Миодраг Стојковић: Изгубио сам поверење у Кризни штаб још на почетку епидемије

И да је до сада умро један једини човек, шали и неозбиљности места нема, ни лекара, политичара, комичара, било кога, оценио др Миодраг Стојковић

Миодраг Стојковић (Фото: ФоНет/Ненад Ђорђевић)

Признати научник из области генетике, др Миодраг Стојковић, изјавио је да је у Кризни штаб изгубио поверење у оном тренутку када су поједини почели да се шале на рачун корона вируса и болести коју изазива.

„И да је до сада умро један једини човек, шали и неозбиљности места нема, ни лекара, политичара, комичара, било кога“, рекао је Стојковић за магазин Недељник.

„Ако је наша реакција при стварању новог живота у борби против беле куге неизмерна радост, онда и понашање према болести или изгубљеном животу треба да буде одговарајуће, сигурно не подсмешљиво“, оценио је он.

На питање да ли верује председнику Србије Александру Вучићу када каже да се на изборима нико није заразио – а ни на утакмицама – Стојковић је рекао да као научник верује у доказе, чињенице, могућности да их проверимо, чујемо аргументе као и другачије ставове. „Значи да свако ко то тврди мора да изнесе чврсте доказе. Да они то нису показује број новозаражених случајева који је поново у порасту“, казао је он.

Стојковић се упитао „ко сме поуздано да тврди да се на дербију нико није заразио, а да намерно заборави да је у Италији зараза експлодирала – такође после фудбалске утакмице?“

„Боље би било да одговорни налажу конкретне мере придржавајући се једноставне дефиниције: ‘највећи ризик су велики скупови у којима појединци не могу држати одстојање од најмање 1,8 метара, а учесници скупова путују изван локалног подручја’“, оценио је Стојковић.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 9. 7. 2020)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. Како су кравице, докторе?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading