Владимир Димитријевић: У одбрану здравља и постојања – проф. Валентина Арсић Арсенијевић на стражи свих нас

Људи попут Валентине Арсић Арсенијевић су нам насушно потребни да не бисмо изгубили наду, која ће, уз веру и љубав, опстајати док је света и века

Валентина Арсић Арсенијевић (Фото: Нова С)

Бог ће подићи људе

Када је потписник ових редова, крајем прошлог и почетком овога века, разговарао са једним угледним духовником и пожалио се да је мало људи који се боре за насушне потребе српског народа, он је одговорио: „Бог ће подићи људе за које ти ни не знаш“.

Његове речи потврдиле су се много пута. Тако се десило и кад се, усред корона кризе, у Србији у јавности огласила проф. др Валентина Арсић Арсенијевић, угледно име наше науке са Медицинског факултета Универзитета у Београду. Позната по својим радовима, доказана у струци, она је дигла глас против огледа на нашој деци, којој су, у име здравља, нудили непроверене РНК вакцине, чије последице се и данас осећају широм света.

Валентина Арсић Арсенијевић: Одрасли могу да бирају између пет вакцина – зашто деци само Фајзер?

Напали су је одмах сви који су стали под барјак квазимедицинске корона инквизиције, почев од славног стручњака за епидемије, прослављеног по тврдњи да бомбе са осиромашеним уранијумом нису штетне по здравље. Међу жестоким нападачима нашле су се и њене колеге (не сви, наравно ), који су, по налозима фајзеровске-астразенека диктатуре, тврдили да нема ничег бољег од нових вакцина, и да се треба вакцинисати једном, двапут, три пута, бустер пута, јер, како су певали комунисти: „Ко друкчије каже, тај клевеће и лаже, и нашу ће осетит‘ пест“.  Оглашавао се и један ветеринар, који је, отприлике, тврдио да је штета што људи нису краве, па могу да се буне против вакцинације. А не треба да се буне, јер нема ничег бољег од експерименталних вакцина.

Шта је открио један рат

А онда је кренуо рат у Украјини, и руска војска је пронашла и јавности представила доказе о биолабораторијама САД на територији ове земље, али и других држава. Чак се могло прочитати и ово: „Вјачеслав Володин, председник руске Државне думе указао је на могућност да је вирус САРС-Ков-2“, који је изазвао пандемију ковида-19, „процурио из једне од (биолошких) лабораторија које су Американци отворили широм света“.

„Милиони оболелих и преминулих, светска економска криза, пад животног стандарда људи – све су то последице ковида-19 за које Вашингтон мора да одговара. Сједињене Државе дужне су да надокнаде штету свим државама погођеним пандемијом (…) и зато се плаше да ће свет сазнати истину о правом узроку избијања пандемије,“ поручио је Володин.

Лабораторија из које је изашао ковид-19: Да ли је Америка заразила читав свет?

Његова тврдња о лабораторијском – уместо природном – пореклу вируса можда и може да се одбаци као део пропагандног рата, међутим, и Дебора Бирч, главна саветница Беле куће за ковид-19 у време Доналда Трампа, недавно је указала да је необично што се САРС-Ков-2 „појавио спреман да зарази“ – „одмах је био инфективнији од грипа“ – док су, појаснила је, „већини вируса потребни месеци и године да би постали високо преносиви међу људима“.

Или је реч о „абнормалној природној појави“, оценила је, или је вирус побегао из лабораторије. Иначе, и америчка обавештајна заједница је, у свом извештају за администрацију Џоа Бајдена, навела да „све обавештајне агенције“ – њих 17 – „процењују да су две хипотезе могуће: природно заражавање од инфициране животиње, и инцидент повезан са лабораторијом“.

Американци прстом упиру у лабораторију у кинеском Вухану, но, како је исправно указао Володин, „вирус јесте пронађен у Вухану, али, чија је то лабораторија? То је америчка лабораторија, финансирана од стране Америке.“

Што нас доводи и до сумњи које је изразио економиста и професор Универзитета Колумбија Џефри Сакс, специјални саветник шефа дипломатије Европске уније Жозепа Бореља и председавајући Комисије за ковид-19 престижног медицинског часописа Лансет.

Постоји „довољно доказа“, навео је Сакс, за сумњу да је ковид-19 производ „америчке биотехнологије“.

Владимир Димитријевић: Џефри Сакс, вирус корона и америчко биолошко ратовање

„Да ли је америчка биотехнологија помогла у стварању ковида-19“, упитао је недавно Сакс у тексту који потписује с колегом с Универзитета Колумбија Нилом Харисоном, професором молекуларне фармакологије.

Почетком епидемије, откривају Сакс и Харисон, руководиоци Националних института за здравље САД – НИХ, владина агенција за биомедицинска истраживања и јавно здравље – окупили су „малу групу виролога који су челницима агенције рекли да је САРС-Ков-2 могао да проистекне из лабораторијских истраживања, примећујући да вирус поседује необичне особине с каквима виролози у САД експериментишу годинама – често уз подршку самих Националних института за здравље… Поједини истраживачи истакли су да лабораторијско манипулисање вирусом није само могуће, него чак и вероватно објашњење. Тог момента НИХ је требало да затражи хитну независну истрагу.

Уместо тога, потрудили су се да одбаце и дискредитују ову линију испитивања,“ коментаришу Сакс и Харисон, и указују да су у марту 2018. од Агенције за напредне истраживачке пројекте при Пентагону (ДАРПА) Универзитет Северна Каролина, Институт за вирологију у Вухану и организација ЕкоХелт алијанса тражили финансијску подршку за пројекат у оквиру кога су намеравали да „промене генетски код коронавируса из слепих мишева управо да би убацили појединост која је најнеобичнији део вируса САРС-Ков-2“ – реч је о специфичној секвенци нуклеотида захваљујући којој вирус поседује повећану инфективност.

Двојица професора Универзитета Колумбија скрећу пажњу и на поприлично необичну околност да „током свеобухватних истраживања ни на пијаци у Вухану ни у дивљини није пронађена ни једна једина дивља животиња с вирусом САРС-Ков-2“, а напомињу и да се с корона вирусима у Вухану експериментисало у склопу програма кога су финансирали УСАИД и Одбрамбена агенција за умањење претњи (ДТРА) – узгред, иста ова агенција Пентагона била је надлежна и за америчке биолошке лабораторије у Украјини.

Џефри Сакс: Прилично сам уверен да је ковид-19 изашао из биотехничке лабораторије САД

А можда није згорег указати и на обимну истрагу часописа Венити фер која је показала и да је Питер Дашак, председник споменуте Екохелт алијансе која је новцем америчке владе вршила експерименте с коронавирусима, из потаје руководио пропагандном кампањом чији је циљ било дискредитовање теорије о лабораторијском пореклу пандемије ковида-19.”

А целој овој причи сви тоталитарци, маскирани у медицинску инквизицију, подсмевали су се и 2020. и 2021. године. Није могуће, тврдили су, да та племенита Америка (која је на домороцима и црној популацији вршила огледе још пре Другог светског рата) пусти неки вирус из лабораторије. Где би они, тако хумани, то учинили човечанству?

И још

Из медија сазнајемо и ово: „Темељно истраживање више хиљада и-мејлова интерне преписке америчких здравствених власти, прибављене на основу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, објавио је недавно магазин Венити фер, који под насловом ‚Ово није требало да се догоди: Унутар непрофитне организације за лов на вирусе која је у центру контроверзе о лабораторијском пореклу ковида-19‘, открива: „Питер Дашак је на почетку (пандемије) тајно организовао објављивање писма (групе експерата) у Лансету како би хипотезу о лабораторијском пореклу представио као деструктивну теорију завере. А (Ентони) Фаучи (главни медицински саветник председника САД) и мала група научника потрудили су се да теорију о природном пореклу вируса током поверљивих разговора почетком фебруара 2020. прогласе за светињу, иако је неколицина истраживача приватно изразила веровање да је лабораторијско порекло вируса вероватније. Др Роберт Редфилд, виролог и директор Центра за контролу болести (ЦДЦ), тражио је од Фаучија да енергично истражи и једну и другу теорију. Потом је искључен из даљих саветовања… ‚Њихов циљ био је да постоји само један наратив‘, рекао је Редфилд.“

Штавише, научници с којима се Фаучи консултовао наводе да „не могу да се досете иоле прихватљивог природног сценарија по коме ће у вирус из слепог миша бити инсертоване тачно 4 аминокиселине с 12 нуклеотида који сви треба да буду додати тачно у исто време како би стекли ту функцију… Једноставно не могу да схватим како то може да се постигне у природи.“ Сагласили су се и да је пронађена генетска секвенца „неконзистентна с оним што се очекује са становишта теорије еволуције“. Само 4 дана касније, међутим, сви они потписују јавно писмо у коме наводе да „лабораторијска верзија није прихватљива“. „Како су постали тако сигурни за 4 дана, остаје нејасно“, наводи „Венити фер“ и описује како је током прошле деценије Дашакова фирма правила вирусе-химере да би их учинила заразнијим и како је америчка влада преко Фаучија то финансирала, а наводи се и следећи детаљ: „Фаучи је (…) на крају подржао истраживање (вештачки креираних вируса), објашњавајући у Вашингтон посту да ‚важне информације и увиди могу да се добију генерисањем потенцијално опасних вируса у лабораторији‘.“

САД: Претње смрћу бившем директору Центра за контролу и превенцију болести јер је споменуо теорију о цурењу вируса из лабораторије

То се некад звало „теорија завере“.

Госпођа Валентина Арсић Арсенијевић је, не осврћући се на „теорије завере“ и држећи се само Хипократове заклетве (ако не можеш да помогнеш, барем немој наудити) устала против наметања опасних огледних „вакцина“ нашој деци, и стала међу своје колеге и колегинице који су основали удружење Лекари и родитељи за науку и етику, да би бранили и децу и лекарску етику.

Она се није бавила Вуханом и Фаучијем – бранила ја здравље свог народа, као истински лекар.

Хришћански идеал лекара

У Основама социјалне концепције Руске Православне Цркве о хришћанском схватању лечења и медицине јасно пише: „Библијски однос према медицини најбоље је изражен у Књизи Исуса, сина Сираховог: Лекару укажи почаст каква му доликује због његовог служења, јер је и њега Господ створио, и исцељење долази од Вишњега… Господ је од земље створио лекове и разуман човек их не одбацује. Људима је ради тога дао знање, да би прослављали Њега и чудесна дела Његова: њима (лековима) Он исцељује човека и поништава болест његову. Онај што спрема лекове прави од њих мешавине, и нема краја делима његовима, због њега бива добро на земљи. Сине мој! У болести својој не очајавај него се моли Господу и Он ће те исцелити. Напусти грешан живот и исправи руке своје, очисти срце своје од греха… али дај место и лекару, јер је и њега створио Господ, и он ти је потребан. Понекад је спас и у њиховој руци, јер се и они (лекари) моле Господу да им помогне да олакшају болеснику, да га исцеле и да му продуже живот (Књ. Сир. 38; 1–2, 4, 6–10, 12–14). Најбољи представници древне медицине, који су прибројани светитељима, показали су посебан вид светости – бесребреништво и чудотворство. Они се нису прославили само тиме што су свој живот често окончавали као мученици, него и што су лекарски позив прихватили као хришћанску дужност милосрђа.

Хришћанска Црква се увек с посебним поштовањем односила према лекарској делатности у чијој је основи служење љубави, усмерено ка спречавању и олакшању људских патњи. Исцељење човечије природе повређене болешћу показује се као испуњење Божије замисли о човеку: А Сам Бог мира да вас посвети потпуно, и васцели ваш дух и душа и тело да се сачува без порока за долазак Господа нашега Исуса Христа (1. Сол. 5; 23). /…/ Многе болести остају неизлечиве и постају узрок страдања и смрти. Суочавајући се с таквим болестима, православни хришћанин је позван да се ослони на свеблагу вољу Божију, имајући на уму да се смисао постојања не ограничава на овоземаљски живот, који је само припрема за вечност. /…/

Никола Варагић: Стоп прогону проф. Валентине Арсић Арсенијевић!

Узајамни однос лекара и пацијента мора се градити на уважавању целовитости, слободног избора и достојанства личности. Недопустива је манипулација човеком, чак и ради најбољих циљева. /…/

Не дајући предност ниједном моделу организовања медицинске помоћи, Црква сматра да та помоћ мора бити максимално ефикасна и приступачна свим члановима друштва, независно од њиховог материјалног иметка и социјалног положаја, а што се односи и на расподелу ограничених медицинских ресурса. Да би таква расподела уистину била праведна, критеријум „животних потреба“ мора задобити предност над критеријумом „тржишних односа“. Не би требало да степен своје одговорности за указивање медицинске помоћи лекар повезује искључиво с материјалном надокнадом и њеном величином, претварајући своју професију у извор богаћења. Истовремено, долична плата за труд медицинских радника представља важан задатак друштва и државе./…/ Требало би да сваки човек има право да не прихвати оне методе деловања на његов организам које противурече његовим религиозним убеђењима.“

Управо на овим темељима госпођа Валентина Арсић Арсенијевић изградила је свој лекарски став и опредељење да служи ближњима. И управо је идеја исцељења као повратка целовитости оно што је, данас и овде, руководи, упркос настојањима „корона вакцинопоклоника“ који припадају „медицинској инквизицији“ да је, на овај или онај начин, дискредитују. Скромна као личност и одана свом позиву, она сведочи да је и данас, када ковитлаци хаоса ударају на наш свет, могуће бити нормалан – стајати под правим углом у односу на тле, незгрбљено и непропузало.

Владимир Димитријевић (Фото: Соња Ракочевић)

Овакви људи су нам насушно потребни да не бисмо изгубили наду, која ће, уз веру и љубав, опстајати док је света и века.

Опрема: Стање ствари

(Правда, 25. 8. 2022)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

6 replies

 1. Vazno podsecanje na casno covecansko i naucno delo Valentine Arsic Arsenijevic, koje je, pri tome, ona shvatala kao deo sopstvenih duznosti. U tome se upravo ogleda velicina malobrojnih ne samo lekara i naucnika vec ljudi svih razdoblja. Ne treba zaboravljati ni sta je sve profesorka Arsic Arsenijevic pretrpela zbog Istine, istnoljubivosti i covecnosti. Hvala g. Dimitrijevicu na ovom tekstu koji zvuci kao panegirik a u stvari je slika stvarnosti.

  15
  1
 2. Tesko je ne osvrnuti se na reci Vjaceslava Volodina: „Милиони оболелих и преминулих, светска економска криза, пад животног стандарда људи – све су то последице ковида-19 за које Вашингтон мора да одговара.“ – Milioni obolelih i umrlih od cega? Moze biti od razno-raznih teskih oboljenja od kojih su ljudi vekovima unazad umirali, ali su pre prijema u bolnicu morali biti „dijagnostifikovani“ manipulativnim PSR testom, pri cemu ako je pacijent bio „pozitivan“ po smrti istog kao jedini uzrok smrti navodjen je novi nevidljivi neprijatelj covecanstva-zajednicki imenilac svih marionetskih vlada sveta.
  Obdukcije su bile zabranjene, a mnogim pacijentima, npr. onkoloskim nije na vreme ukazana odgovarajuca lekarska pomoc. Svetska ekonomska kriza i pad zivotnog standarda nisu posledica nove „bolesti“, vec nezakonitih, neustavnih, realno neopravdanih tzv. mera osmisljenim radi unistavanja globalne ekonomije, obrazovanja, medjuljudskih odnosa, nametanja „digitalnog identiteta“ i uspostave nove „normalnosti“. Ovakve izjave ruskih zvanicnika, samo su argument vise da sve „vlade“ pod komandom nad-nacionalnih globalistickih centara moci (WHO, WEF, MMF, Svetska banka, centralne banke, velike korporacije…) igraju istu igru, dok prividno glume suprotstavljenost. Jos je Volodin rekao kako Wasington mora da odgovara ne spominjuci ko postavlja marionetsku, kolonijalnu administraciju SAD i kroji im unutrasnju i vanjsku politiku; ne spominjuci, dakle, tzv. Duboku drzavu, vlasnike Federalnih rezervi…. Indikativno je da vlasnici „americkih“ FED, i inace kontrolori celokupnog svetskog bankarskog sistema, imaju isto poreklo kao i npr. u tekstu spomenuti Dzefri Saks, Predrag Kon, direktor Fajzera Albert Bourla, direktor ruskog instituta Gamalej Aleksandar Gincburg, velika vecina „ruskih“ oligarha, „americki“ milijarder i „filantrop“ Soros, direktor Black Rocka Lary Fink…. Svi oni i skoro svi predstavnici „vlada“ zemalja sirom sveta su podrzali „vakcinaciju“ – ujed „zmije“, inace prisutne i u logu nad-nacionalne Svetske „zdravstvene“ organizacije; „zmije“ koja preko „gospodara tame“ ovoga sveta pecati svoje roblje govoreci: „necete vi umreti“… „Zmija“ je onaj isti duh zbog kojeg je Gospod Isus Hrist rekao „svojim“ Judejima koji Ga ne verovase: ‘Vas je otac djavo“ (Jovan 8:44). Verni ne veruju centralno bankarskoj, korporativnoj, farmako mafiji, kao ni predstavnicima marionetskih vlada i njihovim korumpiranim medijima. Verni veruju Onoga koji kaze: „Zaista, zaista vam kazem koji veruje Mene ima Zivot Vecni“. Verni se opominju reci Isusovih: „Koji podje da sacuva dusu svoju na ovom svetu izgubice je, a koji je izgubi Mene radi i Jevandjelja radi sacuvace je za Zivot Vecni.“ Zatim Staro-zavetnih reci: „Ja sam Gospod lekar tvoj“ kao i reci Otkrivenja: „I ucini sve, male i velike, bogate i siromasne, slobodnjake i robove, te im dade „zig“ na desnoj ruci njihovoj ili na celima njihovim, tako da niko ne moze ni kupiti ni prodati osim ko ima „zig“ zveri, ime njeno ili broj imena njenog.“ Gospod je zapecatio svoje svojim pecatom i za nadati se da ce ih i izbaviti od casa iskusenja koji ce doci na sav vasioni svet.

  14
  3
 3. Слуђивање људи се, на жалост, успешно наставља и две и по године касније причом о цурењу вуханског вируса, уместо првобитног слепомишијег – панголинског сценарија. Причу о лабораторијском цурењу су први пустили вечити Фаучи и директор Pfizer-a, баш када је огледна текућина звана цовид вакцина кренула да делује, да би је up date-ово чувени економски стручњак Сакс. Џон Јоанидис (најцитиранији научни радник на свету – уједно и ЕПИДЕМИОЛОГ) је одмах са почетком хистерије те исте 2020. са својим тимом анализом података установио да је смртност од короне (названа она како год) 0.15 одсто, односно, на нивоу уобичајеног сезонског назеба и грипа. Сојеви корона вируса су иначе уобичајено присутни у сваком сезонском назебу од када је епидемиологије и вирусологије. Што се тиче суперопасног вуханског соја Дебора Бирч, Володин, Фаучи и остали слуђивачи би требало да нам покажу како он изгледа као ЦЕЛОКУПНА ЧЕСТИЦА, пошто то изгледа није могао учини главни епидемиолог кинеске владе ни после више од годину дана потраге од када је суперопасни сој наводно установљен (https://www.bitchute.com/video/Bey1LpwavCAC/?fbclid=IwAR0NV5tWKWiX0U2RRDyNNIGJaATmr7hhPhgThRTnobW-7tCCkFLKOcnHUeg) Утврђивање соја вируса и узрока болести која му се приписује се свело на Дростенов PCR тест којим се установљавају само ДЕЛОВИ наводног вируса и то при поступку од више од 24 циклуса (упутство) а познато је да се при таквом поступку повећава број лажно позитивних резултата. Иначе, постоје сумње да је Дростен лажирао датум одбране свог доктората.и то за неколико година. Други пулен СЗО за изазивање страха је био Фергусон који је, као и код наводног свињског грипа, катастрофално промашио предвиђања о нивоу смртности вуханског вируса. Изумитељ PCR методологије Кери Малис је упозоравао на злоупотребу свог изума за хистерију звану СИДА и говорио да PCR не може да се користи као дијагностичко средство јер се тим поступком може наћи део од скоро сваког микроорганизма био он присутан жив или само његов део у узоркованом материјалу. С тим у вези, зашто не праве PCR тестове и за друге респираторне вирусе (rhino, ortomyxo,…) да се установи колико су они присутни – па зато што би и њих могли да установе кад год хоће и тиме би се прича распала. Још једно питање које очигледно не занима горепоменуту господу је а где је нестао грип 2020. године када је проглашена цовид пандемија?
  . .

  14
 4. Лабораторијско порекло вируса је доказано, спекулације о „теоријама“ („завере Фаучија, Гејтса и комп“ версус „завере слепих мишева и панголина“) су потпуно сувишне и само збуњују збуњене.
  То зна чак и Ђефри Секс – и плавуше су укапирале, па ђе неће Ђефри. Те се на време престројио, на безбедну антихристову страну – кад дође тај „спаситељ“, он ће „избавити“ човечанство од тираније медицинско-фармацеутског комплекса (јахача на белом коњу: http://borbazaveru.info/content/view/12691/1/ ), „разобличити“ све монструозне лажи и злочине везане за корона пангеноцид, а сви укључени у корона наратив иду у канализацију. Тако да је Секс сада „сејф“ – ако је економиста, тј. дудук за медицину, није дебил.
  Тј. он није као српски лекари, епидемиолози и ветеринари, и остали менаџери корона кризе из кругова државне администрације.
  И као јавност која не види ништа необично у чињеници да економисти објављују револуционарна открића из субспецијалистичких области молекуларне биологије, генетике и имунологије.

  А за оне који не верују на реч, ево и доказа. Овде је то објашњено тако да и лаик може разумети, и чак се сам уверити претраживањем научних база свих познатих генских и протеинских секвенци.
  https://arkmedic.substack.com/p/how-to-blast-your-way-to-the-truth
  У спајк протеину САРС-КОВ 2 вируса се налазе 4 секвенце из протеина ХИВ вируса (кључном за његову инфективност), које се не налазе ни у једном другом патогеном вирусу у природи. Оне су могле природним путем тамо да доспеју – теоретски – једино ако је неки ХИВ+ хомосексуалац са зоофилним склоностима (хомо-зоо) имао небезбедни секс са слепим мишем (и то у Кини, јер другде тако болесних+перверзних шишмиша нема). Или да су ХИВ и коронавирус имали секс, што је још перверзнија и невероватнија могућност.
  Поред тога, откривено је да се у спајк протеину налази део (furin cleavage site – такође служи да активира спајк протеин и омогући инфективност корона вируса за људе) кодиран људским геном, који је у форми генетски модификоване мРНК патентирала Модерна 2016. године. Та секвенца од 19 нуклеотида се не налази апсолутно ни у једном другом вирусу или бактерији у природи, као ни у једном живом сисару; да постоји, не би била патент. Другим речима, најпре је постојала само у Модернином патенту (формулисаном након експерименталних истраживања људских протеина). А после неколико година појавила се и у Вухан корона вирусу. И то није комбинација 19 случајних нуклеотида, него тачна комбинација која вирус слепог миша, неинфективног за људе, претвара у хумани вирус. Вероватноћа да се она спонтано појави, спонтаном мутацијом, практично је равна нули – у теорији отприлике 1 према 3 билиона (3 000 000 000 000), у реалности још мање.
  Једино остаје вероватноћа да су слепи мишеви прочитали и прекопирали Модернин патент и увалили га корона вирусу да сјаше с њих и пређе на људе, која је значајно већа: постоји антивирус програм Тхе Бат, који има приступ базама података на интернету, па га је теоретски могао предати својој мање АјТи писменој браћи (и ај ти сад докажи да није!).
  П.С.
  За оне скептике који не верују да постоји коронавирус, него да постоји само „корона-тровање“: посматрајте вирус као – што му само латинско име каже – биолошки токсин. Тј. генетски кодирани трансмисибилни биолошки отров, артефицијелно произведен у лабораторији, са способношћу репликације, самоумножавања и спонтаног расејавања. И говорићемо различитим речима о истој суштини.

  18
 5. Последња два коментара – свака част !

 6. Јутром

  Будим се
  Полако
  Лагано
  Не журим

  Будан
  Укоријењен
  Удишем
  Живот

  Издишем
  Враћам
  Се
  Извору

  Момчило

Оставите коментар