Српско удружење Ћирилица Београд: У вези са оснивањем Удружења „Матица Ћирилице“

cir-udr-logoПоштовани ћириличари,

Путем средстава информисања сазнали смо да се оснива Удружење „Матица ћирилице“ у Новом Саду.

Српско Удружење Ћирилица Београд на челу са великим српским песником Добрицом Ерићем жели вам успех у раду.

Гледаћемо на сваки начин да дођемо, али ако случајно изостанемо немојте нам замерити, јер имамо много обавеза око одржавања везе са 22 повереништва од Приједора до Пријепоља, Врњачке Бање и Новог Сада, а такође смо ујединили осам удружења на братској основи и то од Косовске Митровице до Москве, где максимално подржавамо све њихове акције, као и они наше, што захтева наше додатно ангажовање. Ових дана смо били  заузети и око одржавања округлог стола, на којем су учествовала значајна имена српске културе, на челу са академиком Василијем Крестићем. Све то захтева пуно труда и максималну посвећеност, а све у циљу спашавања нашег заједничког писма.

Још једном желимо вам срећан рад у пун успех.

Ваша браћа из

Српског Удружења Ћирилица Београд

Наслов и опрема: Стање ствари

(Ћирилизовано, 28. 1. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3eSCategories: Вести над вестима

18 replies

 1. Ову поруку треба од срца поздравити, уз жељу да дође до координације рада на заједничком пољу.

 2. Дезинформација „Ћирилице Београд“ у њиховом саопштењу

  Удружење „Ћирилица Београд“ које је узурпирало име Удружења „Ћирилица“ (Нови Сад) овде је саопштило тежу дезинформацију. Не оснива се никакво ново удружење, ми не узимамо ничије име удружења, него оснивамо савез удружења (више удружења која имају исти циљ и задатке не поништавају своја удружења, него се само удружују на истом задатку, да би били сви јачи, а задржавају статус који имају сва та појединачна удружења.
  Дакле, није реч ни о каквом новом удружењу, него о савезу удружења под пуним називом Сједињена удружења за одбрану српске ћирилице „Матица ћирилице“. Ви бисте, изгледа, да сада и укинете „Ћирилицу“ чије сте име узурпирали. „Ћирилица“ остаје у Новом Саду, а оснива се на њен предлог заједница удружења, при чему се не укида ниједно постојеће удружење, па ни „Ћирилица“ која је предложила укрупњивање ћириличких снага за заједничку борбу, без икаквог мењања статуса појединих постојећих удружења. А Вас нисмо звали да се удружите с нама док не напустите узурпирано име „Ћирилица“.

  Грга Мирић,
  члан „Ћирилице“

 3. Узурпатор туђег идентитета „Ћирилица Београд“ каже:

  „Још једном желимо вам срећан рад у пун успех.

  Ваша браћа из

  Српског Удружења Ћирилица Београд“

  Узурпаторе туђег имена „Ћирилица“ не прихватамо за „браћу“. То су лажна браћа јер узму име па никако да се покају и врате га.

  В. Јелић

  „Ћирилица“ (Удружење пд 2001. године)

 4. @Грга Мирић, члан „Ћирилице“
  @В. Јелић, „Ћирилица“ (Удружење пд 2001. године)
  Поштована господо, оптжујете другог за пропуст у тачном саопштавању назива новооснованог удружења, а Ви се престављате као чланови удружења која нису регистрована у Агенцији за привредне регисре. У Регистру је рагистовано „Удружење за заштиту ћирилице српског језика“, Нови Сад. Поред тога, није ниједна „Ћирилица“ предложила укрупљивање „снага“, већ је то иницијатива СТАЊА СТВАРИ. Ако тврдите, да сте ви „предложили“ било шта и сада сте то остварили, чему непријатељске речи према онима који се баве истим проблемом и теже истом циљу, а то је утврђивањем, да је ћирилица писмо Срба. Чему то непријатељство? Ваљда вам је циљ исти?

 5. @ belibora sa SKK

  Савез Удружења?
  Значи, мало више председника, секретара, секретарица, подсекретара….?
  Толико буке ни око чега.
  Драга господо, изађите на улицу па погледајте натписе фирми и потрудите се да пронађете ЋИРИЛИЦУ!
  О штампи, књигама, формуларима и осталом не бих.
  Док се ви прегањате по порталима ЋИРИЛИЦА је упокојена, евентуално ако јој је неко завезао звонце па да се јави ако некако живне.

 6. Шта год да смо написали било би лоше. Српско удружење Ћирилица Београд је набацило лопту. Не да сте помашили него сте дали аутогол. Жао нам је. Шта да се ради?

 7. @Милорад Ђошић
  Потпуно је неразумљиво, шта сте желели, да кажете?

 8. Млинаревић: „Чему то непријатељство? Ваљда вам је циљ исти?#

  НЕ МОЖЕТЕ СЕ ОПРАТИ ОД ЛОПОВЛУКА

  Циљ нам није уопште исти. Би сте украли назив „Ћирилица“, и то се види, и то је био Ваш прави циљ, јер сте мислили да зарадите новац на нашем идентитету и минулом раду у представљању. Сав новац који ст стекли, стекли сте га на лоповлуку. Лоповлук нам никако није исти циљ, јер сте Ви од нас украли назив 2009. а ми смо основани 2001. године. Ако лопов лаже, решење из Агенције које имамо на назив скраћени „Ћирилица“ не може да лаже. Немогуће је да нама дају решење с тим називом још 2001. године, а да Ви дате коју „парицу“ да га промените. Ви сте могли само да га украдете. А код нас у решењу из Агенције, наравно, пише разговетно, као што је писало и 2001. године: Скраћено име „Ћирилица“. И ничим се од те врсте лоповлука не можете опрати.

 9. „Поред тога, није ниједна „Ћирилица“ предложила укрупљивање „снага“, већ је то иницијатива СТАЊА СТВАРИ. Ако тврдите, да сте ви „предложили“ било шта и сада сте то остварил“.

  ЛОПОВ, ОБИЧНО, НЕ ЈРАДЕ САМО ЈЕДНОМ

  Тачно је само једно. Ми смо то предложили још 2010. године, али тада нисмо могли да то отваримо. Када је то обновило Стање ствари, оно је помогло да ми то сада преко „Ћирилице“ (ове изворне, а не лоповске) остваримо. И оставрили смо 29- јануара потпиима трију представника удружења. Приступнице су потписане из три удружења за сада, а довољна су била два. Потписали су из наше „Ћирилице“, из „Српске азбуке“ и из Еколошког покрета. Знали, оно што нисмо моглуи без „Стања ствари“, сада смо с њиховом поноћи остваили. А за месец дана ћемо и регистриовати. И име смо Матица ћирилице привремено регистровали, али се, искрено, бојимо да ћете нам и то „мазнути“. Јер, познато је, лопов обично не краде само једном. Јер је вест о оснивању објављена у „Велерњим новостима“, на ТВВ, на ТВ Мост и на бројним сајтовима. А како је и ово име постало одмах познато, сумњам да се можете уздржати да и то не пригрбите.

 10. Ми Вас нисмо хтели због Вашег очигледног чоповлука!

  Кажете нам овде да бисте нам се „увукли“: „Још једном желимо вам срећан рад у пун успех“, када смо написали да с лоповима нема удруживања нашег, онфа сзе нас пријавили Матици српској опањкујући нас да „нападамо Матицу српску“, а ми смо више пута нагласили да „Матица ћирилице“ није супарничка, него сродничка институција с Матиом српском. Када смо Вам јасно рекли да с лоповима нечемо, Ви сте онда хтели да гурнете Матицфу српску на нас..

 11. Ономе ко се крије иза псеудонима Д.Зб, пуно поздрава. Питам се, што мене прогласи за ЛОПОВА? Нисам ја крив, што су неки у некој „Ћирилици“ пре петнест година, били неспособни и довољно глупи, да у званичном називу напишу једно, а у скраћеном нешто друго. Нисам члан ниједног удружења, које има у називу „ћирилица“. Очигледно, да и дан данас, дотична компанија, нема појма шта ради. И сада сте објавили оснивање, а само сте поднели захтев ЗА РЕЗЕРВАЦИЈУ. Већ сам рекао, да Агенцију баш брига, како ће ко да се пријави и под којим именом. О томе шта прича Д.Зб, не вреди ни коментарисати. Да је среће, да се још примењује ЛАПОТ, за оне
  који само штету праве околини.

 12. @Г. М
  Ето ту нам је још један псеудоним, који вређа. Слутим, да је то Грга Мирић, који је видео од свог ВЕЛИКОГ шефа, па и он прешао на псеудоним, како би могао, да се придружи ШЕФУ и вређа и проглашава друге лоповима. И господину Г.М. се побркали живци, као и шефу Д.Зб.

 13. НА ВАШУ ЖАЛОСТ, МЛИНАРЕВИЋУ, „ЋИРИЛИЦА“ ПОСТОЈИ ВЕЋ ПЕТНАЕСТУ ГОДИНУ и ПОСТОЈАЋЕ И ДАЉЕ

  Инспектор МЛИНАРЕВИЋ опет лаже како смо основани. Ми Вам стално читамо из нашег решења о регистрацији још 2001. године,као и из решења када је регистрација обновљена, нисмо мењали име ни скраћено ни пуно. Ви сте овде записали пуно име:“У Регистру је регистровано „Удружење за заштиту ћирилице српског језика“, Нови Сад“. А ми читамо из њиховог решења да смо регистровани од 2001. године са пуним именом, како сте овде и Ви навели: Удружење за заштиту ћирилице српског језика, а доле пише Скраћено име: Ћирилица. И то скраћено име користимо непрекидно како пише скраћено у решењу: Ћирилица. То што сте Ви нама украли то скраћено име, не значи да ми треба да га напустимо и да ви онда кажете да га нисте украли јер више не постоји. Ја Вам стално потврђујем потписима да постоји и испод њега се потписујем. Ако Вам је криво што постоји, тужите нас, па наплатите нам таксу што „лажемо“- На суду ће се из нашег решења проверити да ли постоји.

 14. ПЛИТКА ЈЕ ЛОПОВСКА И ФАКСИФИКАТОРСКА ПАМЕТ

  МЛИНАРЕВИЋЕВА ПРАВНИЧКА МУДРОСТЧ „или неспособни и довољно глупи, да у званичном називу напишу једно, а у скраћеном нешто друго. Нисам члан ниједног удружења, које има у називу „ћирилица“: Ви треба да видите из нашег решења, које нам је издала држава још 2001. године какав је пуни и скраћени назив. А и данас смо сачували решење из нове Агенције у којему нам пише, јкао и у Статуту да је наше скраћено име „Ћирилица“- А то што сте нам фласификовали назив, то је Ваша адвокатска „мудрост“. Ваша је мудрост: ФАЛСИФИКОВАЊЕ РЕШЕЊА КОЈЕ ЈЕ НАМА ИЗДАТО. У лажи и фалсификовању кратке су ноге и плизка лоповска памет.

 15. @Д. Зб
  Поново показујете, да су Вам се побркали живци. Лоповска и фалсификаторска памет није ПЛИТКА. Напротив! Свако ко упореди регистроване називе Вашег удружења видеће, да нема никаквог неспоразума око званичног назива. Јасно је, да су то два различита удружења и само они који то површно посматрају могу да дођу у конфузију. Ви имате скраћени назив, а друго удружење нема. И спор је само у Вашој глави и муци, што немате ни чланова ни наследника. Наравно, да је то Ваша грешка, јер сваки озбиљан вођа спрема наследнике, који су спремни и способни, да наставе борбу за остварење програма и циљева удружења. Ви то нисте обзбедеили и сада се мучите са тастатуром, са увредама и писанијама, која више немају везе са стварношћу. Тужно је, али истина боли, до бола!

 16. ХИТНО РЕЗМИСЛИТЕ, ПА ШТО ПРЕ ПРИМИТЕ МОЈ ДАР НОВОГ ЈОШ ЛЕПШЕГ НАЗИВА ОД НАШЕГ. ПРРЕГИСТРУЈТЕ СЕ У „НАРОДНА ЋИРИЛИЦА“ )нема од тога лепшег имена), а ако чекате, неко ће Вам тај мој дар у називу украсти, попут Вас

  Поштовани увек од мене Млинаревић каже: „Ваша грешка, јер сваки озбиљан вођа спрема наследнике, који су спремни и способни, да наставе борбу за остварење програма и циљева удружења.“

  Моја сирота маленкост за „наследнике“ има моју децу, а на функцији оснивача „Ћирилице“ може да ме замени увек само онај ко је успешнији и животнији од мене. До тог ће времена протећи много још дунавске воде према Београду До тог времена да ја будем „стар“ има превише, јер нисам у Вашим годинама, него у својим виталним. А да ми се нешто пркредно деси по Вашој, могућој, жељи, неће „Ћирилица“ пропасти за десетак дана без председника Скупштине, јер има председника Управног одбора, који замењује председника у ванредним околностима. Чак и ако неко поново украде „Ћирилицу“, неће моћи да је угаси“. И „ћирилица“, као и Матица ћирилице још ће дуго сјати, а колико ће сјати ова лоповска, то је већ друго питање. Али је јасно, што дуже постоји с туђим именом, све ћете се дуже брукати. Узмите назив „Народна ћирилица“, то сам вам већ бесплатно поклонио. И имаћете лепши назив чак и од „Ћирилице“ и нећете више бити лопови. Увек добар човек може да се поправи ако врати украдено и каже: „Извините“. Ми ћемо преко свега прећи и с вама сарађивати врло поштени бар док не изнедрите макар једну озбиљнију књижицу о српској ћирилици. Ви штитите ћирилицу без иједне своје књиге о ћирилици. Како то може? Штитите је а своју књигу на тој ћирилици ниједну још нисте објавили. Наравно, теже Вам је да украдете и наших двадесет књига, јер и Ви имате бар трунку образа и знате да би то већ превршило сваку меру да украдете и наше све књиге. Ми смо Вам коју поклонили, а да књигу и препишете као своју, то бисмо Вам лакше опростили, јер је аутор Д. З. добродушан па му је дража „Ћирилица“ него његова књига.

 17. Играте се ко мали деца, срамота српска. Око чега се препуцавате? Ко је коме шта украо. Нема народне ћирилице. Не постоји. Ћирилица је писмо вечине православних народа и њене матице цркве. Да ли имате исти циљ? По свој прилици.
  Онда – ломите све препреке, одбаците речи као ЛОПОВ, Мајмун исл. Дајте да сви будемо лопови, а да ништа не узмемо. Маша удружењаи испоставе, филијале треба да буде једна душа, једно дрво – ЋИРИЛИЦА. Кренимо напред, одбацимо све вође и памет да сам ја измислио текућу воду. Заобижимо све у чеме се не слажемо, оставимо то за ПИР када достигнемо циљ.
  Ђошићу, козаци имају само ћирилицу и није је измислио ни један козак, ђирилица је стара хиљаде година. Не вежите је ни за Кирила, ни за Вука – већ за нас као њихове потомке

 18. Козак: „Око чега се препуцавате? Ко је коме шта украо.“

  Када Вама неко слично украде, онда Ви немојте да се „препицавате“, него лопову кажите: „Хвала ти што си ме покрао!“

Оставите коментар