ВУЧИЋ ОТРЕСИТО: Ако СПЦ није задовољна мојом косовском политиком, нека баци анатему!

Председник Србије је рекао да СПЦ „има право на незадовољство“, али да много не хаје за то: „Ако нису задовољни, могу да баце анатему на мене, да ме рашчине или шта већ желе…“

Александар Вучић: Пристајем на све око Косова (Извор: Монд)

Париз/Београд, 1. 6. 2018. (С*ање ствари)– У интервјуу за француски „Ле монд“ председник Србије Александар Вучић говорио је о европским интеграцијама, француском председнику Макрону и специјалним везама са њима, али и о решењу проблема Косова и Метохије. Говорећи о Косову и проблемима који га сустижу, Вучић је посебно апострофирао Српску православну цркву и њену саборску поруку о КиМ.

„У праву сте да је Српска црква у принципу против овога што ја радим, против компромиса, а то значи и против будућности наше земље и наше деце. Нисам неки верник, али поштујем став Цркве. Но, то још не значи да ми није битније шта кажу политичари а не попови – на пример, пре ћу послушати (немачку канцеларку) Меркел или (француског председника) Макрона него неког православног монаха“, поентирао је Вучић.

Председник Србије је додао да СПЦ „има право на незадовољство“, али да много не хаје за то: „Ако нису задовољни, могу да баце анатему на мене, да ме рашчине или шта већ желе… Од зацртане косовске политике не одустајем!“

Новинари француског листа коментаришу да се у кулоарима пронела прича да је током боравка у Азербејџану г. Вучић добио веома примамљиву понуду да, као познати и цењени конвертит, пређе у ислам, али закључују да је, „под условом да буде избачен из СПЦ“, много већа вероватноћа да се председник Србије нађе у редовима протестаната, којима се „диви до имбецилности“.

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. ШТА СЕ ЧУДИТЕ КАД ОН ГЕНЕТСКИ НИЈЕ СРБИН, ПА ОН РАДИ ЗА СТВАР НАЦИЈЕ СВОГА ОЦА.

  2. То нема нигде у чланку, не лажите. Морао сам да купим то ђубре да видим да ли је заиста изговорио тако нешто, дугујете ми два евра.

  3. Sto si kupio novine bezveze, zar ne
    vidis da je sala ironija u pitanju.
    Mozda nije rekao ovako doslovno, ali u sustini tako se ponasa, tako radi, tako da u ovome ima sustinske istine.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading