Није С*ање ствари: Вучић тврди да никакве шетње на Европрајду није било

Шетња у оквиру „Европрајда“ коју је МУП забранио раније није одржана, окупљени су само спроведени од Ташмајдана до Уставног суда, сматра председник Србије

Европрајд у Београду (Фото: Војин Ивков/Аутономија.инфо)

Председник Србије Александар Вучић рекао је да шетња у оквиру „Европрајда“ коју је МУП забранио раније није одржана и да су окупљени спроведени од Ташмајдана до Уставног суда.

Вучић је додао да је Србија била изложена атаку неодговорних група.

„Видели сте појединце који мисле да имају право да шетају, а да нико други нема право, пошто су они ваљда нормални, а ови други нису. Видели сте и људе који су нарушавали јавни морал. Лица која су нападала полицију одговараће кривично, као и лица која су нарушавала јавни морал. Двадесет минута је трајало да их полиција спроведе од Уставног суда до Ташмајдана, ту никакве шетње није било“, рекао је он.

Александар Вулин о шетњи на Европрајду: Ходали су тачно 150 метара – од Уставног суда до Ташмајдана

Вучић поновио је да амерички амбасадор Кристофер Хил ништа није тражио од њега, нити утицао на њега по питању „Европрајда“, рекавши да са њим, амерички дипломата тако не разговара.

„Са Хилом сам разговарао о важним темама, о Косову и Метохији и енергетској ситуацији. И о соларним панелима, и о Ђердапу 3. Али смо о КиМ разговарали најдуже, и тек када смо завршавали разговор, ја сам га питао какве су му активности за тај дан. Он ми је рекао да још није донео одлуку да ли ће ићи на протест испред Уставног суда. То је све“, казао је Вучић.

Вучић са Хилом: Србија посвећена јачању односа са САД

Он је додао и да га једни оптужују што шетње није било, а други га нападају што је шетња одржана.

„Ја сам задовољан што није био значајан број повређених, изузев полицајаца. Сва лица која су нападала полицију ће одговарати. Ти полицајци су наша деца, браћа и очеви, и нико их неће тући по улицама само зато што су обезбеђивали мир. Држава ће обезбедити сигурност за сваког појединца. У политичком смислу сада је свима јасно да морамо да се изборимо за нормалну, пристојну Србију. За то сам крчио пут, широког покрета народа у Скупштини. Дакле, да направимо пристојну Србију у којој ће сви бити заштићени, где ће свачија права бити поштована. Ми не можемо бити гласни као екстремисти, и не добијамо лајкове као они што псују мајку другима. Ми морамо сачувати нормалност, пристојност, стабилност и мир у земљи. А са друге стране имате притисак страних служби, и нико неће да види нормалну Србију“, рекао је он.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 19. 9. 2022)

Вучић: Хил ништа није тражио од мене или утицао по питању Прајда

Хил је паметан човек, ветеран. Није будала. Зна с ким како разговара, он би са политичким лилипутанцима тако разговарао. Зна како разговара са мном то поштује. Није му пало на памет, рекао председник Србије

Амерички амбасадор Кристофер Хил и председник Србије Александар Вучић (Фото: Бета/М. М.)

ЊУЈОРК – Председник Александар Вучић поновио је да амерички амбасадор Кристофер Хил ништа није тражио од њега, нити утицао на њега по питању Прајда, рекавши да са њим, амерички дипломата тако не разговара.

„Хил је паметан човек, ветеран. Није будала. Зна с ким како разговара, он би са политичким лилипутанцима тако разговарао. Зна како разговара са мном то поштује. Није му пало на памет”, рекао је Вучић за ТВ Пинк из Њујорка.

Додаје да Хил веома води рачунао томе.

„Свашта сам слушао, како наоружавамо Русију, шаљемо муницију у Русију, у Украјину, оружје у Украјину. А, то су лажи, и то раде многи амбасадори, рекао је Вучић.

На констатацију да поједини медији пишу да су га навијачи Црвене звезде вређали, упитао је „да ли мисли да то да је сексуално општио са Аном Брнабић”, иронично додајући да је „то у реду и да је то заслужио”.

На констатацију да медији наводе да навијачи окрећу леђа држави, каже да не разуме шта то значи, јер нису ни били уз њих.

„Милош Велики је давно рекао – која ли сам ти то много велика добра учинио, па ме мрзиш. Никад неће бити онога коме нисам неко добро учинио. Не знам да ли треба да се правдам да имам неке везе са Брнабић. Толико ми је то бесмислено, али сам рекао да су сви лажови који су говорили о Хилу, јер полазе од себе”, рекао је Вучић.

Они који су нападали полицајце кривично ће одговарати

ЊУЈОРК – Председник Александар Вучић рекао је данас у Њујорку да је држава, за време Прајда, била изложена атаку неодговорних група са свих страна и истакао да ће особе које су за време тог скупа нападале полицајце одговарати кривично и прекршајно, као и лица која су нарушавала јавни морал.

„Видели сте појединце који су мислили да имају право да шетају и мисле да нико други нема право јер су нормални, а ови други нису нормални. Са друге стране видели сте особе које су нарушавале јавни морал из саме групе која је дошла да протестује испред Уставног суда. Лица која су нападала полицајце одговараће кривично и прекршајно, као и лица која су нарушила јавни морал, скидајући панталоне и гаће или не знам ни ја шта, то просто не можете да радите и немате право да радите”, рекао је Вучић за Пинк.

Он је тако одговорио на питање како коментарише шетњу у оквиру манифестације Европрајд у суботу у Београду и тврдње појединих политичких странака и медија да је амбасадор Кристофер Хил имао утицај на њега у одлуци да се тај скуп одржи или не.

Вучић је казао да која год одлука да је била донета суштински би је подржало 80 одсто људи, али да то нико неће рећи, већ ће преосталих 20 одсто грађана покушавати да „вас растргну” и окриве државу за све.

Рекао је да „лажни политичари” бесмислено тврде да је амбасадор Кристофер Хил извршио притисак да се парада у Београду одржи.

Вучић је рекао да се уочи Европрајда водила тешка кампања „недовољно образованих политичара” из редова деснице захваљујући којима се, раније најављена двочасовна шетња, свела на шетњу од десет минута од Уставног суда до Ташмајданског стадиона.

„Кажу убедио га Хил, а шта ме то убедио? Да их полиција спроведе кроз парк, уместо да иду одатле где су стајали, поред Народне скупштине до Трга републике и све до доњег Калемегдана и Дорћола”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Извор: Данас

Он је објаснио да је са амбасадором Хилом разговарао највише о КиМ, енергетској ситуацији, помоћи Америке у изградњи „Ђердапа 3” и око уградње соларних панела, а да је тек на крају састанка споменута шетња ЛГБТ заједнице у Београду.

Вучић је рекао да је на крају састанка, који је одржан истог дана када је одржан протест ЛГБТ заједнице због забране Прајда, упитао Хила какве су му активности за тај дан, те да је он (Хил) одговорио да још није донео одлуку да ли ће ићи испред Уставног суда или не.

Вучић је рекао да противници шетње заправо нису ни „десничари”, већ су „бубњари бесмисла”, који су се сами тајно састајали са страним амбасадорима и сад на основу аутопројекције суде одговорним политичарима.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 9. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

5 replies

 1. Нисам сагласан ни са једном речју изговереном на молебну хила и вучића. Зашто ? Зато што је то молебан за пристојну и нормалну Србију, а ја сам непристојан и нисам нормалан. Као такав, тврдим да је била шетња нормалних и пристојних, а нормални и пристојни тврде да пристојни и нормални нису шетали. Биће да су летели. Или гмизали. Како пристојност и нормалност налажу. Један из молебног двојца отказао је шетњу. Други ју је заказао. Тако се договарају нормалан и пристојан. Сагласно. Једномислено. Овај други ишао у шетњу коју је први отказао. Овај први примио знању да ће други ићи у шетњу које нема. Показао разумевање. Није лилипутанац. Овај други јесте Гуливер. Ненормални и непристојни тврде да је Гуливер и пишао по лилипутанцима. Кажу, рек’о нам Џонатан. Који Џонатан ? Џонатан Свифт. Тај не постоји. Постоји сузуки свифт. А Србија ? Запишана. То је благослов молебна са почетка коментара. За пристојну и нормалну Србију. Запишану. Бар није било шетње. Отказана као и запишавање. Ничега није било.Само трејлер за промоцију сузуки џонатана. Ја глед’о. Ненормалан и непристојан. Не верујете ? Вероваћете кад га будем провозао. Можда га и прошетам…

  18
  2
 2. Koliko je glup, neverovatno !!!! Ambasador strane zemlje (naravno da je strana, cim je ambasador :))) mu kaze da ce ici da protestuje pred Upravnim sudom zemlje kojoj je ambasador (ruku na srce i zena ambasadora Srbije u je u Rusiji isla na proteste za vreme DOS-a) !!!!???? Amerikanci finansiraju stranke u Republici Srpskoj !!!!???? Pa, sto ih ne zabrane !? Kako moze na izborima da ucestvuje i mozda da dodje na vlast neko ko je finansiran iz druge drzave !!!!!?????

  18
 3. Од шараде око „параде“ гора је само баналност ове теме која превазилази политички и (не)културни оквир у коме је ово злосеме посејано, а недоношче полуабортирано.

  За разлику од филма Розмарина беба, ова „парадна“ је тек полужива, док се од небића брани исисавањем менталне енергије сиротиње раје, огорчене, слуђене и сморене.

  Биће да је то врло важно постигнуће модерног прошлог уличног „перформанса“ — понизи, набиј прст у око, а онда настави да пијеш крв жртви, како и доликује прекоатлантском вампиризму.

  Зарад сопственог здравља треба ову свиралу продуженог, поновљеног и самопонишавајућег реаговања за појас заденути. Јер, требаће санге и знања — да се издеље ојачи глогов колац…

  18
 4. аха.. „соларни панели“ на сабајле.. Један осредњи опсенар и илузиониста, Худини у покушају.. То је он.

  13
 5. Шетају само пристојни људи у оквирима простора предвиђеног за шетњу јер је шетња пре свега психофизички ужитак и за шетаче али и публику.
  Критичног дана заиста није било никакве шетње већ култоролошке а богми и физичке агресије на систем вредности домородачког Балканског становништва које никако не пристаје да се поклони Сатани и Новом светском варварском поретку у виду ЛГБТ вредности. Варвари из такозваног нововарваризованих друштва предвођени лидерима САД и ЕУ незадрживо надиру на цивилизовани свет а посебно на домородачка племена Балкана.
  Домородачко становништво Балкана је схватило сатанистичке вредности као варварске које нам намећу државе које су успешно а можда и преуспешно варваризоване у протеклим деценијама варваризације Западне Азије (ткз. Европа) и које пристојни цивилизовани свет избегава.
  Привилегија је не бити део варваризованих друштава које поспрдно многи називају Западна друштва а њихове владаре тупсонима, идиотима, и сличним називима примереним за варварске заједнице.
  Ми домороци Балкана морамо да се мобилишемо за ову тешку борбу и да одбранимо себе а богме како је кренуло и цивилизовани свет од нових варвара који кидишу на Балкан не штедећи своје варварске атрибуте.

  10

Оставите коментар