Економиста Шарл Гав: Европљани су бијесни, и биће још бјеснији

Француски економиста недвосмислено је окривио глобалистичке технократске вође за жртвовање интереса Европљана ради продужавања рата који ће опустошити економију

Демонстрације у Прагу 5. септембра 2022. (Извор: Снимак екрана Денис Хендриксон)

(Самит њуз, 6. 9. 2022)

Предвиђајући да ће се протести из Чешке и Њемачке због повећања трошкова проширити Европом, познати економиста Шарл Гав упозорава да су Европљани „бијесни, и биће још бјеснији“.

У Прагу се у суботу окупило више од седамдесет хиљада људи захтијевајући обустављање испорука оружја и неутралност у сукобу у Украјини.

Бројне демонстрације идућег мјесеца најављене су и у највећим њемачким градовима због велике инфлације и пораста трошкова за енергетику због увођења санкција Русији и зависности од зелене енергије.

„Демонстрације у Прагу и Њемачкој тек су почетак. Због цијене плина, а тиме и струје, Европљани су побјеснили, и биће још горе“, изјавио је за Спутњик француски економсита Шарл Гав, додајући да многи Европљани не прихватају званичну верзију према којој је прекид испорука плина Сјеверним током 1 искључиво кривица Владимира Путина.

ПРАГ УСТАО ПРОТИВ ЕУ И НАТО: Чак 70.000 људи изашло на улице због цена енергената

„Власти у Европи и Европска комисија говоре о ‚манипулацији‘ од стране Русије, али људи одлично разумију да је одлука о прекиду увоза плина и нафте донесена од стране Европе, преко Брисела, чак ни не размишљајући какав би то утицај могло имати на европску привреду“, рекао је Гав.

Економиста је жестоко критиковао европске вође због опсједнутости свођењем емисије штетних зрачења на нулу и хистеријом о климатским промјенама, што је Европу довело до зависности од других.

„Посљедњих петнаест година европске вође упале су у климатско лудило, рекламирајући чаробна огледала и вјетрењаче као рјешење. То тако не може. Та рјешења захтијевају исти капацитет као гасне електране.“

Економиста је недвосмислено окривио глобалистичке технократске вође за жртвовање интереса Европљана ради продужавања рата који ће опустошити економију.

„Ми, Европљани, сами себи товаримо стагфлацију на плећа. Док људи то схвате биће прекасно. Макрон, Шолц, фон дер Лајенова и слични никад неће признати да су погријешили и извинити се“, каже Гав.

Како смо већ писали, полиција у Енглеској спрема се за „слом јавног реда и мира“ великих размјера усљед пораста животних трошкова уколико нова предсједница владе Лиз Трас не обезбиједи довољан пакет помоћи.

Трасова намјерава да замрзне све рачуне за енергетику на двије године, што би коштало стотине милијарди фунти, које ће у неком тренутку неминовно пасти на терет пореских обвезника.

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствари



Categories: Посрбљено

Tags: , , ,

3 replies

  1. Kreatorima novo”normalnog” i treba nezadovoljna masa na ulici kako bi se za postojece i nadolazece “probleme” “naslo” i odgovarajuce “resenje”-Svetska vlada, kojoj bi pored ratova i drugih orkestriranih kriza mogla prethoditi i svetska orkestrirana revolucija u reziji “gospodara haosa”. Gradjani EU ce pasti u siromastvo zbog isplanirane igranke “majstora” koji preko polaznika skole WEF-a koji su sada na “vlasti” u zemljama EU i Rusiji sprovode planove vezane za tzv. Veliki reset. Zvanicni utemeljitelj WEF-a Klaus Schwab sam se hvalio da je njegova (ili “njegova”) organizacija “prodrla u kabinete” “vlada” kroz svoj program Mladih globalnih “vođa” kako bi olaksala svoju politiku tzv. Velikog resetovanja. Tzv. Veliko resetovanje visestruka je inicijativa za deindustrijalizaciju razvijenog sveta i jos ranije “prorok” Schwab je rekao da ce energetski sektor, hranidbeni lanci i lanci opskrbe biti duboko pogodjeni pa se sada kao treba cuditi inflaciji, rusenju zivotnog standarda obicnih gradjana, “hladnoj zimi”… i kao “zrtveno jagnje” u prvi plan isticati (isplanirani) rat u Ukrajini. Sve su nam rekli (ili ne bas sve) i mase su opet slepe u skladu sa procesom “formiranja mase” po sablonu globalista. U “majstorskom” “falsifikatu” pise da je gomila slepac i jos: “…mi pokrecemo gomilu i njenom rukom brisemo sve one koji su smetnja na nasem putu. Kad dodje vreme da se nas gospodar celoga sveta okruni, tada ce te iste ruke izbrisati sve sto bi ga moglo smetati”.

    7
    1
  2. Prvo.
    Ne postoje “Evropljani”.
    Nisu nikada ni postojali.
    Neće nikada ni postojati.

    Drugo.
    Ni jedan jedini eksperiment sa “pretapanjem” ili “utapanjem” ili “topljenjem” ili “spajanjem” više naroda u jedan jedini NOVI narod nije nikada u istoriji čovečanstva ZAŽIVEO ili USPEO.
    NIKADA.

    Treće.
    Besnilo u zemljama i narodima u takozvanoj E-urobi je još u mikroskopskoj fazi.
    Proces rasta besnila zahteva da se ljudi kao u ostalom i psi počnu “ujedati”.
    A da se počnu ujedati potrebno je da hrane bude jako malo.
    To znaju “upravljači” besnila u E-urobi.

    Četvrto.
    Od 89 brodova natovarenih Ukro-žitaricama
    samo 2 ( dva) broda su otplovila u Afriku.
    87 brodova su istovareni u lukama takozvane E-robe.

    Peto.
    Zadnja šansa E-robe da se pripremi za zimu.
    Znaju u E-robi da sledeće proleće nema sejanja žitarica u Ukro-nato-stanu.
    Znaju da od Rusije neće dobiti ni žito ni đubrivo.
    Znaju ali NE haju.

    Šesto.
    Besnilo u glavama njihove političke elite je u poodmakloj fazi.
    Takozvani G7 i EU hoće da “odrede” cenu
    Ruske:
    Nafte i gasa.
    Truli kapitalisti ( G7+EU ) u svom besnilu kažu:
    Mi dođemo na pumpnu stanicu i sipamo u kola benzin/ dizel ili gas a platimo onoliko koliko MI ( G7+EU ) hoćemo.
    To se zove LUDILO. DELIRIJUM.
    Ne BESNILO.

    Sedmo.
    Već godinu dana NEMA “Avganistanskog” belog “praška” da se “lobanje” G-sedmorice i
    EU-dvadesetsedmorice mogu svakodnevno
    “ušmrkavanjem” održavati u kakvom takvom relativno normalnom stanju.
    Sada oni “smrču” samo čisti ekološki samoodrživi vazduh, a to ih upravo dovodi do
    LUDILA.
    Neće moći da se “skinu”.

    Osmo.
    Klimatska ZELENA INKVIZICIJA je u zadnjih 10 do 15 godina samo i isključivo u E-robi uspela zajedno sa ovim “šmrkačima” da ugasi
    mnoge termoelektrane, i atomske centrale a u međuvremenu su gledali u nebo i čekali da
    SIJA sunce i DUVA vetar kako bi njihove
    male VETRENJAČE I SOLARNI paneli proizveli
    ZELENU struju.

    Koliko je meni poznato STRUJA nema boje.
    Srtruja se NE vidi.
    Struja ako je vidiš to ti je i poslednje što si
    VIDEO.
    A nisi video ZELENO.

    E pa sada da se svi mi podsetimo na jednu jedinu ali veoma važnu činjenicu koju u ovoj godini još niste NI čuli a pogotovo NI videli iz usta ovih koji su POBESNELI kako iz G7 tako i E-urobe a vezano za AGENDU ZELENO a zove se:
    GRETA TUNSBERG.

    Evo ja se pitam:

    Kako se “usuđujete” da je ne spomenete.

    Zeleno.
    Besnilo.
    Ludilo.
    DELIRIJUM.

    22
  3. Ово оркестрирају управо они који иза свега стоје. Пошто знају шта желе свесни су да морају да обезбеде вентиле да се народ испразни. У првим редовима су њихови или они које држе за осетљиво место. Проблем су им они који имају потенцијал да окупе и усмере масу а нису њихови. Једна група соло играча може да им поремети цео концепт тако да им је ово веома танко.
    Сачекајмо развој догађаја али ми се чини да ће „спонтано“ а можда и стварно спонтано да истрче нови играчи који ће да преусмере ток незадовољства. Може да буде ту много крви и непредвиђених/непланираних политичких последица. Генерално Курта би да сјаше да узјаше његов добар другар Мурта али бесна маса може и Курту и Мурту да скрати за главу тако да је ситуација прилично зезнута.
    У суштини може да буде као код нас са неким протестима који су очигледно дириговани са неког места (не мислим на Андрићев венац јер главне баје српске (дубоке) државе бораве негде другде) са последицом “Тресла се гора родио се миш.”.
    Генерално у сваком дрштву имате елиту, контра елиту и антиелиту.
    Сада долазимо до јединствене историјске ситуације када су и елита и контра елита забрљали до максимума па покушају да се искобељају а антиелита би да их се реши у свом стилу а то је да их буквално физички скрати за главу па шта кошта да кошта.
    П.С. Елита су представници актуелне власти и сви они који актуелну власт подржавају, контраелита су опозиција актуелној власти и они су ту да помогну елити да се одмори када елита превише забрља па није згодно да јавно и даље влада. Контра елиту финансира елита јер јој чува (политичка) леђа а богме и физичка леђа када је много густо.
    Антиелита су разни анархисти, троцкисти, екстремни комунисти и социјалисти, … који би да елиту и контра елиту буквално скрате за главу. Ми смо то имали 1944. широм Србије када су партизани (антиелита) скратили за главу српску елиту и контраелиту од чега се Србија још није поптуно опоравила. Можда се то у бруталној форми понови и у неким Еу државама.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading