Приштина увела додатне санкције Русији

Санкције укључују рестриктивне извозне мере које се односе на робу и технологију двоструке намене, као и на робу и технологију које могу да допринесу технолошком унапређењу руског одбрамбеног и безбедносног сектора

Фото: Шатерсток

Влада привремених приштинских институција увела је данас додатне санкције Русији због сукоба у Украјини.

Министарка спољних послова Доника Гервала рекла је да санкције укључују рестриктивне извозне мере које се односе на робу и технологију двоструке намене, као и на робу и технологију које могу да допринесу технолошком унапређењу руског одбрамбеног и безбедносног сектора, преноси Коха.

Како је рекла Гервала, рестриктивним мерама забрањују се нова улагања у руски енергетски сектор, пренео је Танјуг.

Рамуш Харадинај: Ја сам амерички војник

Навела је да мере обухватају и свеобухватно ограничење извоза опреме, технологије и услуга за руску енергетску индустрију, са изузетком нуклеарне индустрије и сектора транспорта енергије.

Такође, како је додала, рестриктивне мере забрањују све трансакције са неким државним компанијама, које су већ подложне ограничењима рефинансирања, и мере које забрањују пружање услуга кредитне процене. Она је на данашњем састанку поручила да ће доношење оваквих одлука допринети наставку блиске сарадње са Сједињеним Америчким Државама и Европском унијом.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 7. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Читам неколико пута да проверим да није вест са С*ања Ствари: окупирана територија која нема ништа уводи санкције највећој држави на свету која има све. Вероватно је и бесрамне кловнове из ЕУ већ срамота колико дубоко им се званичници „из КосовЕ“ увлаче у д**е.

  2. Odavno nisam cula bolji vic.

Оставите коментар