Немачка препоручила бустер дозу вакцине за децу од 12 до 17 година

Немачко вакцинационо саветодавно тело наводи да би трећа доза требало да буде Фајзер/Бионтек вакцина, коју би деца требало да приме најраније три месеца од примљене друге дозе вакцине

Фото: UKM

Немачко вакцинационо саветодавно тело препоручило је данас да сва деца узраста између 12 и 17 година приме бустер дозу вакцине против корона вируса.

Немачка је за протекла 24 часа пријавила нови дневни рекорд – више од 81.000 позитивних случајева корона вирусом.

После Америке, Израела и Мађарске, Немачка је међу првим земљама у свету које су дале препоруку за вакцинацију деце тог узраста.

Бранимир Несторовић: Сулудо вакцинисати децу од болести од које не оболевају

„Тренутна ситуација са наглим повећањем броја случајева изазваних омикроном и страховитим последицама по здравствени систем у Немачкој, чини неопходним продужење кампање вакцинације”, саопштило је саветодавно тело, преноси Танјуг.

Немачко вакцинационо саветодавно тело у саопштењу наводи да би трећа доза требало да буде Фајзер/Бионтек вакцина, коју би деца требало да приме најраније три месеца од примљене друге дозе вакцине. Ризици од тешких нежељених ефеката веома ниски, док су подаци о ефикасности и безбедности бустер дозе за децу од 12 до 17 година и даље ограничени.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар