Тајлер Дурден: Универзитет Џорџија предлагао ношење маске за лице током интимних односа

Тешко дисање и дахтање могу додатно појачати ширење вируса, а ношење маске може умањити ризик, наведено у прилогу

(ZeroHedge, 11. 8. 2020)

Извор: ZeroHedge/Универзитет Џорџија

Таман што сте помислили да се сва добробит од универзитета свела на штанцовање неупућених марксиста, Универзитет Џорџија руши ту стигму тако што у јеку пандемије корона вируса нуди револуционарне савете за сексуално здравље.

Прилог „COVID-19 разматрања“ објављен је пре неки дан на интернет страници Универзитетског здравственог центра, али је повучен јер је универзитет постао предмет исмевања због садржаја у којем се, између осталог, предлаже и „ношење маске за лице током секса“.

„Тешко дисање и дахтање могу додатно појачати ширење вируса, а ношење маске може умањити ризик“, било је наведено у прилогу.

Предложено је и упражњавање „соло секса“ што би, нагађамо, требало да постане џендер-неутралан, политички-коректно одобрен, не-бинаран и не-изазивајући термин за оно што се некада звало мастурбирање.

„Ви сте ваш најбезбеднији сексуални партнер“, стајало је у прилогу.

Прилог је садржао и друге прибелешке за подстицање поузданости попут: „Перите руке 20 секунди пре и после сексуалних активности“ и „Није нам познато да ли се COVID-19 може ширити путем вагиналног или аналног секса“.

У међувремену, парњаци са Универзитета Мериленд на својој интернет страници изразили су неслагање рекавши како ношење маски „вероватно неће спречити преношење ако један од партнера има COVID-19“.

Портпарол Универзитета Џорџија, Грег Тревор, дао је изјаву за часопис Атина Банер-Хералд (приступ страници из Србије није могућ, прим. СС):

„Информација је била у складу са језиком који се појавио на више здравствених и медицинских интернет страница широм земље, укључујући и клинику Мејо. Међутим, када су информације биле извргнуте руглу, исмевању и критици на друштвеним медијима, одлучили смо да их уклонимо.“

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , ,

6 replies

 1. Молим редакцију, али заиста Вас молим – проверите изворе пре него што нешто објавите као вест.
  Да ли сте, пре објаве, барем покушали да проверите КО је Тајлер Дурден, који је потписао овај текст?
  Да јесте, увидели бисте да се овде ради о псеудониму. Тајлер Дурден је лик из филма Борилачки клуб, глуми га Бред Пит.

  Не мора обавезно да значи да је вест нетачна, али Тајлер Дурден сигурно није аутор.

  Радите свој посао, проверите вест пре него што је објавите, не испадајте смешни.
  Добронамерно сугеришем. Има сигурно оних који ће бити много мање добронамерни од мене.

 2. @ Никола

  Хвала на коментару, али зар нисте урадили и ви управо оно за шта нас оптужујете: НИСТЕ ПРОВЕРИЛИ је ли вест тачна? Ево још један извор:
  https://www.washingtontimes.com/news/2020/aug/12/university-of-georgia-urges-students-to-consider-w/

  Што се тиче аутора, ако није Тајлор Дурден, ко је по вама аутор овог прилога? Пошто је прилог делом у форми коментара и износи личне ставове, одлучили смо да ставимо аутора у наслов (што је веродостојно исто онолико кад ставимо Степског сокола/The Saker-a или … 🙂 ) Да смо ставили име сајта, могуће је да сви не деле ауторове погледе нпр. о томе да се „сва добробит од универзитета свела на штанцовање неупућених марксиста“ – зато име аутора испред, макар био и псеудоним.

 3. Морам признати да сте ме насмејали…
  Нисам мислио да се упуштам у озбиљнију полемику, али – ја вас оптужујем?!
  Прочитајте поново мој коментар, молим вас. Ако то урадите са разумевањем увидећете да се ради о добронамерној примедби. Не оптужујем ја вас ни за шта.

  Чак не доводим у питање тачност чланка, већ апсурд навођења таквог псеудонима као аутора текста.
  Да се аутор потписао под псеудонимом Бетмен, да ли бисте пренели да је Бетмен аутор? (или можда Брус Вејн) 🙂
  Апсурдно. И наравно да дозом хумора. 🙂

 4. @ Никола

  Што се тиче добронамерности Вашег коментара – „сачувај нас Боже добронамерних коментатора“…

  Корисни линкови:

  Spiritual guerilla: Сатанизам, него шта! (https://stanjestvari.com/2020/06/04/spiritual-guerilla-satanizam-nego-sta/)

  Са енглеског посрбио: Aerial6 (https://stanjestvari.com/2015/11/16/en-telnes-pismo-parizu/)

  etc.

  Прихватам као недостатак да је требало нагласити да је Т. Дурден „здружени псеудоним“ аутора сајта ZeroHedge, као што сте и Ви то могли урадити једном реченицом, уместо држања испразних лекција са висине.

  Александар Лазић

 5. Да ли је обавезно у свакој пози.

 6. .. па ћу зато кренути одзада, пардон – одоздо.

  @ Пера
  Омела Вас ова полемика око псеудонима па нисте погледали до краја?
  У последњој тачки упутства (на слици) можда се налази одговор: „Избегавајте пољупце и будите креативни у сексуалним позама тако да избегнете контакт лицем у лице“.

  Да су лепо ставили слику као наше Министарство надлежно за сексуално здравље на ТВ Хепи … овако мора студент да чита ситна слова и да нагађа.
  Ето колико смо напредни у неким (назадним?) стварима.

  @ Стање ствари
  Не сматрам да је недостатак то што није наведено да се ради о псеудониму.
  Шта више, то ми је баш у хајдучко-ускочком духу и мислим да тако треба да остане и у будуће.
  За оне који желе даље да се информишу – сви извори су ту.

  @ Никола
  Ако се аутор одлучио да користи псеудоним сложићете се да га баш под псеудонимом треба навести и када се пренесе текст. Сајт ZeroHedge свесно бира анонимно ауторство и то наглашава у свом манифесту (https://www.zerohedge.com/about). Баш као и ја док ово пишем.

  Псеудоним Тајлер Дурден у употреби је на ZeroHedge преко 11 година. Њиме на дневној бази буде потписан приличан број разнородних чланака па се претпоставља да иза њега стоји више аутора. Ево једног примера: https://stanjestvari.com/2018/10/29/da-li-je-kulturni-marksizam-nova-americka-ideologija/ .

  Допао ми се пример Бетмена/Бруса Вејна, додаћу и ја: Бен Акибу и Марка Твена. Како бисмо њих потписали да су нам савременици?

  ***

  Кад смо већ толико омели Перу: Тајлер Дурден и „Борилачки клуб“ (роман, 1996) дело су писца Чака Поланика или Палахњука како каже Лагуна (https://www.laguna.rs/n2847_knjiga_borilacki_klub_laguna.html ), која је презиме иначе транскрибовала као Дерден).
  Филм је 1999. режирао Дејвид Финчер.
  И писац/роман и редитељ/филм вредни су пажње (и мимо овог дела) јер на врло неуобичајен начин сведоче „урнебесну трагедију“ савременог друштва.

Оставите коментар