Сатанисти скупљају паре за Кијев: Слава Украјини и сатани

Амерички Сатанистички храм продаје мајице, дуксеве, капе, шоље на којима је њихов поклич „Слава сатани“ замењен слоганом „Слава Украјини“, а приход од продаје намењен украјинским сатанистима

Сувенири „Сотониног храма“ за помоћ Украјини (Извор: Твитер налог „Сотониног храма“)

Продајом капа и шоља са обрнутим пентаграмом у бојама украјинске заставе помажу сатанисте избегле из Украјине, суде се с државом залажући се за право на абортус, противе се дељењу Библије у школама, промовишу ЛГБТ+ заједнице – они су Сатанистички храм, једина званично регистрована сатанистичка верска организација у САД.

Званични амерички сатанисти продају на свом сајту и Твитеру мајице, дуксевe, капe, шољe на којима је њихов поклич „Слава сатани“ замењен слоганом „Слава Украјини“ (Hail Ukraine). Како наводе на сајту покренутом за продају ових сувенира, сав приход намењен је украјинским члановима Сатанистичког храма који желе да напусте земљу захваћену оружаним сукобом, помогли су 26 њих и прикупили 30.000 долара помоћи.

Опис унутрашњости храма и његове сувенирнице дао је британски Гардијан у чланку у којем се може прочитати и да америчка верска организација има око 700.000 чланова у шест земаља света. Осим Украјине, ту су и огранци у Великој Британији, Немачкој, Финској.

Суоснивач и лице ове организације, Лусијен Гривс каже да су они борци за слободу говора, вероисповести, сексуалне оријентације, заштитници деце од насиља, противници „конзервативних хришћана“ чији „наопаки“ систем вредности желе да декомпонују.

Основна школа у Вирџинији (САД): Продужени боравак у Клубу Сотоне

То што у седишту имају два и по метра високу статуу Бафомета, паганског идола са роговима и козјим ногама који у популарној култури представља ђавола, према Гривсовом образложењу, нема никакве везе са обожавањем сатане. Према њиховом „верском учењу“, које је изложио један од оснивача храма, сатанисти не верују буквално у Сатану, већ га обожавају као симбол побуне и супротстављања ауторитаризму.

Скратило и опремило: Стање ствари

(РТ Балкан, 8. 2. 2023)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

  1. Viva satana

    Будите послушне моје овце
    Шаљите мени своје новце
    Слушајте глас наших дана
    Viva viva satana

    Тако ми светости Борџије
    Шаљем вам поруке Божије
    Мрзите мрзите свакога дана
    Viva viva satana

    Наш бог је најјачи
    А ја сам његов паж
    Слушајте само мене
    Све друго је лаж

    Момчило

    13

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading