Фокс њуз отпустио Такера Карлсона

Изненадна одлука о отказу свом далеко најгледанијем водитељу стигла директно од генералног директора Фокс корпорације Руперта Мардока, наводи Лос Анђелес тајмс

Такер Карлсон приликом говора у Задужбини Наслијеђе 22. априла 2023. (Фото: Револвер њуз)

Фокс њуз је у изненадном саопштењу објавио да се споразумно разилази с Такером Карлсоном.

Према писању Лос Анђелес тајмса, људи упознати са ситуацијом, али неовлашћени да је јавно коментаришу, кажу да је одлука да се Карлсону да отказ стигла директно од генералног директора Фокс корпорације Руперта Мардока.

Отпуштање Карлсона доводи се у везу са тужбом за дискриминацију коју је поднијела Аби Гросберг, некадашња продуценткиња његове емисије, оптужујући Карлсона и друге руководиоце у Фоксу за стварање „сексистичког радног окружења упереног против жена“, као и антисемитске коментаре, пише лист.

Наводи се и да се Мардоку није допало Карлсоново извјештавање о догађајима на Капитолу од 6. јануара 2021, послије избора за предсједника, пошто је Карлсон истицао теорију завјере да су све испровоцирали агенти владиних обавјештајних служби, стоји у тексту Лос Анђелес тајмса.

Revolver News: Суштина великих медијских кућа није профит већ утицај

Одлука о отказу Карлсону не доводи се у везу са нагодбом према којој је Фокс пристао да исплати скоро 800 милиона долара фирми Доминион, која је организовала електронско гласање на изборима 2020. године, наводи се у тексту.

У коментару на отказ Карлсону, Роберт Ф. Кенеди каже да је одлука услиједила пет дана пошто је Карлсон у својој емисији од 19. априла 2023. прешао црвену линију признајући да су телевизијске мреже промовисале смртоносне и недјелотворне вакцине у интересу фармацеутске индустрије.

Став Роберта Ф. Кенедија поводом отпуштања Такера Карлсона с Фокс њуза (Извор: Револвер њуз)

Један од коментара на Твитеру преноси гостовање Карлсона у једном подкасту, у ком каже да никад не би ни почињао радити на медијима да је одмах схватио да су медији издувни вентил, односно систем за контролу становништва.

Карлсон је недавно одржао говор у Задужбини Наслијеђе (The Heritage Foundation), конзервативном трусту мозгова, у ком је између осталог рекао да је данашња борба у Америци духовна и да представља борбу између добра и зла.

„То није политички покрет. То је зло“, рекао је Карлсон о поступцима љевице. Страну „зла“ окарактерисао је као насилничку, мрзилачку, усмјерену против реда и на подјеле у друштву, неорганизовану и прљаву. Признао је и да заборавља да се моли за Америку против ових креатура зла – што би сви требало да радимо свакодневно.

Карлсон је рекао да ова борба није о „економији или политичким програмима“, као прије више деценија, кад је почињао радити за Задужбину. Он сматра да се ми који смо на страни добра морамо супротставити насилничким покретима попут трансџендеризма и промовисања абортуса, али да то морамо чинити с друкчијим ставом него раније, пошто бисмо морали приступити овој борби више с „духовне“ стране.

Карлсон је изјавио да је промовисање абортуса као „нечег доброг“ заправо „жртвовање дјеце“.

С енглеског посрбило: Стање ствари

(Револвер њуз, 24. 4. 2023)

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , ,

10 replies

 1. Bilo je samo pitanje dana kada ce ga izbaciti. Taker je lik. Taker je naš čovek!

  14
 2. Само да се зна да Карлсон подржава Кенедија, а овај је на отварању кампање у двочасовном говору изјавио да је његов син ратовао у Украјини, те да он подржава борбу украјинаца за слободу од агресорске инвазије Русије, исто је поновио и у интервјуу код Карлсона. У првом делу говора је испуцао читаву тираду о корпорацијском загађивању природе, (и један мањи део говора је посветио вакцинама и проблему аутизма и болесне гојазности, лоше хране, итд), рекавшиви да је “корпорацијски бизнис преузео државу САД”, затим је на крају прешао на Украјину. Оно што је врло упадљиво, када се гледа цела конференција, је да је наједном небитна чињеница да је “корпорацијски бизнис преузео државу САД”, када су у питању спољни интереси САД, односно рат у Украјини, наједном Кенеди заборавља корпорацијски бизнис, глобалисте, управљачку елиту против које се он тобоже бори, и испуцава амерички патриотизам. Па чекај, шта би са Bајденовим сином и прљавим пословима у Украјини његове фирме “Metabiota”, шта би са 20+ биолабораторија у Украјини, шта би са прекршеним споразумом НАТО-а да се неће ширити на земље бившег СССР блока, шта би са прљавим прокси ратом, (који критикују сви на антиковид сцени запада где је Кенеди водећа фигура), који се не разликује ни од Никсоновог Вијетнама, ни од Ирака, ни од свих других ратова које је англо-америчка империја водила деценијама уназад? Значи ли то да патриота Кенеди подржава све те ратове за ресурсе и светску доминацију, значи ли то да он подржава стотине америчких база по свету? И чак је још споменуо ону крастачу Кисинџера у позитивној конотацији, цитирајући Кисинџера: ми не треба да гураму Русију у саваез са Кином! А велики борац за чисту природу и Устав и здрав живот, Кенеди јуниор, је малко добио амнезију па је заборавио шта је све Кисинџер писао у својим књигама и документима, (поред патолошке мржње према Русима), и у чему је све конкретно учествовао још од Никсона на овамо, то је непревазиђени злочинац и идеолог зла. Између осталог писао је да ратове треба водити изгладњивањем, да се “стабилизује” популациони раст, што је чиста еугеника.

  Овде:
  https://larouchepub.com/other/1995/2249_kissinger_food.html

  Оригинални документ из 1974:
  https://pdf.usaid.gov/pdf_docs/Pcaab500.pdf

  У говору је још споменуо, бар 10 пута, права и проблеме црначке популације, а гледајући сценографски аранжман иза говорнице, видимо да су у кадру скоро сви црнци, њих осам, један хиспано, и можда пар белаца, азијата нема, а ни словенских фаца. Но када кадар швенкује на госте и званице, ми видимо стотинак белаца у строго одабраној публици, неки су са каубојским шеширима, и тек један једини црнац, колико сам ја избројао. Значи белци су у званицама и сарадницима, (англосаксонци прецизније, ту је и прелакирани свим фарбама изумитељ mRNA Роберт Малоне), и остала управљачка екипа, бела и розикасто препланула и англо-пегава, а црнци су постављени у излог, да попуне кадар, хмм.

  Значи, класична демократска шема, (а ни “Warp speed” Трамп није ништа мањи преварант, све са зетом и саветником Jared Corey Kushner, који је блиски пријатељ Клинтонових, пише и у Википедији, иста је то банда), да се покупе гласови великих црначких и хиспано маса, а успут, подржавањем рата у Украјини, да се узму и гласови свију оних који су патриоте прагматичари, и са левог и са десног крила. Па и гласови свих који су еколошки “пробуђени”, па онда наравно и нови гласови свих антиковидаша и антивакцинаша. Широк спектар је Кенеди покрио, нема шта, врло лукаво и пажљиво му је осмишљена кампања. Али ово лицимерје и дупли аршини (по питању Украјине) откривају да је и он мутан тип. Америку воде управљачи из сенке, а председници су само фасада за слапачки плебс, натовљен треш “културом” са ТВ-а.

  Говор Кенедија на првом скупу председничке кампање:

  21
 3. @Зоран (Белобрад)

  Што се тиче свих Ваших коментара о Роберту Ф. Кенедију, главна фалинка тога што сте написали је што очекујете логику и доследност тамо где нема сврхе да их тражите. Говоримо о америчким политичарима, од којих ће 99,99% рећи било шта што у том тренутку мисле да треба да кажу да би били изабрани. Да ли то има везе са логиком, чињеницама и мозгом је апсолутно небитно.

  Ово није замерка Вама: ако нисте живели у САД, неће Вам бити лако да схватите то што сам написао у претходном пасусу. То не схватају веома често ни они који у САД живе деценијама, а ни велика већина оних који су тамо рођени. Да би се то схватило, мора се прво прогутати она фамозна црвена пилула из филма Матрикс. Цела та филмска серија је иначе једно велико с*ањце, али та метафора о црвеној пилули дође као нехотично искупљење.

  12
 4. Војна индустрија и ЦИА су нас скували као жабе. За време ратова у бившој Југославији као уредник Српског радио програма у једном америчком граду, могла сам да се изборим за моја права да преносим српске вести из Крајине, Републике Српске, Србије.
  Данас, 30так година касније најпопуларнији амерички репортер, Такер Карлсон има много мања права, него што сам их ја имала на локалној радио станици.
  Дакле, готово је са слободом говора у Америци тамо где дубока држава, која је толико ојачала, може да одлучује. 🙏

  20
  3
 5. Најбоље дијагностичко средство за одређивање да ли је неки сумњиви лик на исправној страни или не је: да ли говори да је супер опасни вухански вирус процурео из лабораторије. Ако говори онда ништа од тога.

  9
  2
 6. @Марк Еугеникос

  Да, необично је да очекујем доследност од америчких политичара, и логику, но ја сам свестан да су они у “бизнису” продавања речи, или робне размене речи за глсове, али ипак сам оставио овај коментар, не због своје зачуђености, него због тога да демистификујем дотичну персону, јер, као што и сами примећујете, наши су склони да се наивно из наше културе поистовећују са ликовима из америчке културе (језуитског прагматизма). Стога, овде се Кенеди или Карлсон могу схватити буквално, као сејачи истине и правде, а они су заправо сами просејани кроз западњачко решето користи и профита, и неискрености, и опортунизма, и душе продане за долар. Ја пратим ту сцену, и добро их знам, иако нисам тамо живео, већ само пола године у Аустралији кад сам још био дете, али можда је добро да свако од нас који нешто можда знамо, напише по који утисак о њима и њиховој порозној истини и правди, која није по нашим аршинима. Нису њима крајеугаони каменови Марко Миљанов, или Милунка Савић, него масон Бенџамин Френклин и Линколн, који је ослободио робове да би их искористио као јефтину радну снагу. Иза свих њихових великана се крије нека мрачна позадина, а њихова култура је израсла из мочваре, где пливају алигатори, тамо нема храста на цветној ливади и ланета које трчкара, а место достојанствених вукова, код њих су хијене и лешинари на врху ланца исхране. (И њихове друштвене вредности се управо тако могу окарактерисати, као: ланац исхране). Другим речима, све је дозвољено, лаж и превара, отимање и убиство иза леђа, издаја ради личне користи, манипулација свешћу, друштвени инжењеринг, све може, ако се уме… А ко прије – њему двије. Уместо хришћанских начела код њих је царство Волтеризма, Нихилизма, Дарвинизма, Малтузијанизма, итд. Разбојништво опортунизма по сваку цену, (и све има цену), а духовност и врлина људска су само непожељна препрека за богатство, успех, и моћ.

  Ја вама предлажем да напишете свој суд о текућим догађајима, као што је тренутно Кенеди и Карлсон, уморан сам да пишем објашњења на вашу дигресију мог запажања, напишите свој суд, ја вам обећавам да вам нећу налазити ману, ако је иоле сувисло.

  15
 7. Карлсона стигла дуга рука дубоке државе.

 8. @Зоран (Белобрад)

  “Ја вама предлажем да напишете свој суд о текућим догађајима, као што је тренутно Кенеди и Карлсон, уморан сам да пишем објашњења…”

  Хвала на понуди, али то је губљење времена за све. Ја готово уопште не пратим дневне вести, и ништа ми не фали. Убеђен сам да дневне вести и постоје да би се масе тиме залуђивале, трошиле време и енергију, и да им онда не остане ништа за некакве дугорочније промене, програме и иницијативе који би могли да уздрмају статус кво и позиције владара. Стварни владари управо због пасивизације маса и стварају бујицу дневних вести, забаве, спорта, скандала и осталих глупости.

  Делимично везано за ову тему: често приметим да су у коментарима о некој мало више слободномислећој или контроверзнијој личности са запада (нпр. Илон Маск, Такер Карлсон, Трамп, и слични) многи наши људи склони да кажу како дотични “воли Србе”. Што је наравно потпуна бесмислица, и само открива комплекс ниже вредности код оних који имају потребу да се потврде тиме што их неко познат са стране воли или поштује, као што и кругодвојкашки аутошовинисти имају потребу да их тапшу по глави из Хрватске као потврду да нису крезуби и неокупани.

  Наравно не кажем да на дневно-практичном нивоу не треба неговати пристојне односе са ликовима попут Маска, Карлсона и Трампа; треба, утолико колико то може да нам буде корисно, али ништа више од тога.

  10
  2
 9. @Марк Еугеникос

  То није губљење времена, али је губљење времена дување у једра сопственог ега, ја не осећам да ви у свом одговору разумете суштину, већ пишете ради доказивања свог интелекта и знања, што је его подлога, или подлошка. Не пратите дневне вести? Дивно, ни марсовци не прате вести за земље, они живе на својој планети где их дневне вести и догађаји са планете земље не дотичу. Ви пишете тако да вам не треба противник, сами себе поразите својим писањем.

  “Делимично везано за ову тему”: то би требао да је наслов сваком вашем писању, а поднаслов: тему не разумем и “ја готово уопште не пратим дневне вести, и ништа ми не фали”. Значи ви сте као Лајбниц метафизичар? Фали, фали, јер ви пишете ради писања, не ради тога да мисао преточите у писмо, ви претачете брљу у етикетирану флашу на којој пише: оригинална српска шљивовица, иако је то брља са пијаце.

  И ово је најважније у вези вас: ви пишете као коментатор који брани своју територију, не као слободномислећи аутор, који има своју оригиналну мисао коју покушава да прекомпонује у неко дело, већ ви своје мисли браните негде на неком сајту, у галактичкој магли. Седи човече напиши нешто своје, и престани да ме замараш, јер мени који сам аутор сопствених мисли замара конверзација са тобом. Иди ради на себи, имаш потенцијала, пређосмо на ти јер морасмо тако. Батали ово овде, и ја сам овде гост, који ће да отпутује даље, а ти си овде шта, домаћин коментатор? И не настављај даље, јер ћеш се само још више ухватити у паукову мрежу, сопственог копрцања и шупљег интелектуализовања.

  7
  1
 10. @Зоран (Белобрад)

  Да бисте смислено одговарали на нечије ставове, потребно је да одговарате на те ставове, а не на тумачење које сте сами конструисали. Знам да је лакше разговарати са самим собом, делује човек мудрије, па разумем зашто сте изабрали лакши пут. Но такав разговор нема смисла. Збогом.

Оставите коментар