Рајли Вагаман: У неким регионима Русије обавезна корона вакцинација мобилисаних грађана

У складу с одлуком главном санитарног инспектора МО из јуна 2021, обавезна вакцинација обухвата све категорије војних лица, укључујући и мобилисане грађане, саопштила служба за штампу Ростовске области

Извор: Блог Рајлија Вагамана

(Блог Рајлија Вагамана, 3. 10. 2022)

Министарство одбране Русије увело је јуна 2021. обавезну вакцинацију против ковида за сво особље, укључујући војне обвезнике.

Ваш дописник је крајем септембра, позивајући се на писање неких гласила, послао кратко питање преко Телеграма хоће ли обавезна вакцинација против ковида важити и за триста хиљада грађана чија се мобилизација планира.

„Вирусолог Московског државног универзитета (МГУ) препоручио вакцинацију свих мобилисаних против ковида-19“ (Извор: Говори Москва, 23. 9. 2022)

Одговор доносимо у наставку.

С насловом „Почела вакцинација против короне мобилисаних у Ростовској области“ и поднасловом „Неопходност ради сузбијања епидемије“, страница Царьград пише да је, на упите житеља донске области хоће ли мобилисани грађани бити вакцинисани против короне, регионални прес центар одговорио да, у складу с одлуком главном санитарног инспектора Министарства одбране од 18. јуна 2021, обавезна вакцинација обухвата све категорије војних лица, укључујући и мобилисане грађане (Извор: Царьград, 26. 9. 2022)

 

Под насловом „Мобилисане Татарстанце вакцинишу против короне прије отпреме“ Комерсант преноси изјаву Владимира Жаворонкова, замјеника регионалног министра здравства, да ће сви мобилисани житељи Татарстана бити вакцинисани против короне прије слања у специјалну операцију (Извор: Комерсант, 30. 9. 2022)

 

Јесени 2021. сваки руски регион усвојио је неки вид обавезне ковид вакцинације. Годину потом, региони вакцинишу грађане позване у војну службу.

Рајли Вагаман: Мит и стварност у ковид Русији

Као и код декрета о обавезној вакцинацији, присиљавање и темељитост зависиће од региона. Танка утјеха.

Овај нови вид обавезне вакцинације знатно је екстремнији од ранијег. До мобилизације, обавезна вакцинација обично је била услов за задржавање радног мјеста. Зато је Кремљ непрестано (и патетично) тврдио да у Русији нема „праве“ обавезне вакцинације, јер сте увијек могли дати отказ на послу.

Мобилисаним Русима пријети до десет година затвора за покушај избјегавања војне обавезе. Другим ријечима, покушате ли избјећи обавезну вакцинацију, можете провести деценију иза решетака.

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , ,

33 replies

 1. Надам се да су то класичне вакцине без неких честица (супер проводника) које изазивају ћелијска крварења. Надам се да нису изазивачи промене ДНК. Надам се да је то човекољубива употреба вакцине(како Бог заповеда) а не глобалистичка злоупотреба ради контроле и моћи,, изабраних богова.,, ПС. Руси су скинули рукавице и отворено ушли у рат против антихриста. Многи су још скривени у самој Русији🤔

  21
  6
 2. @Вазал Царски Томислав Шиповац
  „Надам се да су то класичне вакцине без неких честица (супер проводника) које изазивају ћелијска крварења. Надам се да нису изазивачи промене ДНК.“
  Узалуд се надате. Русија упорно спроводи ковид агенду, са трагичним последицама: https://stopvaczism.org/. Између осталих, умрле су од вакцине и две девојке, шампионке у борилачким вештинама.
  Разуме се да је овде само делић од броја пострадалих од вакцина. Највећи део се боји да јавно обелодани трагичне судбине својих ближњих. To што су одустали од закона којим би „qr code“ као доказ о вакцинисаности био услов за нпр. улазак у јавне и привредне објекте, није их поколебало да гурају обавезну вакцинацију на мала врата.Од закона су одустали пре сам почетак рата. Русија се дефинитивно овим сврстала на страну глобалиста, што отвара и питање са каквим циљем се рат води. Русија је корону прогласила опасношћи као што су куга и колера.О корони и неоправданим мерама, имате код проф. др Игора А. Гундарова, епидемиолога:
  „Путин и здоровье России. Почему вымирает народ“.

  П.Н. Данас је Кефалу (ВВП), непомазаном цару, рођендан. Надам се да путинофили нису заборавили да му честитају.

  13
  11
 3. Сваким даном се све више увјеравам да је Русија само антитеза западној тези у овом театру диалектике, која свијет полако али сигурно доводи пред свршен чин — синтезу дехумаизоване будућности.

  Руси (њихов политички врх) су од почетка знали да је овај отров, који називамо вирусом, недјело транснационалних структура које кроје свијет и његову будућност по своме замислу. Али су се одлучили да играју игру и нису се сјетили да објелодане неке податке, све док се нису увјерили да њима од тог будућег колача неће припасти ништа што си сами не отму. Тек кад је почео рат у Украјини и кад је Кремљ постао свијестан да се, као пиле у кучине, уплео у нешто што би га могло коштати не само власти него и територија Руске федерације, они се сјетише да вирус има везе са американцима. Али и даље важе уведене!

  На крају крајева свако је код очију слијеп ко не види да је ова кланица жртвоприношење словенског народа. Чистка најбројнијег народа у Европи, која се води од времена Каролинга (а можда и раније). Само се граница помјера и извршиоци мијењњају; прво Тевтонци, па Французи, па Њемци и поњемчени словени, па Пољаци, па сад Украјинци.

  23
  5
 4. @крвав
  Бојим се да сте у праву. Полако се рат захуктава. Све више људи се укључује, све више технике и наравно већи број је погинулих и рањених на дневном и месечном нивоу.Ускоро ће Русија имати првих милион, па ће онда Укри „добацити“ до 1,5-2 милиона. А како Укри буду посустајали, улазиће у све већем броју и Пољаци. Једина граница на страни Русије је евентуална побуна против оваквог начина ратовања, који води покољу и сиромашењу ионако сиромашних становника.Ради се о томе да се људи свикну на кланицу, на нову „нормалност“.Више се нико неће сећати демагогије о ограниченом ангажовању, заштити цивила и спором због тога напредовању. И све тако док се не изнури и још не осиромаши обичан народ,поништи му се и оно мало слобода, а владајуће класе, како у Русији тако и на Западу, не стекну још више моћи и богатства. Сад већ могу да кажем да грешке које чини и чиниће Кефало нису грешке, већ намера. Спроводи се глобалистичка агенда и овим ратом.Руска елита је од почетка била глобалистичка, никад националистичка.

  21
  8
 5. ,, Револуционарна правда је неправда.,, 😎

 6. Није ми баш јасан став многих коментатора (не прозивам овде присутне коментаторе него генерално, а овај чланак је само повод) о ковиду и вакцинацији.

  Ако ковид вирус не постоји, онда је вакцинација бесмислена. Чак и ако вирус постоји, вакцинација је вероватно бесмислена, како тврди немачки доктор који пише под псеудонимом Евгипије а чијих је неколико есеја ојављено и на СтСт прошле године, рецимо: https://stanjestvari.com/2021/11/09/najopasnije-u-ovom-trenutku-bilo-bi-vakcinisati-decu/ (Кога баш занима да научи пуно о овој теми а може да чита енглески, Евгипијев блог је одличан извор.)

  Али ако вирус постоји и направљен је у лабораторији, као што сада чак и Џефри Секс тврди отворено, да ли је вакцина онда бесмислена?

  Не мислим да је логички одрживо тврдити у исто време и да вирус постоји и да је направљен у лабораторији и да је вакцина бесмислена и да се не треба вакцинисати. Наравно ако неко понуди логичко објашњење које задовољава ове наизглед опречне ставове, спреман сам да прихватим. Можда ако би неко тврдио да је вирус направљен у лабораторији али да је безопасан, али такву комбинацију нисам још видео нигде.

  Прочитао сам и детаљан текст Проф. Јована Антовића објављен овде пре месец дана, https://stanjestvari.com/2022/09/08/antovic-kovid-ili-tri-godine-nepaznje-prema-cinjenicama/, али он уопште не помиње лабораторијски вирус па не одговара на моје питање.

  5
  7
 7. @Марк Еугеникос

  И ја бих да питам.

  Цела западна филозофија се базира на емпирији, а емпирија је само оно што смо видели и доживели. Не постоји ништа што трансцедентира властито искуство. Крајња импликација тог резоновања је отворени или мање отворени атеизам.

  На страну атеизам, овде је битно то што је емпирија (властито искуство) изнето на пиједастал обожавања.

  Видите ли ви нешто контрадикторно у томе што елита, која је усвојила такву филозофију, од народа тражи не само да трансцедентално (без властитог искуства) усвоји њихово ново, револуционарно учење, већ да притом заборави и на властито искуство (са елитом) и на оно чему су их учили кроз читав образовни систем – да се вакцинација против грипа не исплати због сталних мутација вируса, а да не штити од трансмисије већ од клиничке слике?

  Има ли ту нешто контрадикторно?

  11
  1
 8. Сада је ваљда јасније зашто је Клаус Шваб поменуо дотичног као полазника школе младих лидера (иако за то не постоје јавни докази).
  „Марк Еугеникос“ – целокупна честица суперопасног вуханског вируса није изолована, само се наводе некакви исечци а цео вирус са својим омотачем, целокупним наследним ланцем и ензимима – за три године истраживања нису успели да пронађу. Насупрот томе, цовид вакцину са исечцима РНК који се уграђују у тело су успели да „нађу“ још пре 2009. али су се тада изланули да су је унапред произвели за грип па је свињарија са тзв, свињским грипом пала у воду.

  14
  2
 9. @револуционар

  Није ми јасно зашто ширите толики дефетизам или хасбару, како се узме?
  Не спори нико трулеж у редовима руске војске и власти, али њега има у свим властима и војскама на овом белом свету.
  Који рат у историји човечанства није праћен демагогијом?
  Је л’ памтите Ви шта су аустроугрски генерали причали у освит Првог светског рата?

  За Русе је овај рат бити или не бити, што пре то цело друштво схвати, а чини се да схвата јер су примера ради многе новогодишње прославе отказане како би се новац усмерио за опрему војницима, то већу шансу имају да опстану.
  Ко од старијих на Стању ствари знао шта је примао у вакцини када је службио у ЈНА?
  То не оправдава лоше одлуке, а ова је вероватно једна од њих, али схватите да Путин није анђео нити вероватно има дар прозорљивости, већ човек који као и сви ми греши. А у ситуацији где су сви избори лоши, нема доброг решења. Уосталом упоредите Донбас са нашом Крајином.

  Особина конструктивне критике јесте да критикује а онда предложи, тако да предложите шта би Руси по Вама требало да раде, ако не можете да им помогнете тако што ћете им послати дрон или се помолити за њихове војнике (као и за непријатељске)! И притом водите рачуна да су после битке сви генерали.

  16
  2
 10. @Онај Милан

  Сажет одговор на Ваше питање: да, неспорно.

  Хајде сад и Ви одговорите на моје питање.

 11. Видим да ми коментатори лупају минусе зато што постављам питања, па онда само могу да закључим да дотични коментатори не воле питања, и да им је омиљена активност забијање главе у песак.

  Питања су опасна, може да се деси да човек научи нешто ново и опасно одговарајући на њих. Много је удобније и сигурније живети у илузијама.

  4
  10
 12. @Јован П

  „Није ми јасно зашто ширите толики дефетизам или хасбару, како се узме?“ (питање упућено револуционару)

  Зато што неко мора да испуни квоту.

  1
  6
 13. @Птичији грип, свињски грип, слепомишији (панголински), лабораторијски грип…

  „…целокупна честица суперопасног вуханског вируса није изолована, само се наводе некакви исечци а цео вирус са својим омотачем, целокупним наследним ланцем и ензимима – за три године истраживања нису успели да пронађу.“

  Сада покојни француски нобеловац Luc Montagnier је још у пролеће 2020. тврдио да је његова лабораторија свега неколико недеља након почетка п(л)андемије пронашла делове секвенце ХИВ вируса у ковид-19 вирусу, и на основу тога је тврдио да је ковид вирус направљен у лабораторији. То је рекао на француској телевизији, гледао сам снимак те емисије на јутјубу (титловано на енглески) још пре више од две године. Не могу више да пронађем тај интервју, не би ме уопште чудило да је избрисан са ЈТ.

  Е сад, ако ковид вирус није изолован, како је Лик Монтањер могао да тврди да је у ковид вирусу пронађена секвенца ХИВ вируса? Јер њега очито није био страх да у јавности износи непопуларне истине, или барем оно што је он сматрао да је истина, док се огромна већина осталих званичника завукла у мишју рупу.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Luc_Montagnier

  1
  7
 14. „Марк Еугеникос“
  Исто као и „Евсевије““ пре неку недељу- говорите о секвенцама. Пустите секвенце, где је ЦЕО вирус? Што се тиче приче о ХИВ вирусу, Монтање је прво добио Нобелову награду за проналазак тог тзв. суперопасног вируса и са несуђеном спаситељком света Џуди Миковић и осталим свесним или несвесним фармако мисионарима плашио цео свет да би се онда делимично покајао и рекао да су за настанак АИДС синдрома потребни и други чиниоци (гле чуда!). ХИВ.вирус је, иначе, врло раширен и може да се изолује из многих здравих људи који никада нису и неће боловати од тзв. АИДС синдрома. исто као што се златни стафилокок који се сврстава у опасне (патогене) бактерије може наћи на слузокожи носа код две трећине људи (а нису болесни). У Јужној Африци пре 15. година Фаучи и фармако мафија прогласили су да су милиони људи ХИВ позитивни на PCR тесту и тиме болесни и оптужили их да је то због тога што су сексуално изопачени а онда, када се пораст смртности није десио (јер се нису „лечили“ фаучијевим „лековима“), испоставило се да је PCR ето помешао секвенце ХИВ вируса са секвенцама узрочника туберкулозе и маларије 🙂 и ником ништа, длака са главе им није фалила! Да би се неки микроорганизам прогласио за узрочника одређене болести потребно је прво да се нађе ЦЕО узрочник и да се подмире Кохови постулати али да не бих предугачко писао можете и сами да прочитате на википедији о томе. PCR тест је постао ризница за болесне умове у сврху обмане јер баратањем са секвенцама и штеловањем поступка на преко 24 циклуса могу да прогласе и оптуже било ког здравог човека за претњу по околину. Из тог разлога се Кери Малис, изумитељ PCR теста, борио против злоупотребе свог проналаска али је умро месец и по дана пре открића суперопасног вуханског вируса.

  10
 15. @Птичији грип, свињски грип, слепомишији (панголински), лабораторијски грип…

  Ако сам добро разумео Ваш предугачак и увијен одговор на моје питање, Ваш став је да вирус не постоји јер га нико није изоловао, па самим тим није могао да буде направљен у лабораторији, а из тога наравно следи и да је вакцина против непостојећег вируса бесмислена. Могли сте једноставно тако да кажете, без Фаучија и ПРЦ теста.

  1
  11
 16. „Марк Еугеникос“
  Одлично сте закључили за све – осим за цовид вакцине! Сва представа је због њих.
  Иначе, од вишка знања глава не боли.

 17. @Марк Еугеникос

  Неспорно, такође! Хтео сам да направимо компарацију „когнитивне дисонанце“. Која је значајнија – она од врхунски образоване елите, или она народна, изазвана конфузијом за коју тај народ није одговоран.

 18. @Онај Милан

  „Хтео сам да направимо компарацију „когнитивне дисонанце“. Која је значајнија – она од врхунски образоване елите, или она народна, изазвана конфузијом за коју тај народ није одговоран.“

  Уф… елита је била заиста образована некад. На западу та квазиелита још увек има дипломе са престижних универзитета, али то њене припаднике не спречава да буду тупсони и бескарактерне незналице. Пример: Немачка.

  У Србији је добар део те елите још више квази, јер су њихове дипломе купљене на турбо-мега-„универзитетима“ па често немају ни формално знање, а о суштинском не вреди ни мислити.

  Наравно, когнитивна дисонанца оних који су на власти је значајнија због њиховог утицаја. То што су квази их не ослобађа одговорности, напротив.

 19. @Јован П
  „Али схватите да Путин није анђео нити вероватно има дар прозорљивости, већ човек који као и сви ми греши.“
  Да ли то пишете због мене или осталих који треба да се упецају на то? Ако је због мене, узалуд се трудите. Играте на емоције необавештених и лаковерних. Игнорисање чињеница је лош манир, коме Ви често прибегавате, као и овај пут. Како и шта треба у Русији, рекли су људи од струке и науке: Александар С. Панарин, Сергеј Г. Кара-Мурза, Игор А. Гундаров, Игор Р. Шафаревич… На то сам већ указивао.Рекли су и ови :http://www.ooc.su/news/zajavlenie_soveta_obshherossijskogo_oficerskogo_sobranija/2022-05-20-120-0-3. И сада се једно по једно од тога испуњава. Ви и Вама слични сте то критиковали, када сам дао линк. Занемарујете порекло и природу руског режима, јер Вам то не одговара.
  Маните се демагогије и гротеске зв. одбрана Кефала и бољшевика. Ви врло добро знате чињенице. Што се мене тиче, нема решења у кругу бољшевичких наследника.Грешке су системске, па онда персоналне природе. Друштво коме и Ви припадате, никада није изашло из бољшевичког шињела.Руско друштво је прекинуто у еволутивном развоју још 1917. Прекинули су га идеолошки и биолошки претходници ових данашњих. И то на најгори могући начин. А сада позивају на јединство у одбрани државе. Где им је било то јединство када су рушили руску државу у току Великог рата? Парламентарна демократија никада није становала у Русији. Ово што имају данас је имитација. Намерно причате оно што људи желе да чују, а не ствари какве јесу. Нпр. после битке генерали…Што наравно није тачно . Онда вакцина у ЈНА и против короне…што је неупоредиво. Питате се шта ја нудим као решење. А шта Ви нудите, осим непрекидног правдања Кефала и клике?
  Ваше „оспоравање“ мојих ставова већ постаје смешно.

  .

  6
  7
 20. @Марк Еугеникос
  Покојни др Иван Зеленко је рекао да је вирус природног порекла, али да је прилагођен у лабораторији, како би био преносив са човека на човека и разоран за плућа. Конкретно, спомињао је неког др Кларка Барица или Барића.

  3
  4
 21. @револуционар

  И даље не разумем шта је Ваша препорука, шта је Ваш став?
  Је л’ Ваш став да треба да прихватимо да је вођство Русије део глобалне завере, пијемо антидепресиве и одустанемо и од наше српске борбе (економске, борбе за веру, породицу), јер када не могу велики Руси да се снађу, како ћемо тек ми?
  Или да бих разумео Ваш став морам да прочитам сва дела Сергеја Кара-Мурзе и да их евнеутално применим то како чини његов рођак (потомак брата му, мислим да није рођеног) Владимир Млађи Кара-Мурзе?
  Или морам да прочитам сва дела људи који које сте поменули и који су се школовали и остварили у совјетској Русији, махом потомака бољшевика, а онда то искомбинујем са Вашом мишљу ,,да нема решења у кругу бољшевичких наследника“?

  Као решење не нудим ништа, препоручио бих Вам да ако желите пратите телеграм канал на српском Executive outcome, а молио бих Вас да критикујете Русе, Путина, војску им и све по списку, али без да притом ширите дефетизам.

  Што се тиче потомака ,,белих“ и ,,црвених“ и сам сам дуго имао недоумице. А онда ми је на ширем плану одговоре дао један текст, прослеђен од пријатеља, а представља исечак из књиге Mитрополита Јеротеја Влахоса. Поставићу у наставку текст на енглеском, па нек уредништво СтСт одлучи је ли за објаву:

  „Four Women“

  From the Greek book, The Realm of the Cross (To Politevma tou Stavrou), by Archimandrite Ierotheos (now Metropolitan of Nafpaktos)

  At the beginning of the Gospel according to St. Matthew there is a complete listing of the genealogy of our Lord Jesus Christ. Here are the forefathers and relatives of Christ according to the flesh. They are not, however, just the relatives of Christ, but in a certain way also ours. This is called the „Book of the generation of Jesus Christ,“ since, according to St. John Chrysostomos, „it is a summation of the whole of the Divine Oikonomia, and the origin and root of all of us.“ It is the origin and root of our own life. In that Christ took on human nature and deified us, and thus provided the possibility of our own deification, this means that this listing of the sacred men of the Old Testament also concerns our own life.

  That which is of special significance is the fact that this listing refers to four women by name. I would like, now, to look at these individuals, because they have an important message to convey to us.

  The first women is Thamar. The Evangelist writes: „Judas begat Phares and Zara of Thamar“ (St. Matthew 1:3). Thamar was the daughter-in-law of Judas. Since she had married his two sons in succession, yet produced no children, and Judas did not wish, in concord with Jewish custom, to give her to another of his sons, Thamar played the role of a fallen woman, had relations with Judas, and from this relationship bore Phares and Zara. In this way, the genealogical descent of Christ derived from this illicit relationship. Here is made manifest, as the Divine Chrysostomos observes, the great philanthropy and love of God, „that He deigned to have such relatives, …in no way disdaining our evil plight.“ Thus, in this way God showed that He especially loves man. He is not ashamed to have such unworthy relatives, and, indeed, in assuming all that is ours, He took on Himself a human body subject to death and suffering, and came into our lives to save us.

  The second woman is Rachab. The Evangelist says: „And Salmon begat Booz of Rachab“ (St. Matthew 1:5). According to several interpreters, Rachab was that prostitute who let in the spies of Jesus (son) of Naui (i.e., Joshua son of Nun). The holy Theophylaktos notes that this demonstrates that the synagogue of the Jews is whorish, having departed from the true and living God. But this whorish synagogue which received the new „spies“ of Jesus Christ, who are the Apostles, is granted salvation. So, he who does not accept the Apostles, who are sent by Christ, cannot be saved.

  The third woman is Ruth. The Evangelist Matthew writes, „And Booz begat Obed of Ruth“ (St. Matthew 1:5). Obed, who was born of Ruth, is the father of Jesse and, in addition, the grandfather of King David. Ruth was of another race. However, she forsook her homeland and married Booz. Her case is moving, as it is described in a book of the same name which is found in the Old Testament. Ruth, as the Divine Theophylaktos again says, calls to mind the Church of the Nations, which was of another race and outside the Convenants of God. However, having left aside her own people, her pagan rituals, and her father the devil, she took Christ as her Bride and was glorified.

  The fourth woman is Bersabee (Bathsheba). Indeed, she is not explicitly commemorated in this listing, but it is said: „And David the King begat Solomon of the wife of Ourias“ (St. Matthew 1:6). The wife of Ourias is Bersabee. This is the well-known twofold sin committed by David: He sent Ourias into battle to be killed and committed adultery with Bersabee. And yet the relatives and forefathers of Christ came forth from this relationship. And in the Divine Theophylaktos’ interpretation, this event shows that, „all people are acceptable to God, even if they are born of prostitutes.“ They are accepted by God, if they exercise virtue and live in concord with His Will.

  The four women mentioned in the genealogical table are not moral women in the strict sense of the term. The one came together illicitly with her father-in-law, the second was a prostitute, the third was from another race, and the fourth was an adulteress. Nevertheless, all of these things reveal three great truths which I would like to underscore.

  First. They show the great love of God for man. God receives him as he is and strives in every way to lead him to repentance. We men are ready to create closed religious systems for good and virtuous individuals. God, however, takes on the mortal and changes it into that which is immortal. Furthermore, the Church is not a closed clique of „pious“ people, but a Hospital which takes in the sick and strives to cure them. God is not repulsed by human beings. He accepts them as long as they repent. Yet we humans customarily do not tolerate sin in others, and do not even easily accept them when they repent. God, in His great philanthropy, gives man both the right to sin, and, when he desires to repent, to turn back, He receives Him without reparations. The parable of the Prodigal Son exemplifies this.

  Second. These things demonstrate, as well, that we need not feel shame for our forebears, the relatives from whom we derive, even if they are the worst of sinners. Evthymios Zigabenos offers an exemplary interpretation, here, following St. John Chrysostomos:

  „Reference is made to them (these four women), so as to show that Christ was not ashamed that He was descended from such forefathers, one of whom was the fruit of an illegitimate marriage, another of prostitution, while the third hailed from a woman from another race and the other from an adulteress. In no way is a virtuous person harmed by the illegitimacy of his forebears. For, each person is judged worthy or unworthy by his own acts. Christ came, moreover, not to expunge our shameful deeds, but to make them manifest, and, by His virtues, to conquer them. He came as a physician, not as a judge.“

  This is very significant for our time.

  Many people have horrendous problems because they come from broken homes, from unknown parentage, or from forebears with a very bad past. Every day we encounter such cases, in which children and people in general are exposed to traumatic experiences. But we must emphasize that, if we live in a godly manner, our evil ancestors cause us no harm at all; nor do the best of forbears help us, if we are unworthy descendants. The salvation of each individual is a personal issue. Evthymios Zigabenos observes: „Let us neither humiliate those who come from questionable marriages, who yet have become virtuous, nor let us berate those who come to faith in the wake of various transgressions.“

  Third. These things reveal yet another truth. Christ did not come to judge the world, but to save it. He did not come to be a prosecutor and the inquisitor of man, but to be a physician. „For He came not as a judge, but as a physician.“ Thus, there is the potential for repentance and healing. Hence, Evthymios Zigabenos says: „Just as they (the four woman), even though they were slaves to their sins, were taken by their menfolk, so Christ joined to Himself human nature, enslaved as it was to every sort of sin. And just as He did not scorn his descent from these women, so also he did not scorn marriage to the Church (of the Nations, vide supra).“ So Christ does always. He accepts one who repents. He does not loathe him. He is not repulsed by him. This we, too, must do. We cannot reject the repentant man. In repentance there is no room for judgment.

  These four women are a comfort for us, and our encounter with Christ an even greater comfort. Let this great philanthropy of God render us compunctionate. Let His love make us contrite.

 22. @револуционар

  Хвала на одговору, али сад ризикујете да се коментатор који се потписује као „Птичији грип, свињски грип… итд“ јави и Вама и да Вас убеђује како нисте у праву. 🙂

 23. Мештри су успели да забуне чак и прилично отпорни публикум на СтСт, значи урадили су стварно добар посао.
  А пропо твоје дилеме тј. силогизма (ако вирус постоји…), брате Евгениче, односно закључка „није логички одрживо тврдити у исто време и да вирус постоји и да је направљен у лабораторији и да је вакцина бесмислена и да се не треба вакцинисати“. На ствар само треба посматрати кроз ову аналогију.
  Нпр. „Беливуков клан“ („Шкаљарски“, Бруклински, Кошер Ностра…који год) ти подметне пожар у дворишту и запали кућу. И истовремено запали више кућа у крају, и у целом граду. А онда ти после неколико недеља, када се паника због неконтролисаних пожара увећа до опште хистерије, уважена господа дођу са понудом да од њих купиш нови „аутоматски“ противпожарни систем, са 100постотном ефикасношћу. Ти, наравно, купиш. Али после неколико месеци опет крећу пожари. Јер се показало да систем „није баш 100% ефикасан“ него да се мора редовно обнављати, да би функционисао – штавише доживотно, сваке године. Ти почињеш да сумњаш, али немаш избора – ако ти не купиш систем, ни „систем комшија не може да буде функционалан“, па опет нико није заштићен од пожара.
  Дакле, рекеташка класика:
  А: креирање проблема
  Б: реакција на проблем
  В: купопродаја производа који „решава проблем“ (а који иначе нико никад не би купио).
  И сва три догађаја у организацији исте екипе.
  И ти почињеш да се питаш, у круг: Да ли је ватра реална? Да ли је „природно“ или „вештачки“ планула (шта год то значило)? Да ли „противпожарни систем“ који очито нема смисла, ипак има смисла („није одрживо тврдити да ватра постоји и да противпожарни систем нема смисла“)? Док је тачни одговор на питања на сасвим другом нивоу.

  То што „целокупна честица вируса није изолована“ на терену, није никакав доказ да инфективни агенс не постоји. Вирус је, наравно, креиран у лабораторији, вештачким мутацијама односно интерполирањем разних генетских секвенци у геном дивљег коронавируса, такозваним „gain of function“ процедурама. И онда, тако записан in silico, патентиран (као нова, оригинална творевина). И такав, произведен у лабораторији, он представља потентни биолошки токсин, базиран на репродуцибилној РНК технологији, који изазива болест. Али са ограниченом – и то је кључна реч! – способношћу репликације, самоумножавања и расејавања. Јер, као мутант (који није природни вирус способан за пуновредни самостални животни циклус), он се већ после једне или две репликације толико мења да више нити личи на примарни вирус, нити задржава оригиналну инфективност, нити патогеност (сасвим логично и закономерно: артефицијелна „gain of function“ => природна „loss of function“). Па се, следствено, не може ни изоловати из организма да би се доказала његова потpуна генетска и функционална идентичност са примарним, лабораторијским производом. И то господа произвођачи врло добро знају, па се ни не труде (осим тога, у питању је патент, нити може нити сме да се репродукује без ауторизације – шта би било кад би га „терористи“ сами размножавали у својим лабораторијама у авганистанским пећинама?).
  А помињати Кохове постулате у контексту савремене молекуларне микробиологије и генског инжењеринга је исто као тражити да се квантна механика уклопи у законе Њутнове механике (а ако неће или не може, да се одбаци као превара).

  Дакле, као што већ рекох: вирус постоји и не постоји (јер није прави, жизњеспособни вирус, него „франкенштајн“ твар за „једнократну употребу“); у питању је „тровање“ (као биолошки „токсин“) и није (класично) „тровање“ (него инфективни агенс).
  Али вирус је само средство, а најбитније, циљ, јесте у производу који се купопродаје – „вакцини“. Управо као што нам поручује Велика буба-Шваба изгмизала из мрака масонског подземља: „Четврта индустријска револуција ће довести до фузије нашег физичког, дигиталног и биолошког идентитета“ (+ обећавши 2016. да ће сви људи на планети „сигурно у наредних десет година“ бити таговани електронским дигиталним идентификатором).

  4
  2
 24. @ Јован П
  Још пре 20 година, Кефало је рекао да им је приоритетни задатак демографски опоравак Игор А. Гундаров). Ствари на том плану не да се нису поправиле, већ су се погоршале. Међутим, број муслиманског становништва расте. Да ствар буде гора, допустили су да корона убије 380356 људи (РИА Новости, са 09. 10. 2022.). Нема податка колико је умрло због короне, тј. немогућности лечења других болести, али за претпоставити је да је бар још толико. Изгледа да то им није довољно, па су повели рат, пошто су се Укри добро опремили и наоружали. Тако да укупан збир када се рат заврши може да буде и преко милион умрлих, одн погинулих.
  Спутњик је већ спремио вакцину за ову јесен, одн. зиму, „бустер бустера“. Пројекат контроле и убијања становништва се наставља, сада на два колосека. Битно је да је Кефало себи обезбедио доживотну власт и кривичну неодговорност.А она ће му вредети колико и последњем Романову, ако дође до побуне.

  2
  3
 25. @ Јован П
  „Демонтажа народа“, „Искушења глобализма“, „Русофобија“. „Перестројка 2:искуство понављања“(Борис В. Межуев). Чланци академика Сергеја Глазјева(био саветник Кефала) се лако могу пронаћи на интернету, као и Игора Б. Чубајса. Какве везе има Кара-Мурзина „Демонтажа народа“ са тим ко му је рођак? Каква ускост погледа. Када Вас већ интересује идеолошка орјентација, Кара-Мурза је класични комуниста. Можда онда и прочитате његов рад? И уопште, какве везе има у ком су систему људи, критичари система, рођени, школовани и изградили каријере? Јел треба да величају и бране оне који су упропастили СССР као и њихове биолошке и идеолошке потомке, који би сада да „спасу“ Русију? Види се да су Вам ум и душа остали у прошлости. То да бољшевици опораве оно што су упропастили, је као мамузање мртвог коња. Зато Ви ништа и не предлажете: битно је да се очувају старе структуре и стари начини управљања друштвом. А Кефало је најгори њихов изданак, пуковник КГБ. Можете само да жалите. Од упропаститеља-никада изградитеља. То је била антируска идеологија и пракса. И тога се они нису ослободили. То је наслеђе бољшевизма.
  Каква треба Русија да буде?
  Без Путина, тајкунске клике, али и реформисаног државног апарата. Безбедносни апарат још слави култ Ђержинског. Безбедносни апарат да штити државу, а не да је држи под пуном контролом.
  Државни апарат организовати на принципима знања и способности, независно од партијске припадности.То повлачи губитак радних места једном дела сада запослених. Они ће срећу морати да потраже у приватном сектору.
  Национализовати опљачкано од народа Русије. Пљачка и даље траје. Добијено простом поделом служби безбедности својим људима. О томе код Александра С. Панарина у „Искушењу глобализма“.
  То и јесте разлог што руска владајућа елита није националистичка по својим коренима. С обзиром да су опљачкали ресурсе, ослонац су морали да потраже не у народу, већ код себи сличних, а на Западу.
  Да се успостави суштинска парламентарна демократија (подела власти на судску, извршну и законодавну), уместо овог позоришта у режији служби безбедности. Русија је проживела крваве катаклизме кроз своју историју. Тај начин „решавања“ друштвених проблема води у пропаст(Шафаревич).
  Постоје и неке старе установе колективне својине које би се могле оживети (Кара-Мурза).
  Могуће је и пожељно акционарство грађана предузећима која се баве прерадом нафте и гаса, производњом електричне енергије итд.
  Разлог за све горе наведено је врло једноставан и нимало идеолошки: руско друштво није ефикасно друштво. Бележи ниске стопе раста друштвеног производа. И није конкурентско друштво. Тајкунска Русија није превише заинтересована за високе стопе раста друштвеног производа. Без препознавања перспектива развоја и високог раста, Русија неће бити економска сила. Држава да активно управља развојем преко државних инвестиционих програма и управљања капиталним токовима(Глазјев).
  Подстицати пре свега мерама пореске, социјалне и економске политике рађање и подизање најмање троје деце. То би требало чак да има приоритет на средњи и дуги рок.
  Игор А. Гундаров каже да је демографско стање најгоре у оним крајевима Русије за које би ми рекли да је била „стара Русија“, стари руски дух. А за „убијање“ тог духа одговоран је режим.
  Излазиће сунце на истоку и када се режим промени. Сијало је пре њих, сијаће и после њих. Међутим, ако не сарађује или не одступи добровољно, режим сноси одговорност за последице (Кара-Мурза). Он је кочница развоју. Њихово време је прошло. А Ви уместо да укажете људима у чему је перспектива, Ви их наводите на странпутицу. Просипате, осим демагогије, и чист популизам. Само да се молимо да нам Кефало и друштво буду живи и здрави. У њима је нада и спас. Да се молимо за безбожнике, који би сада да буду и велики верници. Како да не! Верујући сте човек (тако се бар изјашњавате), а нисте се запитали како се никада нису оградили од злочина бољшевичког режима и затражили опроштај од њихових потомака? Широм Русије су и даље споменици Лењину, а ничу опет и Стаљину. Са овим режимом, Русија ће таворити у најбољем случају.
  П.Н.
  Ово није све, али је углавном.

  3
  2
 26. „Евсевије“

  „И такав, произведен у лабораторији, он представља потентни биолошки токсин, базиран на репродуцибилној РНК технологији, који изазива болест.“ „Јер, као мутант (који није природни вирус способан за пуновредни самостални животни циклус), он се већ после једне или две репликације толико мења да више нити личи на примарни вирус, нити задржава оригиналну инфективност, нити патогеност (сасвим логично и закономерно: артефицијелна „gain of function“ => природна „loss of function“).“

  По ком основу заснивате тврдњу о посебно израженој вирулентности суперопасног вуханског исечка од вируса када је пре две године било јасно да пораста смртности изазваног тим узрочником NEMA! Шта је по Вама примарни вирус – када само пишете о исечцима?

  „То што „целокупна честица вируса није изолована“ на терену, није никакав доказ да инфективни агенс не постоји.“

  А који је онда по Вама доказ да супер опасни вухнски вирус на терену постоји? Само немојте, молим Вас, да наведете Дростенов ПЦР тест?

  Без класичне тзв Њутнове физике нема ни квантне физике, то је једноставно повезано. Исто тако молекуларна биологија нема никакву вредност у погледу здравља људи ако се не руководи начелима медицине, односно живота. Као што је и свако дете по рођењу јединствена личност оно је истовремено и човек, као и сви ми остали. Тако је исто и са вирусима. Ако је у питању корона вирус онда мора да поседује основне одлике корона вируса а не да му се приписује шта коме падне на памет. Јасно је да лекари треба да лече људе а не молекуларни микробиолози јер људи нису секвенце већ бића као јединствена целина и наука о здрављу је много шира област од науке о микрорганизмима. У право у томе је и био смисао бахатих болесних умова да поставе једног микробиолога (при томе још и осумњиченог за тероризам) за председника СЗО. Што се тиче термина „Gain function“ циљ је био да се претходно произведени РНК исечци који ће подстицати производњу штетних шиљак протеина, обмотани у штетне полиетилен гликол омотаче некако уграде у наследни ланац људи са несагледивим последицама. Како би се то остварило морали су да створе хистерију страха јер никакви „gain function“ исечци не могу са слепог миша на пијаци или процуривањем из лабораторије да направе по предвиђањима Fergusona 4% letaliteta po svetu. Потребно је било да се становништво застраши и прими у себе експерименталне цовид вакцине – и то jе све од „gain function“.
  Где је нестао грип протекле две године? Да се нису и вируси грипа измењали како би привремено самоуништили своју вирулентност – како кажете „loss of function“док је трајала цовид пандемија?

  3
  1
 27. @ револуционар

  Oво су већ донекле конкретнији предлози са Ваше стране. Захваљујем!

  За депласираности критике ми Кара-Мурзе преко рођака сте у праву. Свак’ одговара за себе. Исто важи и за потомке ,,белих“, ,, црвених“, ,,старе гарде“ ,, нове елите“. Свако одговара за себе. То даље значи да је свак’ ко жели да ради у корист Русије и руског народа добродошао. Тако, као и Вас, и мене прилично нервира када данашњи Руси цене Феликса Держинског, али то не значи да ћу да одбацим анализе Бориса Рожина на телеграм му каналу Colonel Cassad, када су и добре и потекле од човека који дејствује као патриота. Исто тако и када имамо на уму утицај комунизма на Србе, ма колико он катастрофалан био, треба посебно имати у виду оне ствари које су комуњаре добро одрадиле, ма који мотив да им је био (нпр. ХЦ Ђердап).

  Све то је најбоље приказано у видео клипу руских тенкова од пре пар месеци, који док иду у колони, на цеви једног стоји ,,За Стаљина“, а на куполи другог застава са ликом Сина Божијег. Ако ће посаде оба тенка да штите Русију и ако треба положе своје животе за њу, онда су обе на правом задатку, ма колико да нам боде очи натписа за Стаљина.

  Ипак, у делу у којем сте цитирали поменуте руске ауторе, ти предлози нису довољно конкретни. Парламентарна демократија, службе безбедности да служе нацији, да се подиже конкуретност привреде, иновације – све се слажем и подржавам.

  Поновићу још једном, када је почела Спец. оп. у Украјини и показало се да дронови чувају животе руских војника, руско друштво (дакле појединци) су се сами организовали и почели да их купују, а поред њих и наочаре за ноћно посматрае, панцире и тсл. Нису чекали режим, изборе, философску обраду ситуације у свету. Стога да Вас питам, а у циљу да избегнемо јалове и дуге дискусије – је л’ бисте ми помогли да полепимо пар постера у корист породице, а против либералне идеологије и ,,родне“ равноправности?

  П.С. https://yandex.ru/video/preview/1931187918035881978

  4
  1
 28. @ Јован П
  „је л’ бисте ми помогли да полепимо пар постера у корист породице, а против либералне идеологије и ,,родне“ равноправности?“
  Зашто мислите да не би? Парламентарна демократија није неспојива са темељним вредностима. Под јаким сте утиском актуелне декаденције западних друштава. Пре 50-60 година није било тако. И Краљевина Србија је била парламентарна монархија, а није негирала темељне вредности.
  Око конкретизације модела друштвено-економског уређења, ваљда Вам је јасно да то тражи интердисциплинарни приступ и широк круг стручњака. То би био комплексан и дуготрајан посао. Ово су само неке од полазних основа. Бар ја тако видим. Међутим, пре свега, потребна је политичка воља режима за тако нешто.

  2
  1
 29. @ Јован П
  „је л’ бисте ми помогли да полепимо пар постера у корист породице, а против либералне идеологије и ,,родне“ равноправности?“
  Зашто мислите да не би? Парламентарна демократија није неспојива са темељним вредностима. Под јаким сте утиском актуелне декаденције западних друштава, Међутим, пре 50-60 година није било тако. И Краљевина Србија је била парламентарна демократија, али није негирала темељне вредности.
  Када се ради о конкретизацији друштвено-економског модела, ту је потребан интердисциплинарни приступ и широк круг стручњака. Ово су само неке од полазних основа. Бар ја тако видим. Међутим, пре свега, потребна је политичка воља режима за тако нешто.
  Хвала за информације о Б. Рожину. На њега сам већ наилазио пратећи неке од Телеграм канала. И узгред, Русија не може да изгуби рат. Питање је само времена и цене, као што то иначе бива у животу.

 30. Сасвим јасни и показатељни, уверљиви и дијаложно, један другог допуњујући, свеобухватни, јесу коментари @Евсевије и @Птичији грип, свињски грип…. Не увиђам противуречност, тек истоветност закључка да је дијаболична вакцина циљ, печат смрти, прстеноотисак човекобога у печату…
  Благодарност за стајању у истини како једном, и другом једнако…

 31. @Птичији грип, свињски грип, слепомишији (панголински), лабораторијски грип…
  Драги Колега,
  Не исказујем тврдњу о „посебно израженој вирулентности“ вуханског вируса, у смислу повећаног морталитета у болести коју он изазива. Подразумевам његову високу инфективност (пријемчивост) за људе, која је постигнута генетском модификацијом, у лабораторији. И то чак не ни у природним епидемиолошким околностима (где тај артефицијелни вирус највероватније нема потенцијал дугог опстанка), него само у околностима контролисане вештачке дисеминације (на местима скупљања људи, путем сувог леда, аеросолних приправака…).
  А морталитет у болести је потенциран вештачки – терапијским протоколима (СЗО) који су дизајнирани не да болест сузбију него да је искомпликују и да доведу до што веће смртности (респиратори, ремдесивир, одсуство раног прехоспиталног третмана, криминализација хироксихлорокина и ивермектина…). За шта су болнице, како у САД, тако и код нас, добијале посебне финансијске стимулације (у САД за сваког пацијента који заврши на респиратору 39000$). Свако ко се адекватним протоколима лечио код куће, без обзира колико тежак облик болести имао (упала плућа, дуготрајна висока температура…), имао је занемарљиво мали ризик од смрти – за разлику од оних који су лечени у болницама.
  И зато јесте постојала нешто већа смртност у односу на уобичајену смртност од грипа – али чак и уз улагање свих усиља „здравственог“ система, незнатно већа.
  Дакле, успешни gain of function експерименти послужили су да измене природни вирус, да он од вируса слепог миша постане хумани вирус, и притом високо инфективан (и нпр. да задобије већи афинитет за ћелије плућа него за ћелије горњег дисајног тракта…). Али већа леталност није постигнута gain of function трудовима (то не иде, што је вирус инфективнији, мање је леталан) – постигнута је здруженим напорима светске владе, УН и СЗО, влада, здравствених система, медија, савесних научника, цркава и верских вођа… Који су се сви скупа из свих снага и синхронизовано потрудили да послуже „gain of function“ смрти – да она допре и до оних до којих пре тога није имала слободни доступ.

  И не говорим о исечцима, нисмо се разумели – раније сам писао о различитим исечцима генома (чије је постојање изван сваке сумње доказано), који су у склопу gain of function експеримената уметнути у оригинални/природни, „дивљи“ коронавирус (https://stanjestvari.com/2022/08/29/vdimitrijevic-valentina-arsic-arsenijevic-na-strazi-svih-nas/#comment-182272)
  Сада сам говорио о целом бојевом вирусу, произведеном у лабораторији, и вештачки, са намером, расејаном по целом свету.
  Е сад, нико заправо тачно не зна шта је све ту било у питању. Јер, осим коронавируса, могли су се у акцију убацити и други изазивачи атипичних пнеумонија (нпр. микоплазма, легионела…такође познати агенси биолошког рата). Циљ је био изазвати што веће обољевање, што већу смртност, што већу панику и – што већу конфузију. Нпр. доказано је да само спајк протеин са протеинским омотачем „вируса“ (капсид), без генетског материјала у њему, изазива идентичне симптоме као и инфекција пуним „коронавирусом“ (инфламаторну реакцију, оштећење ендотела, микротромбозе, аутоимуни overkill…). Можда су у некој мери дисеминовали и само такав агенс (технолошки једноставнија и масовнија производња, јефтиноћа, рок трајања…)?

  Тако да у принципу нема директног материјалног доказа да „вухански вирус“ на терену постоји, осим емпиријског. Али то је и једна од основних идеја и премиса операције: „савршен“ злочин = нема доказа, нема злочина, нема кривице. А овце нека се свађају око тога шта им се десило.

  А то што је „нестала“ грипа, исто је посредни доказ организоване акције специјалног рата. Вируси узрочници сезонског грипа (инфлуенце, параинфлуенце, а ту су до пре неколико година сврставани и коронавируси…) такође се негују у лабораторијама и вештачки расејавају, у циљу поспешивања фармако-медицинске Индустрије Здравља. Нејасно је да ли су за време пландемије реално нестали (а могли су нестати јер их нико није убацивао и ширио – ко се боји грипе још), или су „нестали“ јер нико није радио лаб тестове на инфлуенцу (као ни на микоплазму…). Класична грипа и „Фаучи грипа“ се у суштини клинички не разликују, разлика је само у мозговима доктора и пацијената.
  Здраво били!

 32. @револуционар
  „Око конкретизације модела друштвено-економског уређења,
  ваљда Вам је јасно да то тражи интердисциплинарни приступ
  и широк круг стручњака. То би био комплексан и дуготрајан
  посао. Ово су само неке од полазних основа. Бар ја тако видим.

  …“Међутим, пре свега, потребна је политичка воља режима за
  тако нешто.“?!
  “Политичка воља режима“, или РЕВОЛУЦИЈА/УСТАНАК
  СИРОТИЊЕ РАЈЕ???
  Зашто револуција/устанак?
  Па, зато што би “То би био комплексан и дуготрајан
  посао.“, а то би за СИРОТИЊУ РАЈУ значило:
  “НЕ ЛИПШИ МАГАРЧЕ ДО ЗЕЛЕНЕ ТРАВЕ“.
  Јер, сиротиња раја треба да буде тај извршилац/“оперативац“
  и жртва неслућених размера тог “дуготрјаног комплексног
  посла интердисциплинарног приступа широког круга
  стручњака“.
  Можда би се могло ићи и “Јеванђелском пречицом“, по
  речима Св. јована Крститеља, када говори окупљеном
  народу, док их крштава на реци Јордану (обичним људима,
  и елити тога времена – цариницима и војницима):
  “Ко има две хаљине нека једну пода ономе који нема;
  ко има хране (вишка) нека чини исто тако.
  Питаху га и цариници шта им ваља чинити, а он им
  одговори : ‘Не иштите више него што вам је речено!’
  А, и војници га питаху, а он и њима одговори: ‘Никога не
  опадајте, никоме силе не чините и будите задовољни
  својом платом’.“
  Ово није можда довољно, “комлексно, интердициплинарно
  стручно…“, али је морално, и нема везе са политичком
  вољом режима.
  Ако се то не уважи, моралност, онда следи револуција,
  устанак, по речима Светог Старца Пајсија Светогорца:
  “Ако се материјална добра не буда делила по Јеванђељу,
  делиће се ножем /ратом, револуцијом, устанком, побуном…“
  Свакодневица потврђује горе речено!
  “Ко има уши да чује, нека чује!“
  “Ко има очи да види, нека види!“

  3
  1
 33. @ Драган Славнић
  Јасно сам рекао шта је опасност за Русију. Зато треба да се покуша промена мирним путем. Дати шансу, јер алтернатива су велики друштвени ломови, са тешко сагледивим последицама.Лично не верујем да ће режим мирно устукнути. Њихова историја је сва у крви. На крви настало, на крве може и да нестане.Онда је одговорност на њима.

  1
  3

Оставите коментар