Тексас: „Сотонин храм“ „раскрштава“ људе на „Фешти паганског поноса“

„Раскрштавање“ се обавља наношењем обрнутог крста на чело, послије чега се изговара „Живјео Сотона“. Послије чина може се добити и потврда, за десет долара

Посјетилац послије чина „раскрштавања“ на штанду „Сотониног храма“ током „Феште паганског поноса“ у Тајлеру, Тексас (САД) (Фото: Снимак екрана)

(Post Millenial, 30. 10. 2022)

На другој годишњој „Фешти паганског поноса“, одржаној 29. октобра 2022. у Тајлеру (Тексас, САД), „Сотонин храм“ из Форт Ворта у Даласу на свом штанду позивао је посјетиоце на чин „раскрштавања“.

Извјештавајући с догађаја, новинар Тајлер Хансен је објавио: „Сотонски храм врши „раскрштавање“, наношењем обрнутог крста на чело, послије чега се изговара ‚Живјео Сотона‘.“

Послије чина „раскрштавања“ може се добити и потврда, за десет долара.

На скупу је било присутно и неколико хришћана римокатолика, који су, према сопственим ријечима, дошли да „шире љубав и представљају Христа“.

На Хансеново питање једној мајци и ћерци зашто присуствују догађају, одговор је гласио „да живцирамо хришћане – ми смо мрачне, ми смо вјештице, и не вјерујемо у њиховог бога“.

„Сотонин храм“ у прошлости је, наводећи религиозне разлоге, протестовао против закона о абортусу у Тексасу, непрестано се залажући за право на побачај. На „Фешти паганског поноса“ изложили су посуду са растављеним дијеловима тијела лутке.

Са енглеског посрбило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , ,

Оставите коментар