Митар Радоњић: Геноцид, Немачка и морал

Након пресуда у Русији о геноциду Немаца, требало би и наше тужилаштво да покрене поступак за злочине Немаца у Србији у Другом светском рату

Усташе и Немци спроводе Србе Сремце

Немачка и Руанда предлажу у вези с геноцидом у Сребреници да УН одреде „11. јул као Дан промишљања о геноциду“. Предлагачи су изазивач два светска рата у којима је страдало око 75 милиона људи (Немачка) и земља у којој је извршен геноцид над 800.000 њених становника (Руанда), управо уз учешће Немачке и Колективног запада.

У другом светском рату, који је изазвала Немачка, погинуло је 60 милиона, а од тога 26 милиона совјетских грађана. Раније СССР, а сада Руска Федерација, били су задовољни Нирнбершком пресудом и прекомпозицијом Немачке, која је остала без колонија и смањена за Померанију и Шлезију, које су додељене Пољској и друге ситније промене као резултат договора на Јалти.

Берлин у антисрпској кампањи: Једино ће Немачка имати уводну реч о резолуцији о Сребреници у УН

Промене крајем прошлог века у Европи су довеле до смешних, али и све чешћих, мишљења којима Запад оптужује СССР да је изазивач и покретач Другог светског рата. Такви ставови су довели до реакције у Русији код историчара и државних органа. Посебно су ангажовани судови, па је у Новгородској области, Окружни суд у Солетском 27. 10. 2020. године, масакр цивила од стране Немаца у селу Жестјанаја Горка 1942. и 1943. године оквалификовао као геноцид. Настављено је са судским одлукама, па су Окружни судови у Калуги, Курску, Калињинграду, такође масакре цивила у ратном периоду оквалификовали као геноцид учињен од стране Немаца. У образложењима се стално наводи да је намера Немаца била „истребљење целокупног локалног становништва Совјетског Савеза, а која је извршена на 18 милиона људи“!

У ову активност се укључила и Дума, једним захтевом да немачки Бундестаг „призна блокаду Лењинграда као геноцид“! То је изазвало реакцију у Немачкој, који су узвратили питањем: „Шта се може рећи 75 година касније?“ Немци истичу да су „нацисти (као да то нису били Немци) уништили 27 милиона, али је било покушаја и склапања мира са Русијом, јер је ово отварање зараслих рана“. Тај ужасан догађај Други светски рат не би требало ревидирати као геноцид Немаца над СССР ом, а да се Немачка денацификовала и покајала?!

Владимир Путин: СССР и Црвена армија пресудни за пораз нацизма

Након напред наведених пресуда у Русији о геноциду Немаца, требало би и наше тужилаштво да покрене поступак пред судовима за злочине Немаца у Србији у Другом светском рату. Само у Краљеву у октобру 1941. године стрељано 2196 мирних грађана. У исто време у Крагујевцу је 2796 људи стрељано. Постоји име и презиме за сваког стрељаног у Краљеву и Крагујевцу, па је тај геноцид лако доказати. Посебно треба истаћи „равноправни однос“ – да за једног Немца буде стрељано стотину Срба! Вероватно би те пресуде у Србији подсетиле Немце и Немачку да је крајње неморално поредити Сребреницу, као репер за геноцид, у односу на злочине Немаца, који превазилазе геноцид па су ти немачки злочини добили тежи језички облик назван „Холокауст“.

Вероватно Немачка овом Резолуцијом УН жели да „Дан промишљања о геноциду“ буде везан за Сребреницу а не за датум немачких геноцидних радњи мучења и убијања у концентрационим логорима попут Аушвица, бомбардовања мирних градова и паљење целих села у Другом светском рату, који су резултирали милионским жртвама. Када припадник јеврејског народа Гидеон Грајф, као председник Независне међународне комисије за Сребреницу, закључује да „као Јеврејин знам добро шта је геноцид. Није било геноцида у Сребреници“, онда би требало то да схвате и Немци и Немачка.

Митар Радоњић,
Нови Сад



Categories: Гостинска соба

Tags: , , , ,

4 replies

  1. Kao Srbin ZNAM šta je SRBOCID.

    SRBOCID je bio :

    Na DRINI reci Srpskoj 1914 godine.

    Na DRINI reci Srpskoj 1941 godine.

    Na DRINI reci Srpskoj 1991 godine.

    SRBOCID.

    Nemačka KRALJEVINA 1914 godine.

    Nemački RAJH 1941 godine.

    Nemačka REPUBLIKA 1991 godine.

    SRBOCID.

    Samo onda kada MITAR i svi OSTALI Srpski
    MITROVI konačno PUNIH USTA POČNU od
    JUTRA do MRAKA da izgovaraju GLASNO I TEČNO I TAČNO :

    SRPSKO tužilaštvo da pokrene postupak za SRBOCID NEMACA AUSTRIJANACA KRVATA I KRVATSKOG CVIJEĆA u Majci Srbiji i Srpskim zemljama TRI PUTA u prošlome VEKU 1914 , 1941 , i 1991 godine i da JEDNOM ZAUVEK prestanu da koriste
    KOMUNISTIČKI PRISVOJNI PRIDEV SAMO ZA
    ISPRANE I OPRANE BEZIDENTITETSKE SRBE I SRPKINJE :

    NAŠ

    NAŠE

    NAŠI

    samo tada i od tada SVI oni Srbi i Srpkinje koji nas GLEDAJU sa NEBESA od DRINE 1914 godine preko DRINE 1941 godine pa sve do DRINE 1991 godine I od SAVE UNE DRAVE BOSNE NERETVE DUNAVA TISE MORAVE I IBAR VODE I od PANONSKOG MORA do JADRANSKOG MORA mogu posle 110 godina
    SRBOCIDA reći :

    ovo su Nacionalno Orijentisani Srbi

    a NE i NIKAKO i NIKADA

    Naš(i)(e) Oprani Srbi.

    Ja sam NOS.

    Ja imam SRPSKI NOS.

    Nikada NAŠ.

    Nikada ZAJEDNO NAŠ

    Nikada SKUPA NAŠ.

    Nikada JUGO NAŠ.

    Nikada EU NAŠ.

    Nikada SVETSKI a NAŠ.

    NIKADA PA ČAK NI TADA.

  2. У Драгинцу код Лознице и околним селима, Немачка војска је, за одмазду, стрељала више Срба него у Крагујевцу и Краљеву. Одмазда је била одговор на ослобађање Лознице од стране Четника, на челу са Веселином Миситом. Пошто су ослободиоци били Четници, ово стрељање се нерадо помиње, чак се и заташкавало.

    15
  3. Хвала на подсећању @Ime.

    А неопходно је подсећати јер заташкавање и даље траје. Ваљда да се Каплар-Маршал, и ово што из њега исходи, не би узнемирило и нарушило.

    Ту и тамо тек понеки глас…
    https://stanjestvari.com/2018/10/19/draginac-stratiste/

  4. Како је могуће да данас Срби буду у сали Скупштине УН, ако Немачка треба да oбјави Нацрт резолуције да су Срби учинили геноцид у Сребреници. Да ли су присутни Срби као оптуженици на суду?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading