Винона Рајдер (Винона Лора Хоровиц) оптужила Мела Гибсона за антисемитске коментаре

Винона Рајдер, чији је отац Јевреј, раније изјавила да није религиозна, али да сматра себе Јеврејком

Мел Гибсон и Винона Рајдер (Фото: Getty images)

Мел Гибсон и Винона Рајдер сукобили су се након њених тврдњи да је Гибсон изнео антисемитске коментаре на њен рачун.

Глумица је изјавила да је Гибсон рекао да је она „избегла рерну“, осврћући се тако на њено јеврејско порекло.

Гибсонов заступник тврди да су оптужбе Виноне Рајдер, која је она прво изнела 2010. године, а затим их поновила у недавном интервјуу за Сандеј Тајмс, биле „потпуно нетачне“.

Рајдер је одговорила поновивши да су она и њен покојни пријатељ били на „удару његових речи пуне мржње“.

Глумица серије Чудније ствари је истакла да јој је сусрет са Гибсоном остао у „болном и јасном сећању“.

Рајдер је први пут изнела оптужбе у интервјуу за магазин GQ 2010 године. Овог викенда је изјавила за Сандеј Тајмс: „Били смо на журци код мог доброг пријатеља и Мел Гибсон је пушио цигарету и сви смо разговарали и он је рекао мом пријатељу, који је геј, ‘Ох, чекај, хоћу ли добити сиду?’“.

„А онда је разговор прешао на Јевреје и рекао је ‘Ниси ваљда избегла рерну, зар не?’“

Рајдер је рекла де је Гибсон касније покушао да јој се извини.

Представник звезде филма Храбро срце, одбацио је тврдње Виноне Рајдер, оптуживши је да лаже како за изјаве, тако и за извињење.

Гибсон је, како он тврди, „ступио у контакт са њом, пре много година, како би се суочио са њеним лажима, али она је одбила да разговара о томе“.

Рајдер је одговорила нудећи више детаља, попут тога да се догађај одиграо „око 1996. године“.

„Верујем у покајање и опроштај и надам се да је господин Гибсон нашао здрав начин да се избори са својим демонима, али ја нисам једна од њих“, изјавила је.

„Само прихватањем одговорности за наше понашање у овом животу можемо да поправимо ствари и заиста поштујемо једни друге, и желим му све најбоље на том дугом путу.“

Рајдер, чији је отац Јевреј, рођена је као Винона Лора Хоровиц 1971. године. У интервјуу за Сандеј тајмс је рекла да није религиозна, али да сматра себе Јеврејком.

Наставак Кокошки у бекству

Ово није први пут да је Гибсон оптужен за коришћење неприкладног речника који се односи на масовно убиство Јевреја у нацистичким логорима током Другог светског рата.

Сценариста Џо Ештерас је 2012. године оптужио глумца за неприкладан речник док су радили на филму о јеврејском хероју Јуди Макавеју.

Гибсон, који је имао антисемитске коментаре када је ухапшен због вожње у пијаном стању 2006. године је Ештерасове тврдње назвао „измишљотинама“.

Ове недеље је најављено да се припрема наставак анимираног филма Кокошке у бекству.

Још увек није потврђено да ли ће се Гибсон, који је давао глас петлу Рокију у првом делу из 2000. године, вратити улози.

Би-Би-Си је контактирао Нетфликс за коментар.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Би-Би-Си на српском/Данас, 25. 6. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

2 replies

  1. Винона је позната као клептоманка и била је пар пута хапшена због крађа у обичној робној кући. Интересантно је помињање филма Храбро срце (Braveheart). Енглески краљ Едвард Дугоноги (Edward Longshanks) је тада забранио Ирцима (Келтима) њихов језик, имена и спортове. До тада су Келти имали идентична имена као Срби (нпр. Бориша, Бранко, Борут, Будак, Буда, Врбица, Вратар, Дедиша, Камен, Којо, Јека Јовина, Рума, Саво, Сатара, Свето, Дравко, Миро, Мато, Бели, Данко, итд). Ипак, нека имена су се одржала до данас, као нпр. Дамјан, Тара, Дана или Брус. Мислим да би Брус-ови Вилис и Спрингстин били изненађени када би знали право значење својих имена.

  2. У турском попису пореских обвезника из 1455 год. – „Дефтер Вукове области“ – Брајана, Рајана, Оливера -кол’ко ‘оћеш …

Оставите коментар