Такер Карлсон: Зашто главни апотекарски ланци у САД одбијају продају ивермектина

Сасвим је у реду давати опијате зависницима, али ивермектин? ,То не може!ʻ Неће Си-Ен-Ен, рекао водитељ америчке телевизије Фокс њуз

Фото: gatewaypundit.com

(Фокс њуз, 20. 9. 2021)

Стање ствари доноси изводе из емисије Такера Карлсона приказане на Фокс њузу.

„Вечерас говоримо о лијечењу ковида. Ако добијете ковид, какве су Вам могућности на располагању? Требало би да о том знате много више него што је то вјероватно случај. Раније ове године, у рецензији објављеној у Америчком часопису за терапеутику (American Journal of Therapeutics) објављено је да би антипаразитски лијек ивермектин могао бити веома дјелотворан у лијечењу ковида у раној фази. Истраживачи су дошли до закључка да ивермектин ,доводи до великог, статистички значајног смањења степена смртности, скраћења времена клиничког опоравка и скраћења времена потребног за одстрањивање вирусаʻ.

Проблем је што у овој земљи не можете добити ивермектин чак ни кад Вам га љекар препише. Према извјештајима, апотекарски ланци попут ЦВС-а и Волгрина (CVS, Walgreen) одбијају рецепте. Због…? Обратили смо се овим компанијама, и ниједна од њих то није демантовала. ЦВС је изјавио да су ,фармацеути овлашћени да процијене рецепт и дијагнозу у складу са својим професионалним искуствомʻ. Волгрин је изјавио нешто слично.

Џо Роган: Доктор Пјер Кори рекао да је двеста чланова америчког Конгреса лечено ивермектином

Сасвим је кул давати опијате зависницима, али ивермектин? ,То не може!ʻ Неће Си-Ен-Ен.

Марк Макдоналд је љекар, клинички психијатар.

Докторе, сматрате ли да има наде да ивермектин буде дјелотворан лијек за ковид?

Марк Макдоналд: Он би могао бити лијек који спасава животе. Овај лијек, који се показао као безбједан, невјероватно безбједан, и исто тако дјелотворан код паразитских зараза код дјеце – толико да је његов изумитељ добио Нобелову награду прије коју годину – на многе начине је излијечио ову пандемију у земљама гдје је институционално примијењен. Најсвјежији примјер је Утар Прадеш у Индији. Лијек је безбједан, дјелотворан и потребно је да буде опште доступан, свим пацијентима, у консултацији са својим љекарима.

Џастис Хоуп: Како је Индија у рекордном року искоријенила ковид

Такер Карлсон: Си-Ен-Ен је против њега, из разлога који ме потпуно збуњују, и као резултат тога, колико чујемо, ЦВС и Волгрин, који владају апотекарским тржиштем у САД, на неким мјестима одбијају да га преписују. Зашто?

Марк Макдоналд: То се дешавало мојим и пацијентима мојих колега, дешава се у цијелој земљи. Апотеке се умећу између љекара и пацијената. Ускраћују лијек који спашава животе и тиме постају саучесници у хоспитализацији и смрти пацијената. Али, како управо рекосте, право питање је зашто? Зар сви не би требало да спашавамо животе, поправљамо здравствени биланс? Једина, пак, прича коју чујемо је масовна, универзална, принудна вакцинација. Лијечење у раној фази, не само ивермектином, већ свим лијековима коришћеним ових годину дана, невјероватно је и загонетно постало мета напада, оспоравања и игнорисања. Ко се тог дотакне као да је дирнуо у осиње гнијездо. Ја сам то помињао прије неколико мјесеци, и налог на Твитеру ми је суспендован – и и даље је суспендован, чак и пошто сам уложио жалбу… И други љекари били су мета сличних напада, и рецепти су им одбијани. И зашто се то дешава? Зашто се не говори о безбједном и дјелотворном лијечењу у раној фази? Мислим да је то изузетно важно питање.

Dagens Medicin: Ивермектин би могао окончати пандемију

Такер Карлсон: Може ли се ивермектин набавити?

Марк Макдоналд: Зависи гдје одете. У главним апотекарским ланцима изузетно тешко. Мање, независне апотеке, једна мала апотека у Лос Анђелесу у коју шаљем пацијенте имају залихе. Може се наћи ако га тражите, али често претходно морате много телефонирати.

Такер Карлсон: Докторе, заиста Вам хвала на гостовању. Надам се да ће Ваше ријечи наићи на широк одзив.“

Погледајте цео разговор (у трајању од 4:23):

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , ,

Оставите коментар