Молитве у Хиландару и црквама широм света за спасење српске државе и народа

Игуман Хиландара Методије са монасима молиће се у том манастиру код иконе Тројеручице испред које се увек моле у озбиљним искушењима за српску државу и народ 

Славољуб Мирковић, Хиландар, уље на платну, 2023. (Извор: Стање ствари)

Игуман Хиландара Методије са монасима молиће се у четвртак ујутру у том манастиру код иконе Тројеручице испред које се увек моле у озбиљним искушењима за српску државу и народ, речено је Танјугу у СПЦ.

И највећи број цркава у земљи и расејању звониће тог дана и упутити молитве за спасење српске државе и народа, наводе из СПЦ.

Богородица Тројеручица (Извор: РТС)

Генерална скупштина УН треба данас (четвртак, 23. мај 2024) да гласа о резолуцији о Сребреници.

Опрема: Стање ствари

(Искра/Спутњик, 22. 5. 2024)

СПЦ: У четвртак у подне звониће звона на свим православним храмовима

По благослову Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, у четвртак, 23. маја 2024. године Господње, у 12.00 часова, звониће сва звона на православним храмовима позивајући верни светосавски народ на усрдну молитву, смиреност, међусобну солидарност и непоколебљивост у чињењу добра, упркос потпуно лажним и неправедним оптужбама којима је изложен у Организацији уједињених нација.

Његова Светост позива васцели српски православни народ да се уједини у молитви за правду и мир свим народима, посебно оним са којима вековима делимо заједничку историју са библијском вером у срцу и на уснама:

„Жив је Господ наш. Жива ће бити и душа наша!” (ср. I Сам 25, 26)

Христос васкрсе!

Опрема: Стање ствари

(Сајт СПЦ, 22. 5. 2024)

Прочитајте још



Categories: Гостинска соба

Tags: , , ,

3 replies

  1. Да је било среће да архијерејипозову на ванредан пост ове седмице и да се врше молебани у свим храмовима…Али шта је, ту је…
    Свако од верујућих може, ако ништа друго, да се у неком тренутку данас моли читајући ово „Молитвено правио за спас србског народа“:

    https://svetosavlje.org/molitveno-pravilo-za-spas-srpskog-naroda-osobito-na-kosovu-i-metohiji/

    Или, по савету св. Арсенија Кападокијског (духовника св. Пајсија Светогорца) да молитвено прочита 16. и 117. псалам (у Даничићевј нумерацији 17. и 118.).
    Псалам 16. псалам се чита да нас Господ избави од клевета , а 117. се чита „да Бог умири сурове непријатеље када нас опколе и да их одврати од њихових рђавих намера“.

    13
  2. Док се Хиландар моли за опстанак србске државе, Епархија Дизелдорфска и Немачка је отприлике две године изопштила свето Косово и Метохију из богослужења. ДА СЕ ЗНА ИЗДАЈА!

    Христос воскресе!

    15
    2
  3. За отетим и продатим Косовом нису звона свенародно звонила, а требало би да нису престајала да звоне…а сутра ће и предају Косова с Метохијом оверити уз медијске величајне трубље својим потписом, као што су и предају блага немањићког и свих плодова крстоносног светосавског сведочења свих ранијих србских покољења у Маћедонији, предатељски оверили, и тиме ће показати тобожњу љубав према Албанској Цркви којом ће, као, укинути непријатељство двају народа, тобож у име опстанка Православља, јер, као, у Цркви “нема Грка ни Јеврејина” , па није важно зове ли се Црква Српском или Албанском. А уствари, само ће саучеснички омогућити нови тријумф лажи над истином и крвника над жртвама, баш као и у Маћедонији…

    17

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading