Ненси Пелоси: Скупи енергенти које плаћа Европа мала цена у односу на украјинске жртве у рату с Русијом

Грађани Украјине боре се за демократију у целом свету, изјавила председница Представничког дома америчког Конгреса на састанку председника парламената групе Г7 у Немачкој

Ненси Пелоси (Фото: Бета/АП)

Председница Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси изјавила је да су скупи енергенти које плаћа Европа „мала цена“ у односу на жртве које подноси украјински народ због рата с Русијом.

На састанку председника парламената групе Г7 у Берлину, Пелоси је обећала даљу подршку Украјини у борби против Русије, пренео је Танјуг.

„Грађани Украјине се боре за демократију у целом свету. Јасна порука дана је да је Г7 солидарна с Украјином“, рекла је Пелоси.

Након састанка на којем је као гост био председник украјинског парламента Руслан Стефанчук, она је истакла да је „јасно да се овај рат мора добити“.

РТ: Тајне везе Ненси Пелоси и фирме која је покренула „Русијагејт“

Председница немачког парламента Бербел Бас рекла је да Владимир Путин води рат против „свих либералних демократија“ и тиме уништава своју земљу.

„Путин неће добити овај рат“, закључила је шефица Бундестага.

Пелоси се раније састала с немачким канцеларом Олафом Шолцом и министарком спољних послова Аналеном Бербок, као и председником Немачке Франк-Валтером Штајнмајером.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 9. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар