Сатанисти скупљају паре за Кијев: Слава Украјини и сатани

Амерички Сатанистички храм продаје мајице, дуксеве, капе, шоље на којима је њихов поклич „Слава сатани“ замењен слоганом „Слава Украјини“, а приход од продаје намењен украјинским сатанистима

Сувенири „Сотониног храма“ за помоћ Украјини (Извор: Твитер налог „Сотониног храма“)

Продајом капа и шоља са обрнутим пентаграмом у бојама украјинске заставе помажу сатанисте избегле из Украјине, суде се с државом залажући се за право на абортус, противе се дељењу Библије у школама, промовишу ЛГБТ+ заједнице – они су Сатанистички храм, једина званично регистрована сатанистичка верска организација у САД.

Званични амерички сатанисти продају на свом сајту и Твитеру мајице, дуксевe, капe, шољe на којима је њихов поклич „Слава сатани“ замењен слоганом „Слава Украјини“ (Hail Ukraine). Како наводе на сајту покренутом за продају ових сувенира, сав приход намењен је украјинским члановима Сатанистичког храма који желе да напусте земљу захваћену оружаним сукобом, помогли су 26 њих и прикупили 30.000 долара помоћи.

Опис унутрашњости храма и његове сувенирнице дао је британски Гардијан у чланку у којем се може прочитати и да америчка верска организација има око 700.000 чланова у шест земаља света. Осим Украјине, ту су и огранци у Великој Британији, Немачкој, Финској.

Суоснивач и лице ове организације, Лусијен Гривс каже да су они борци за слободу говора, вероисповести, сексуалне оријентације, заштитници деце од насиља, противници „конзервативних хришћана“ чији „наопаки“ систем вредности желе да декомпонују.

Основна школа у Вирџинији (САД): Продужени боравак у Клубу Сотоне

То што у седишту имају два и по метра високу статуу Бафомета, паганског идола са роговима и козјим ногама који у популарној култури представља ђавола, према Гривсовом образложењу, нема никакве везе са обожавањем сатане. Према њиховом „верском учењу“, које је изложио један од оснивача храма, сатанисти не верују буквално у Сатану, већ га обожавају као симбол побуне и супротстављања ауторитаризму.

Скратило и опремило: Стање ствари

(РТ Балкан, 8. 2. 2023)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

 1. Viva satana

  Будите послушне моје овце
  Шаљите мени своје новце
  Слушајте глас наших дана
  Viva viva satana

  Тако ми светости Борџије
  Шаљем вам поруке Божије
  Мрзите мрзите свакога дана
  Viva viva satana

  Наш бог је најјачи
  А ја сам његов паж
  Слушајте само мене
  Све друго је лаж

  Момчило

  13

Оставите коментар