Ознаке

, ,

Прошло је преко недељу дана од примене нових радикалнофеминистичких, мизандричних законских одредби, сасвим довољно да се извуку неки закључци.

Неколико десетина пријава, од којих су многе већ резултовале исељењима мушкараца из њихових сопствених домова, говоре да ће се нове одредбе и те како примењивати, чиме пада у воду стара релативизаторска кафанска доскочица „ма неће то у Србији никад проћи“. Свашта је у Србији прошло, и тек ће. 

Но, од анти-породичног закона још су опасније нове одредбе Кривичног законика везане за „прогањање“ и „полно узнемиравање“. Њима се, практично, женским емоцијама даје власт над делом правног система, али и над много дубљим друштвеним нормама. Као детерминанта кривичног дела недвосмислено се утврђују женска осећања и утисци. На тај начин се мушкарци социјално кастрирају, инхибише се свако спонтано успостављање нових односа између два пола, а мушкарац девирилизује и баца под сталну сенку сумње и страха. Изразе његовог природног понашања државним апаратом принуде убудуће ће кажњавати тренутна емоција и хир припадница нежнијег пола. Све ово довешће до даље феминизације друштва, осећаја перманентног страха и несигурности код мушкараца, који ће само дограђивати већ постојеће социјалне инхибиције. Жене ће постајати још размаженије, још несигурније, збуњеније, склоније наглим променама мишљења и расположења, и пословично фрустриране одсуством „правих мушкараца“ за које ће кривити све, само не своје понашање и саучесништво у мекој окупацији сопственог народа.

Не знам да ли игде другде у свету постоје сличне законске одредбе? Да ли је игде, осим у Србији, такозвани „cat calling“ кривично дело? Да ли се игде, осим на кампусима америчких колеџа, кривично дело утврђује на основу тренутног емотивног стања жене над којом је оно наводно учињено?

Наша земља наставља већ укорењену неславну праксу обједињавања најгорих тековина либералног, декадентног Запада и економски девастираних држава Другог и Трећег света, те постаје заиста мучно место за живот.

Advertisements