Дарко Ристов Ђого: Не можете нас одвојити од Милоша, али можете од себе

То што је нама незамисливо – управо јесте суштина постојања БиХ: она је таман толико „држава” колико је у стању да је уздрма један, макар најизврснији српски универзитетски професор

О. Дарко Ђого (Извор: ИН4С)

То што је Милошу забрањен улазак у „БиХ” може да нас чуди само зато што је наш елементарни друштвени импулс доминантно наиван у смислу да претпостављамо да честитом човјеку и изврсном професору не може бити забрањено да пређе из једног дијела српске отаџбине у други. То што је нама незамисливо – управо јесте суштина постојања „БиХ: она је таман толико „држава” колико је у стању да је уздрма један, макар најизврснији српски универзитетски професор. Смисао њеног постојања – схватимо, ако нисмо до сада – управо јесте овај циљани осјећај код нас у Српској да неко из Сарајева, без образложења, може Захару Прилепину или Милошу Ковићу да нешто забрани, чиме би сви ми требало да се деморалишемо и да прије заборавимо пријатељство са онима „забрањеним” него да мислимо да нешто можемо промијенити.

Писцу Захару Прилепину забрањен улазак у БиХ јер представља „претњу за безбедност те земље“

Ко је на то спреман – никада и није био ни брат, ни пријатељ. Нас, којима су Ковићи – београдска адреса, као што су Ђоге – фочанска адреса Ковића, вечерашња информација само подсјећа да обнављамо завјете јединства и уједињења до тренутка када ће један Милош Ковић, наш брат, бити слободан од прогона ма гдје да појави.

Klix.ba: Beogradskom profesoru Koviću zabranjen ulazak jer predstavlja opasnost po sigurnost BiH

Не можете нас одвојити од Милоша, али можете сваким даном још више од себе.

Отац Дарко Ђого

Опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 13. 2. 2022)Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар