Милорад Додик: Црну Гору, Сарајево, Албанију, тзв. Косово и С. Македонију организују у антируски блок

Додик оценио да Црна Гора, БиХ, са одметнутом Обавјештајно–безбједносном агенцијом, Албанија, тзв. Косово и Македонија имају организационо окупљање како би „спречили на Балкану ширење руског утицаја”

Милорад Додик (Фото: Танјуг)

„Ђукановић не би требало да прича о сецесији Републике Српске, јер је то он радио”, поручио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Коментаришући тврдње црногорског предсједника Мила Ђукановића да Република Српска тежи ка сецесији и да у том БХ ентитету славе руску војску, он је оцијенио да „Ђукановић не би требало да прича о сецесији, јер је то он радио”.

„Не кријем да бих волио да то може, али у овим тренуцима и времену, оно што можемо изборити јесте уставна позиција РС”, нагласио је Додик.

Даље је оцијенио да Црна Гора, БиХ са, како је казао, одметнутом Обавјештајно–безбједносном агенцијом (ОБА) којом руководи Осман Мехмедагић Осмица, Албанија, Косово и Сјеверна Македонија имају организационо окупљање како би „спријечили на Балкану ширење руског утицаја”.

Милорад Додик: Забрана Ковићу атак муслиманског политичког Сарајева на РС

Додик је навео да се један центар налази у Тирани, а други у Сарајеву, јавља Бета.

Према његовим ријечима, из Сарајева су потекле шпекулације да ће се РС отцијепити 23. марта, као и да ће извести на улице 200 хиљада ловаца, мада их, како је навео у РС има 25.000, који нису организовани војнички, те да ће за Видовдан бити донесена одлука о самосталности РС.

„То они причају, а не ја, и само морам да кажем да то није истина. У нашим активностима ниједан датум се није помињао нити ми водимо било какве акције те врсте”, закључио је он.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 22. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар