Владислав Ђорђевић: Захвалност Александру Вучићу или Ко је овде заправо луд

Идеју о „лезбократији” сам промовисао у многим својим текстовима. Јавност је на њих реаговала са запањеношћу. По многима, ја сам лунатик и лудак. Али догађаји су ми дали за право

Владислав Ђорђевић

Како се мења друштво, тако се мења и језик. Нове речи настају као потреба да се опише нека нова друштвена појава. Пример?

Прва лезбијско-феминистичка група у Србији настала је још 1986. Звала се „Жена и друштво”, а основала ју је наша прононсирана феминисткиња и лезбијка Лепа Млађеновић. Јавност на то није обраћала пажњу. Али тај лоби је у последњих тридесет година интензивно лобирао. Он је постепено подвластио све институције Србије: универзитете, судове, тужилаштва, центре за социјални рад, медије, војску, полицију и сва политичка тела. Браво цуре! Тако се то ради! Био сам међу реткима који су пратили тај феминистички „марш по институцијама”.

Да бих описао тај нови тренд сковао сам израз „лезбократија”. Он нема дерогативне конотације, него је настао као потреба да се опише једна нова друштвена појава.

Идеју о „лезбократији” сам промовисао у многим својим текстовима. Јавност је на њих реаговала са запањеношћу. По многима, ја сам лунатик и лудак. Али догађаји су ми дали за право. Најпре се лезбофеминистичка „Група за заштиту од насиља и дискриминације” инфилтрирала у Министарство просвете, науке и технолошког развоја и покушала да у средње и основне школе убаци „Образовне пакете за учење о теми сексуалног насиља над децом за основне и средње школе”. Део јавности се тргао. Затим је донесен Закон о спречавању насиља у породици. Још већи део јавности се тргао. А онда је председник миле нам Србије именовао декларисану хомосексуалку за председницу Владе. Јупииииииии!

Стога се јавно захваљујем Александру Вучићу који је својим избором показао ко је заправо лунатик и лудак: сомнамбулистичка и инфантилна јавност која за лезбофеминистички лоби није досад ни хтела да чује. Па, свим сомнамбулистима желим да уживају у дивној, новој „лезбократији”!Категорије:Разномислије

Ознаке:, , , ,

3 replies

 1. Суштина очигледно недостаје!
  То су бирачи који су А.В. бирали, све што ради омогућили, исто тако и они који га нису бирали, равнодушно ћуте!!! Преведено на србски језик: чему служи ово писаније поштованог Владислава Ђорђевића?
  Искрено речено-ничему, ништа се неће променити на боље, разлог су горе наведени бирачи-не бирачи-равнодушни посматрачи!!

  Свиђа ми се

 2. Па добро, лезбократији у многоме дугујемо, чини ми се, и своју својевремену победу на „Евровизији“:)

  Свиђа ми се

 3. Не вреди Србима говорити, то је као кад бисере пред свиње бацате!! Владиславе, само напред!!!

  Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s