Милорад Додик: Забрана Ковићу атак муслиманског политичког Сарајева на РС

Ово је још један скандалозан чин политичког Сарајева и муслиманских обавјештајних кругова који, мимо знања било кога из РС, доносе одлуке о забрани уласка српским интелектуалцима и то на територију РС, рекао Додик

Милорад Додик (Извор: РТРС)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да забрана уласка универзитетском професору Милошу Ковићу у БиХ представља атак на Републику Српску и српски народ, као и класични покушај дизања међунационалних тензија.

Додик је нагласио да муслиманско политичко Сарајево прављењем неких, само њима знаних, спискова наводно „сумњивих људи који представљају опасност по безбједност” желе да створе осјећај несигурности на граничним прелазима у Републици Српској.

Апсолутно ми је непознато ко је донио такву одлуку и чекам одговор политичког Сарајева ко је, када и по чијем налогу забранио улазак професору Ковићу у БиХ. Ово је још један скандалозан чин политичког Сарајева и муслиманских обавјештајних кругова који мимо знања било кога из Републике Српске доносе одлуке о забрани уласка српским интелектуалцима и то на територију Српске – истакао је Додик.

Klix.ba: Beogradskom profesoru Koviću zabranjen ulazak jer predstavlja opasnost po sigurnost BiH

Додик је подсјетио да су у БиХ слободно улазили борци са страних ратишта, добијали пасоше и држављанства БиХ, а са друге стране универзитетски професор за политичко Сарајево представља, како кажу, пријетњу по безбједност.

Ово је скандалозно и срамотно и још је једна потврда да без обзира колико се трудили да разговарамо и почнемо да водимо нормалан живот, друга страна то упорно одбија и чини све да БиХ учини немогућом земљом. Република Српска и ја лично нећемо одлутати док не добијемо званични одговор на питање чија је то одлука. БиХ је састављена од два ентитета и три народа и не може нико ништа да уради на штету било кога – рекао је Додик.

Изјава Милоша Ковића за Политику од 14.3.2022.

Он је поновио да неће дозволити да се руши уставни поредак у БиХ и да муслиманско политичко Сарајево намеће своју вољу и своју визију БиХ у којој су друга два народа потлачена.

Гранична полиција БиХ на граничном прелазу Вардиште јуче није дозволила професору Ковићу да уђе у БиХ, уз образложење да „представља опасност по безбједност БиХ”.

Ковић је професор на Одјељењу за историју Филозофског факултета у Београду и већ 13 година је гостујући професор Универзитета у Источном Сарајеву.

Опрема: Стање ствари

(РТРС, 13. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар