Виктор Орбан: Миграције су зло, и то организовано

Сматрам да сви који се не буду бранили, за 20 година неће препознати своју земљу, рекао премијер Мађарске

Виктор Орбан (Фото: А. Васиљевић)

ЗАГРЕБ Мађарски премијер Виктор Орбан поновио је свој став да су миграције зло и да се дешавају организовано, и да Мађарска плаћа високу цену јер, како је казао, плива против доминантне европске политичке струје, преноси Индеx.хр.

„Плаћамо високу цену. Мађарска плаћа високу цену непотписивања Истанбулске конвенције, затим одбијања подршке било какве политике хладнога рата; плаћамо високу цену зато што са западњацима свакодневно не ударамо ногом рускога председника, него му дајемо поштовање које му припада као председнику, плаћамо високу цену зато што штитимо хришћански модел породице, то што ЛГБТ лудило овде нема простора”, рекао је Орбан у интервјуу за хрватски католички недељник „Глас концила”.

Затим, наставио је, Мађарска плаћа високу цену због свог стајалишта о миграцијама као и због тога што не прихвата бриселску бирократију, него као противтежу жели да гради средњоевропску сарадњу.

Фото: patriot.rs

„Када се на мађарској граници појави више десетина хиљада углавном младих мушкараца, који су у савршеном физичком стању и који у колони газе преко државне границе, а ако желимо да их зауставимо, газе и преко нас, не говоримо о миграцији, него о кршењу суверености државе. То се мора зауставити”, рекао је Орбан.

Он је рекао да су миграције зло и да је Мађарска уверена да се оне не догађају спонтано него организовано, преноси Танјуг.

„То на Западу сматрају теоријом завере, али све је то ипак организовано с политичким и пословним мотивима, а последице тога биће довођење великих муслиманских маса на европски континент. Сматрам да сви који се не буду бранили, за 20 година неће препознати своју земљу. Промена ће се догодити уз спољни утицај, који им је једноставно наметнут. Мислим да би Никола Зрински знао што треба учинити у таквој ситуацији”, рекао је Орбан.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар