Епископ умировљени Атанасије (Јевтић): Већина епископа против доделе ордена СПЦ Вучићу

Велики број епископа, може се слободно рећи већина, против је тога да се председнику Србије додели Орден Светог Саве, изјавио еп. Атанасије

Александар Вучић и патријарх Иринеј (Фото: ФоНет/ СПЦ)

Пензионисани епископ захумско-херцеговачки Атанасије (Јевтић) изјавио је данас, у Пећкој патријаршији, да се он, као и већина епископа, противи да се председнику Србије Александру Вучићу додели Орден Светог Саве.

„Велики број епископа, може се слободно рећи већина, је против тога да се председнику Србије Александру Вучићу додели Орден Светог Саве“, изјавио је на свечаности у Пећкој патријаршији епископ Атанасије, приликом обележавања осам векова аутокефалности Српске православне цркве (СПЦ), пренео је Радио Гораждевац.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 8. 10. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

5 replies

  1. Умири се, умировљени владико Атанасије. Орден Свeтог Саве је већ додељен.

  2. Јел то онај владика, што му је други владика запречио да говори о 700.000 уморених јасеновачких мученика, а он храбро заћутао покоривши се и не огласивши се поводом тога, што траје до данашњег дана? Је ли то онај владика чије је духовно чедо и наследник Григорије?! Шта год било и како год ко мислио, орден поводом значајног јубилеја није примио грађанин Вучић но Председник Србије. То, што владико тако размишљате и политизујете у време велике свечаности добрано покривене народним парама, којих се, гле чуда, нисте одрекли, више указује на то да Вам је Председник учинио част а не обратно.

  3. Predlažem da ga izaberete za patrijarha. On kako je bolesno ambiciozan bi u tome i uspeo, ali ga srećom ne interesuju duhovne vrednosti, više je ovozemaljski praktičar.

  4. Балтазаре, јесте орден примио председник а не грађанин Вучић, али тај исти председник упорно ради у корист наше штете

  5. Одкуда то да Атанасије противречу Патријарху, да ли је прво консултовао папу или оног бискупа бившег херцеговачког вл.Мислио сам да дувају у исту тикву.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading