Такер Карлсон: Кинеска војска постаје све мужевнија, а америчка – женственија

У својој ауторској емисији Такер Карлсон указао да су се у оружаним снагама САД већ појавиле униформе за труднице које ће учествовати у ратовима

Трудна Беатрис Хорн, ваздухопловни капетан испробава нову униформу за труднице (Фото: Ваздухопловство САД)

Пентагон је јавно критиковао познатог америчког ТВ водитеља Такера Карлсона због коментара да ће Оружане снаге САД у борбу слати и своје припаднице које су у другом стању.

У својој ауторској емисији на Фокс њуз, Карлсон је указао да су се у оружаним снагама Сједињених Држава већ појавиле униформе за труднице које ће учествовати у ратовима.

Оценио је да је то изругивање са Оружаним снагама САД и посебно нагласио:

„Кинеска војска постаје све мужевнија, а америчка – женственија“.

Портпарол Пентагона Џон Кирби рекао је да Карлсонове речи „понижавају целокупну америчку војску“ и да Министарство одбране не намерава да слуша „савете о својим припадницима кинеској војсци од водитеља телевизијске емисије“.

Портпарол америчких Свемирских снага Скот Стокер нагласио је да Карлсон има право на своје мишљење, али и одмах заједљиво додао:

„Његово мишљење се заснива на нула дана проведених у војсци. Његове речи су ТВ-драма“.

Жене чине 16 одсто целокупног састава америчких Оружаних снага, а 19 одсто официрског.

У јануару је објављено да ће америчка војска женама у својим редовима дозволити да косу вежу у дугачке репове, да имају врло кратке фризуре, да носе минђуше, да се шминкају лакирају нокте.

А све то им је досад било забрањено.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Факти, 12. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар