Премијер Пакистана западним амбасадорима на захтјев да осуди Русију: Шта смо ми, ваши робови?

За шта нас сматрате? За своје робове… Да ћемо урадити шта год кажете, реаговао Имран Кан на писмо двадесет два амбасадора у ком траже од Пакистана да гласа за резолуцију УН о осуди Русије

Имран Кан (Фото: WAKIL KOHSAR via Getty Images)

(Summit News, 7. 3. 2022)

Предсједник владе Пакистана Имран Кан одбио је притисак западних амбасадора да осуди Русију, изјавивши да није њихов „роб”.

Раније овог мјесеца, двадесет два амбасадора у Исламабаду објавила су писмо у ком траже од Пакистана да гласа за резолуцију Генералне скупштине УН о осуди Русије.

Међутим, и Пакистан и његов сусјед Индија били су уздржани приликом гласања.

Резултати гласања за резолуцију Генералне скупштине УН о осуди Русије

„За шта нас сматрате? За своје робове… Да ћемо урадити шта год кажете?”, реаговао је Кан.

Предсједника владе Пакистана разбјеснио је захтјев западних амбасадора, имајући у виду да земље ЕУ и НАТО нису осудиле Индију за акције у предјелу Кашмира.

„Да упитам амбасадоре ЕУ: јесте ли написали такво писмо Индији?”, упитао је Кан.

Кан је потврдио и да је Пакистан покушао да помогне НАТО-у у Авганистану, али да је добио витриол умјесто тенкова.

Имран Кан састао се у Москви са Владимиром Путином на дан када су руске трупе ушле у Украјину (Фото: Mikhail Klimentyev/SPUTNIK/AFP)

Мада је Кан рекао да ће Пакистан остати „неутралан”, изазвао је салву критика саставши се с Путином свега неколико часова по почетку инвазије.

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Пре свега поздрав за овакав став пакистанског премијера г-на И. Кана!
    На западу се ипак нешто новије јавља, нека чудна, чудовишна мода, помама оксиморонијада – типа добри нацифашизам!?
    Наиме, сведоци смо ових судбоносних дана невероватне русофобије у медијима, у неодмереним изјавама неких од лидера западних држава на војну операцију „денацификације и демилитаризације Украјине“ коју је предузела армија Руске федерације! Уствари, види се да су поменути на западу декларативно против нацизма, фашизма а у пркаси се понашају да су итекако против акције „денацификације .. Украјине“! Да су за најцрњи нацифашизам! Не знам како другачије објаснити тамо овакво оксиморонско понашање!?
    Тамо је у политичкој пракси заживела синестезија. Прихвата се као прихватљиво: спојиво са неспојивим! Нешто незамисливо у нормалним друштвима!

    28

Оставите коментар