Еди Рама: Оптужница укаљала све Албанце, не само Тачија и Весељиja

Управо то што се каже да се „сумња да су починили злочине”, претвара тај текст у „громове” који ударају далеко више од два имена, проламајући се светом, рекао премијер Албаније

Еди Рама (Фото: Бета/АП)

ТИРАНА – Премијер Албаније Еди Рама изјавио је данас да је објављивање оптужнице за ратне злочине против председника привремених косовских институција Хашима Тачија и лидера ДПК Кадрија Весељија утицала на све, те да нису окаљана само два поменута имена и тзв. ОВК, већ и сви Албанци.

Према његовим речима, управо то што се каже да се „сумња да су починили злочине”, претвара тај текст у „громове” који ударају далеко више од два имена, проламајући се светом, како каже, брзином светлости, којом се каљају, не само Тачи или Весељи, не само ОВК, већ и само Косово и сви Албанци.

Рама је рекао да замишља да би неко, у било којем делу света, ко нема никакву општу представу „о историјској неправди и трагедији нашег народа на Косову”, читајући синоћни текст несумњиво створио слику о једној земљи у сред Европе, где је, „захваљујући страшним злочинима против човечности инсталиран један криминални режим”, преноси Танјуг.

Рама је на конференцији за медије, говорио о дешавањима на КиМ поводом јучерашње објаве Специјалног тужилаштва да је против Тачија и Веселија поднело оптужнице Специјалном суду, преноси Косово онлајн писање Кљан Косова.

Албански премијер је рекао да су сви „били дирнути” када су то прочитали и навео да су „оснивачи ОВК осумњичени за низ злочина, оркестрирана убиства, отмице, нестанак, прогон и мучење невиних и беспомоћних људи, који изазивају и најудаљеније границе маште”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар