Драгослав Пакић: Оде устав Лајчаковом пругом

По Лајчаку, слово Устава не може бити црвена линија. Црвени картон свакако може под условом да га досуђује непогрешива ЕУ

Мирослав Лајчак (Фото: Нова.РС/Весна Лалић)

Мирослав Лајчак, европски специјалац, доказан у црногорским референдумским решењима, Србима и Шиптарима спрема ново Мирослављево јеванђеље. Блага вест за Шиптаре је што ће добити независну државу Косово (у даљем тексту НДК) а за ојађену државу Србију (у даљем тексту ОДС) што ће је Косово признати уз обавезну звездицу која ће значити: „ко признаје пола му се прашта“.

Услов за постизање овако далекосежних циљева је да се ни једни ни други не држе својих Устава као пијан плота.

Устав је услов који се не сме поштовати као што ЕУ не поштује међународно право него се ослања на сопствене „правне тековине“.

Да је жив, Мао Цедунг би поновио: „Како год да се окренеш, Европа ти је позади!“

По Лајчаку, слово Устава не може бити црвена линија. Црвени картон свакако може под условом да га досуђује непогрешива ЕУ. Електронска контрола суђења је у овом случају искључена. Онај ко те тужи и ко ти суди не може бити и контролисан.

Мирослав Лајчак и Александар Вучић (Фото: Дарко Војиновић/АП Фото)

На питање заинтересованих страна да ли је он, као представник Европе, за Независну Државу Косово на територији Ојађене Државе Србије, или је за очување државног интегритета Србије, Лајчак је одговорио: – „апсолутно“!

Апсолутно значи свеобухватно, објашњава специјални, односно да смо се, кроз дијалог који ЕУ води сама са собом, свеобухватно споразумели да споразум буде свеобухватан. Процес мора већ једном да дође до свога краја јер се не сме дозволити да проблем Косова надживи проблем Европе, а сви су изгледи да ће се тако и десити.

Све се мора решити праведним дијалогом, а да би дијалог био праведан он мора бити монолог што значи да Европа преузима све конце у своје руке и самоиницијативно чини онако како Америка каже.

Лајчак признаје да је помало збуњен и да не разуме шта заправо значи израз „пун надзор“ ЗСО који се на енглески преводи као „exercise full overview“, на дипломатски као „конструктивна двосмисленост“, а на српски „мож‘ да бидне, ал‘ не мора да значи“.

„И сад ти буди, наставља медијатор са жалопојкама, сто пута Словак, Словенац, Славонац, Словен из Словца, Славонске Пожеге или из Дудовице па се прави како си пао са дуда а да се ништа није десило. Ту те не би опрало ни десет фонтана на Славији. Да се Југославија звала Славија, Косово би било фонтана која би све упрскала“ – додаде на крају, помало самокритички да би заварао трагове.

По Лајчаку устав није Библија, док Јеванђеље јесте. И његово, Мирослављево, иако апокрифно јер садржи оно о чему се говори у Бриселу што је једино важно и православно.

Извор: Блиц

Посматрачи са стране су приметили да се Лајчак не одваја од свог лап-топа. Зато су га и прозвали ЛАП-ТОП експертом – излапео је 100%, а за српске проблеме је глув к‘о топ.

Што се тиче састанка у Вашингтону, специјални ЕУ изасланик каже да врло радо и са уживањем певуши песмицу насталу из тамошњих догађања изостављајући само рефрен који такође не разуме.

Оде Миле Лајчаковом пругом,
Оде Миле са још једним другом
С другом Трампом одоше до Драча
Да нам с Америком љубав буде јача

Рефрен:

Са Косова горак лелек бруји
Не верујте присојници гуји.Categories: Сатиристика

Tags: , , , ,

Оставите коментар