Драгослав Бокан: Псеудо-литије и демонстрације поручују непријатељу да ће лакше завршити с нама

Треба ли српски патријарх да се надгорњава и рве са уличном злоупотребом разних самопроглашених „бранитеља КиМ“?

Извор: ВКонтакте Д. Бокана

Молебан и дерби

Уз све поштовање према Партизану и Црвеној Звезди, ипак ми се чини да је наш „дерби“ меч са албанским Шиптарима много значајнији догађај. Неупоредив са било чим другим, па, ето, и са ма каквом кошаркашком и фудбалском утакмицом.

Али, и поред свих наших заклињања, спорт и политика преузеше наша срца и одведоше нас на трибине, улице и тргове, где се виче и бучи, мрзи и проклиње, исмева и одбацује – увек нешто наше српско. Неупоредиво више од мрских шиптарских разбојника и србофоба.

Па су тако неки други догађаји превагнули у односу на заједничку молитву за Косово и Метохији са благословом и на предлог српског патријарха.

Та Молебан пред олтарима пет престоничких храмова је у нашем острашћеном, навијачки расположеном друштву трагично изгубила свој суштински приоритет.

Као да смо изгубили моћ „разликовања духова“ и одређивања истинских приоритета, заменивши тишину молитве навијачким урлицима, скандирањем и звиждуцима. Као да ће ма ко и ма шта више и боље помоћи Србима у овој етапи Косовске битке од наше заједничке, саборне молитве!

А неће и не може.

Навијачи два највећа српска клуба као да су сметнули с ума да би одлазак у храм био и осмишљавање свега другог што раде и воле. Да би она свечана тишина под светим сводовима и куполама додала много шта њиховој искреној љубави за онај српски клуб који су изабрали за свој омиљени. И, успут, показала читавом нашем народу, али и целом свету (па и Шиптарима) да смо заиста спремни, сви као један, да будемо у заједничком црквеном и државном строју наше одасвуд нападнуте Отаџбине. Да умемо да, исто онако озбиљно као Свети Кнез Лазар, стиснемо своје редове у овом судбоносном тренутку.

А само тако ће нас се непријатељи плашити и устукнути пред оваквом мистичном снагом српског саборног и саборачког заједништва.

Овако, махањем заставама и хорским вређањем „оне друге групе Срба“, нећемо постићи ништа више од јавног показивања своје и наше трагичне слабости и немоћи.

Уличним одбацивањем поверења сопственој држави (са све њеном војском, обавештајним службама и дипломатијом) јављамо нашим западним и регионалним мрзитељима да смо спремни да им самоубилачки помогнемо у њиховом рушилачком и мрзитељском походу на Београд и Републику Србију. Пошто немамо ни другу војску, ни другу дипломатију, ни друге обавештајце осим ових актуелних, легално изабраних на изборима.

Зато све ове Србији опозиционе псеудо-литије, протестне шетње и разноразне демонстрације у себи носе знак непријатељу да ће моћи да много лакше заврши са нама него што се надао. Да ће добити парадоксалне савезнике и острашћене саборце, са све српским тробојкама и заклињањем Светом Косову и Метохији. На њихово злурадо одушевљење оваквим апсурдним и ненормалним стањем ствари.

Војислав Поповић: Бокан, краљ Вучићевих ботова

Политика и страсти су дубоко ушли у нашу душу и разарају нас изнутра, уништавајући ма какво међусобно поверење између Срба и Срба.

И као да се губи из вида моћни благослов Светог Духа на српском патријарху и важност послушања Порфиријевог очинског, пастирског савета „шта и како“ у овој сложеној и ненормално запетљаној ситуацији.

Па неће ваљда неки кабинетски професор или љути припадник какве политичке партије да нам помогне више и боље од њега?!

Драгослав Бокан: Права побуна (и лудило) неких свештеника и монаха против нашег патријарха

Ова смирена, од наше Мајке Цркве организована Молебан (за српски народ на Косову и Метохији) у београдским храмовима би требало да буде неопходни увод у све оно што иде касније, па и спремност на одсудни бој у последњим временима наше ЗАЈЕДНИЧКЕ СУДБИНЕ.

Баш као што је сабрана молитва свих Лазаревих (исповеђених и причешћених) витезова била увод у српски подвиг пре тачно 634 године. И, онда, опет, пре 111 лета.

Али, ка Храму се не иде са мржњом према ма коме, а посебно не према својој сопственој држави. Нити са разорним сумњама према одлукама и поукама нашег патријарха. А, исто тако, не одсуствује се из београдских цркава петком од пет поподне, нити бирају неки други, „важнији“ догађаји од овог исцелитељског Молебана.

Не само мудри, већ и сви још нормални ће схватити логику коју овде примењујем у забринутој анализи још једног нашег аутодеструктивног покушаја замена теза и борби за интересе непријатеља (прикривене у разне политичке скривалице и лукаве револуционарне трикове).

Треба ли српски патријарх да се надгорњава и рве са уличном злоупотребом разних самопроглашених „бранитеља КиМ“?! Да размишља хоће ли га пред Храмом Светог Саве на Врачару дочекати организована маса људи којима главни непријатељи нису ни у Бриселу и Вашингтону, Берлину и Лондону, Загребу и Приштини – већ (само и једино) у Београду?!

Где смо то кренули и шта очекујемо на оваквом путу (у бездан још једне „офарбане револуције“)?

P. S. Уз све друге лукаве обмане, почела је да по друштвеним мрежама кружи лажна прича како је протест организован после Молебана – наводно „у договору с патријархом“.

Колико је тек то подло и ненормално!

Наслов и опрема: Стање ствари

(ВКонтакте страница Драгослава Бокана)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

17 replies

 1. Шта човјек написа и потписа. Тренутно највећу опасност по српски народ, поред владајуће камариле прозападно оријентисане, представља ватикански патријарх.
  Од њега пријети много већа опсаност јер је задужен за трговину српским душама. Имамо ли шта вредније од наше душе? Господ је рекао да немамо, шта ће нам и цијели свијет ако души својој наудимо? Несрећни Бокане, дубоко несрећни, када овако браниш неодбрањиво и продајеш вјеру за вачеру, апропо фамозног француско-њемачког приједлога споразума, треба ли шта посебно образложити осим имена овог ђавољег ултиматума које нам све говори? Француско-њемачки, па за Србе повољан, докле ћете нам вријеђати интелигенцију. Француско-њемачки па објективан, избалансиран немојте нас насмијавати. Чим Бокан пишти а ватикански патријарх српском, родољубивом свештенству брани обраћање јавности, ситуација је јасна. Боје се! Српство се буди! Нема предаје, доста је понижавања! Живјела Србија!

  77
  5
 2. Председникови ботови користе ВК друштвену мрежу. Има их и на Телеграму.

  52
  3
 3. Зашто се оваквом лику даје простор?

  52
  3
 4. Бокан, је очито изгубио сваки стид, кад овако срамотно покушава да оправда издајника Вучића.Жалосно је што је Бокан главни бот и Вучића и патријарха и често је у патријарховој вили на Дедињу и у Патријашији на гозбама.Не треба трошити даље ријечи на ову опскурну личност,само треба прочитати https://stanjestvari.com/2023/03/06/kralj-botova/

  53
  4
 5. Кад су Вучић и патријарх Порфирије спали на то да их брани несрећни бот Бокан онда су они јаднији од њега.Данашњи текст владике Иринејау Политици је и ужасан и сраман и кукавички и дефетистички,крајње полтронски према АВ-у,на крају крајева сагласност са издајом КиМ.
  Питање је зашто ћуте владике Јоаникије,Григорије,Максим,Димитрије,
  Методије,Кирило,Јован Ћулибрк,Јустин Жички ?!Шта би им рекли њихови учитељи митрополит Амфилохије и владика Атанасије?!Страх да се не замјере патријарху и Бачком и да не изгубе привилегије које доноси митра и буду пензионисани и склоњени са епархија?!
  Страх животу каља образ често!

  45
  4
 6. Бокан је псеудо православни хришћанин и ставио се у службу да буде бот Вучића и Буловића и Перића.Има задатак да пљује и напада све оне који указују да је овај најнови план о Косову и Метохији штетан и за Србе на косову и Метохији и за СПЦ и за Србију.Бокан заслужује само презир као и сваки плаћеник који одрађује прљаве издајничке послове за газде!

  58
  3
 7. Да, година 1944-2023. Јозефштат (бивши Београд) је већ осам деценија светски центар сербоцидизма и врховни штаб усташтва, шта одлично зна окупациони колониста Ендехазије и прилежни добошар поглавника брозовијских усташа Александра Вучића ботан Драгослав Бокан.

  28
  2
 8. Апсолутно тема није коментар на нешто што није потребно читати даље од наслова. Тема је како уклонити овакве људе из медијског простора. Његово је право да мисли и пише шта хоће, али наше је право да се бранимо од ******. Боканови текстови су као ***** на киши. Потпуно су безначајни и небитни, али су непријатни и не треба их трпети. Зашто би се његове ****** разливале по свима нама? То је ствар хигијене и здравља. Зато молим све редакције које држе до себе и свог нивоа да батале преношење текстова овог пацера писане речи. Живимо у земљи у којој се игнорише наше мишљење, наше право на било шта, наше постојање. Зато је најнормалније игнорисати све што долази од оних који игноришу нас. Они не постоје, њихове речи су **** на ветру, ролна тоалет папира је капитал у односу на њихова “сабрана дела”.

  31
  3
 9. Београде да ли смијеш чича Дражу да откријеш????

  19
 10. Од лажних патриЈота веће фукаре нема

  17
  2
 11. ….човек је ушао под старе дане у други брак…добио два сина…има жену млађу 20 година и поред алиментације коју плаћа деци из првог брака сад су ово све нови трошкови…могао је да остане по страни и ћути као што је и радио до пре пар година али ето…животна егзистенција га је довела до овог садашњег стања…жао ми је због тога…некада велики и бескомпромисни борац за Српство…командант белих орлова сад само један апаратчик у одбрани лика и дела Александра Вучића…

  10
  3
 12. @Бранислав

  “…човек је ушао под старе дане у други брак…”

  Трећи брак.

  11
  1
 13. Ау бре, људи, оставте човека на миру, са његовим бившим женама и децом!

  Свако има право да говори о његовим мотивима, али стварно није људски, српски, нити хришћански – стављати фокус на његову децу. Па када је ико стављао фокус на Вучићеву децу (сем оног његовог сина повезаног са навијачима). Ко је икада озбиљно поменуо Вучићеву ћерку, или бившу жену (покојну). Шта вам је људи?

  Ја бих га увек критиковао што се тиче његовог политичког ангажмана (ботовања за рачун актуелне власти), а и карактера. Ако треба ад хоминем, то може и на овај начин:

  Човек за себе каже да је интелектуалац, да се не плаши превише смрти, да је био “на ратишту” или “на фронту” (увек пази да не каже “у рату”), а ни реда о рату није написао.

  Замислите Проту Матију Ненадовића без Мемоара. Ремарка који није написао На западу ништа ново, Хемингвеја без Збогом оружје, Жукова без Мемоара, Кракова без Живота човека на Балкану, Јаковљевића без Српске трилогије, Славка Лисицу без Команданта по потреби…

  Тешко ли је замислити то? Па то овај друг замишља сваког јутра када се погледа у огледало.

  Дакле, постоји свака аргументација да се дотични дискредитује, јер му је јавна активност неукусна до крајњих граница.

  Оставите му се породице, побогу! Нисам саркастичан ни најмање, заиста то мислим.

  12
  2
 14. @Марк Еугеникос
  Четврти брак. Први пут се оженио у војсци у Загребу. Други пут се оженио женом која му је родила троје деце, од које је једно као беба сахрањено у Ковиљу. Трећи пут се оженио женом млађом 20 година, која му је родила још једног сина. Четврти пут се оженио оперском певачицом која му је родила још троје деце.

  3
  1
 15. Да сам ја Драгослав Бокан, и да располажем са информацијама из коментара потписаног са “Мила” – ја бих оставио баш такав коментар, под баш таквим псеудонимом, ако би ти подаци били тачни, а можда и ако нису тачни.

  Тај број деце може бити само благослов (којим човек може бити награђен вишом силом из разних разлога), и сваки негативни осврт на то открива подсвесну завист тих који то чине.

  Па погледајте Вучићеву најскорију изјаву којом у јавности експлоатира такве ниске поступке, и користи исте да себи у јавности дигне рејтинг мученика:

  https://izjave.net/quote/21817

  2
  2
 16. Морам да кажем, пошто, колико видим, нико други није рекао.
  Поента није у „брањењу“ и „оправдавању“ Вучића и Перића. Нити у канонској, моралној, психолошкој и физиогномијској анализи псеудохришћанског дела и ипостаси господина Бокана.
  Поента је у следећем: ако господин оваквом силином и реториком грокће против народних литија (и свештеника који Србе подсећају да се с Богом славна дела могу чинити и без епископа), то није само порука из ДБ-а, односно командних центара страних амбасада. То је режање из срца пакла, хистерисање самога Сатане.
  И показује да је то једино чега се кнез овога света боји и једино што му реално смета да свој пројекат са Христовим Србима глатко и успешно доведе до конца – народни крсни ходови. Јер, Господ би их могао видети и чути, а онда би се испунило „догодине у Призрену“ (јер онај који је призрен од Бога – на кога је Бог погледао – он је већ у Призрену).

  Што ће рећи да управо то треба и чинити. И све савршено обратно од онога што налажу, траже и желе народни непријатељи и издајници (држава, државна црква и сви њини службеници). Па чак и ако се деси да се у крсном ходу нађе педесетак хиљада душа, када би и патријарху несумњиво било наложено да се стави на њихово чело (у том случају правилан поступак би био: надесно круг, па назад под Божји благослов, до Победе Христове).

  ПС
  Да неко не би огрешио своју драгоцену душу усред Поста опањкавајући ме што сам патријарха и епископат назвао издајницима, унапред апологија. Не ја, него Владика Николај рекао је о тим издајницима, прозирући, ово: „Зар и један српски свештеник може и сме признати ово цепање свога народа (на пет националности у Југославији, српску, хрватску, словеначку, црногорску и македонску)? Не може родољуб-свештеник, већ само издајник.“
  Тако да сам ја у ствари овим ублажио патријарха и компанију му: јер ако је јереј издајник, онда је архијереј – архииздајник. А архииздајнику покајања и опроштаја нема, како сведочи илустративни случај Јуде Искариота.

 17. @Мила
  Nije ni cetvrti, nego peti. Zena s kojom ima dvoje nastarije dece je treca po redu. Posle nje je imao jos 2.

  @Онај Милан
  Deca su blagoslov, naravno. Serijske zenidbe nesto manje. I bin Laden je ostavio za sobom preko 20 komada.

Оставите коментар