Ноам Чомски: Требало би настојати на изолацији невакцинисаних

Чувени лингвиста и политички активиста рекао да би за невакцинисане сегрегиране од друштва питање набавке прехрамбених потрепштина требало да буде њихов проблем

Ноам Чомски (Фото: JEAN LEVAC/Postmedia)

(Нешенел пост, 27. 10. 2021)

Лингвиста и политички активиста Ноам Чомски изјавио је да сматра да би невакцинисани, не спорећи им право на избор, требало да „буду довољно пристојни да се изолују“ од заједнице ради безбједности других.

„Одговор на понашање људи који одбијају да се вакцинишу мислим да би требало да буде не присила, већ настојање на њиховој изолацији. Ако људи одлуче да кажу ,вољан сам да будем опасност по заједницу одбијањем да се вакцинишемʻ, онда би требало и да кажу ,али, довољно сам пристојан и да се изолујем. Нећу вакцину, али немам права да трчкарам около и наносим штету људима.ʻ То би требало да је конвенција.“

Говорећи 24. октобра у емисији на Јутјубу, Чомски је рекао да би за невакцинисане сегрегиране од друштва питање набавке прехрамбених потрепштина требало да буде њихов проблем.

„Како да им дотуримо храну? Па то је њихов проблем.“

Деведесетдвогодишњи пензионисани професор Технолошког института у Масачусетсу (MIT) упоредио је одбијање вакцинације са непоштовањем саобраћајних прописа.

„То је као кад би неки рекли ,заустављање на црвено сматрам ударом на личне слободе и прекорачењем овлашћења властиʻ… Е, па, такви људи требало би да су довољно пристојни да се уклоне из заједнице. Одбију ли, морају се предузети мјере да се заједница од њих заштити“, рекао је Чомски.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , , , ,

21 replies

 1. Сатаниста!
  Начисто пролупао, у старе дане!
  Невакцинисане треба изоловати од вакцинисаних?!
  Невакцинисане треба изоловати и у пореском смислу –
  брисати их са евиденције пореских обвезника, како би
  тим средствима могли набављати и дистрибуирати
  храну за своју ”НЕВАКЦИНИСАНУ” заједницу!
  Невакцинисане треба изоловати и у војсци, и све их
  брисати са евиденције војних обвезника и ослободити
  војне и ратне овбавезе.
  Невакцинисанима треба забранити рад у свим осталим
  државним установама и приватном сектору, а удвостручити
  или утростручити радно време вакцинисанима, да држава
  остане у пуном друштвено-економском/привредном и
  политичком капацитету, тј. да би и даље несметано
  функционисала.
  Недостатак људства, због изолације невакцинисаних и
  забране рада, надоместити, пре свега, – ВАКЦИНИСАНИМ
  ВАНЗЕМАЉЦИМА, ВАКЦИНИСАНИМ МИГРАНТИМА И
  ВАКЦИНИСАНИМ РОБОТИМА.

  84
  5
 2. Noam Chomsky, oduvek mi je Isao na nerve a jos vise u pisanju dosta srpskih intelektualaca , Koji su prosto upijali njegove besede, gledali neku vrstu bozanstva. Ako je negde I napisao da podrzava Srbe, cisto sicarenje. Kada lupeta protiv svoga naroda, da li moze imati trunku dostojanstva. Ovo da se izoluju nevakcinisani, ja shvatam po prvi put od Chomsky vrlo ozbiljno,. Ne mislim da je to njegov mozak smislijo, mada je sklon zlim namerama, zamajavao je Srbe ,setimo se ,veliki prijatelj. To je samo pocetak , bice toga jos. Uterivanje straha, zebnje, nesigirnosti, bridge za buducnost familije to ce vise uticati na svacije zdravlje.

  63
  4
 3. Znači, nema više Čomskog.

  76
  2
 4. Очигледно , природни ток одумирања ћелија чини своје. Не може он бити изузетак.

  56
  3
 5. A ja mislim da je konacno resenje izolovati sve starije koji bi da propisuju mladima kako da zive a mladji neka im “doturaju” hranu….ne bih bila tako zla da ih ostavim da umru od gladi.

  56
  3
 6. Iskopaće tebe Bili Piton!

  38
  3
 7. Ово ће трајати све док људи не схвате да се слобода заиста брани свим средствима.

  48
 8. … није све у Ноаму, нешто је и у Латинки. Сачекајмо да се и Латинка огласи.

  33
  1
 9. Eh, koliko minusa nadobijah raskrinkavajuci ovog “levicara”, a ovaj pojam u SAD ne znaci nista slicno ostatku sveta, na NSPM (vise od pluseva na StSt :)))))))) A, citava polemika je pocivala na Comskijevoj borbi protiv americkog intervencionizma, vise konstatujuceg nego prakticnog tipa, a koja je sasvim slucajno dokacila i bombardovanje SRJ, nacelno, ne speficino,tu vec i Comski pocinje da muti, zapravno slucajno, kao sto je stvar slucaja da se “srpske britanske medicinarke” iz I svetskog rata nisu rodile sto godina kasnije, tada bi bile uz muslimane i hrvate, udavale se za njih i pozivali na bombardovanje Srbije.Najilustrativniji primer ovakvog levicara je Zizek, za njega su SAD najgora zemlja na svetu, samo sto su gore Rusija i Kina, Iran i Arapi, Srbi, tako da dok SAD pobiju sve, onda mozemo poceti da gradimo kounizam, samo sto nece biti nikog! On je komunista na pocek! Comski nije ni to, on je nista!

  A, slobodu treba braniti odmah, cim zamirise medicinskim alkoholom da je ugrozena i treba je braniti na sve nacine.Inace mislim da je nasilje, revolucija, zabrana svih postojecih stranaka, lustracija, oduzimanje gradjanskih prava, konfiskacije imovine, dok ne opravdaju svaki dinar mimo politike, proterivanje iz gradova, resenje.Posto to nije moguce, onda osvajanje vlasti na demogratskim izborima od strane patriotski antiEU stranaka.Posto nema ni demokratskih izbora, ni patriotskih antiEU stranaka, onda preostaje politicka tehnika koja se u Srbiji sastoji od dva momenta:1) lizi zadnjicu eurounijata, bolje ovima na vlasti (Djilas je Boska primio samo da ga kompromituje do kraja, sada kada je izlazak na izbore sve izvesnije, za Boska, nema mesta) 2)zabodi im noz u ledja, kada budes imao priliku !!!!

  30
  1
 10. … чујте и почујте Сотира, да не кажем: Сотире напред, остали стој!

  Сотире, мало ми је да дам позитивно бројање. Хоћу то и овако, речју, да учиним.

  А иначе https://stanjestvari.com/2021/11/04/isak-davidov-stanje-pomucene-pravne-svesti/#comment-174336

  7
  1
 11. Жудња, не потреба, за савезништвом, или бар истомишљеништвом, нарочито ако је са „западњачко-глобалистичког“ тла, је својствена србско-свпској иначици, показује је и раскринкава на најбољи начин.

  11
 12. Ноам Чомски је лингвиста. Његове радове на том пољу је, вѣрујем, мало Срба читало, знамо га углавном, по сматрањима на разне теме, што је и национално опрѣдељеним Србима често бивало по души. Ја, ето, по том питању нѣсам никакав изузетак. И свиђала су ми се многа размишљања Чомског. И данас ћу их, ако трѣба, потписати.
  Али Чомски нѣма везе с медицином. Ако су пола деценије млађег од Чомског, па још нобеловца и стручњака у тој области Монтењеа, с мишљењем потпуно супротном Чомском, противници прогласили излапѣлим – ја се Чомским у датом случају уопште нѣ бих бавио. Његово мишљење ту мање врѣди од Шеклеровог, српског колеге му по сматрањима. Због чега његове рѣчи овдѣ уопште врѣде више од рѣчи нѣког Saffrona, Гремлина, Мике или Жике, па да заслуже наслов у вѣстима? А оно што је правилно и у својој струци говорио раније – остаје и даље за похвалу. Јбг., омакло се човѣку, нико нѣје без грѣшке. И Бог да му душу прости, што нѣје далеко.

  22
 13. Господо драга,
  Чомски је потпуно
  У ПРАВУ!!!
  Нико Вас који не желите,
  не присиљава да се вакцинишете… Али зато правило лепог понашања налаже, да нас, ореко 90% вакцинисаних у мојој држави у Аустралији оставите на миру, и да престанете да нас “силујете” вашим секташким наступом и “идејама”, које су и по нашем поимању “са оне стране памети”, како је то лепо дефинисао професор Зоран Радовановић…

  7
  52
 14. Очигледно је човек испао из колосека. Необавештен је. То се јасно види из тога што сматра невакцинисане опасним. Није чуо да и вакцинисани преносе заразу.

  15
  1
 15. Џаба ја кумим и молим полакоте, полакоте … а ви, неваспитане секташке „идејне“ силеџије „са оне стране памети“ @Драганове и професора Зорана Радовановића, навалили на вакцинисане и никако да их оставите на миру и то о’зго од Хелсинкија (познатог по синдрому чије објашњење љубезно замољени @Драган никако да нам преведе) до Аустралије (где зла Шафран не престаје да терорише 90% вакцинисаних тако што пише коментаре о Индији на српском језику и сајту, https://stanjestvari.com/2021/10/02/svetionik-kovid-ekser-za-u-glavu/#comment-173494).

  Као да сте пили иве(#)сектин а не иве(#)мектин! Лепо сам замолио да сачекате Латинку са најновијим мишљењем и инстукцијама а ви? Немојте људи више да стресирамо абориџане и њихове (ре)вакцинисане суграђане!

  А ви @Драгане не дајте се, не дајте ни Чомског у годинама, ни он ни Аустралија одавно не могу сами да се бране. Сетите се некад, кад у паузи одбране вашег Континента од овог грозног портала нађете времена, да сте љубезно замољени да преведете https://scandification.com/what-is-helsinki-syndrome/ . Тиме ћете најбоље запушити уста, свима.

  И, ако Вам није тешко, дајте неку процену како ће се кретати „бројке“ у сезони јесен/зима у вашој хемисфери? Овде је сезона стигла па се штошта чудно и неочекивано дешава.

  Поздрав Вам из С(ек)токхолма, где такође имамо синдроме који нису за бацање.

  20
  2

 16. Saffron, драга наша злице, кад год се јавите мешчим да нам свима некако лакне и буде топло око срца. Хвала Вам и на овом јављању и да Вас чува Бог.

  С’ љубављу,
  … људи …

 17. Старац, уплашен за своје здравље…

  10
  3
 18. Када су белосветски криминалци појам заштите здравља предефинисали у “јавно здравље” које су затим ставили под управу сопствених приватних фармацеутских компанија онда није чудо да се наше тело у нечијем зарђалом мозгу третира као јавни саобраћај.

  11
  1
 19. А да побијемо све људе превентивно јер жив човек је потенцијална опасност по заједницу јер МОЖЕ увек некоме да науди. Или да осакатимо све људе јер људи служећи се својим удовима МОГУ увек да угрозе друге људе. Или да се свима уради лоботомија јер људи могу да смишљају разна зла? О људи моји видите ли ниво проваксерског примитивизма? Потенцијална опасност, а поготово тако општег, недефинисаног, неодредивог, произвољног, условног и узрочно последично релативизираног карактера и опадајућег следа потенцијалних могућности (као што је евентуална могућност заразе, из које евентуално следи могуће разбољевање, из чега следе могуће компликације, из чега може произаћи смрт) не представља неизбежност а камоли већ извршено дело, и не може се са таквим делима поистоветити а камоли превентивно кажњавати. Људи приземног ума којима владају најнижи пориви не разумеју Права, а Право се не изучава у школи. Не може се живети борећи се против сваког ризика јер то је немогуће, мора се живети упркос сваком ризику јер је слободан живот сврха безбедности а не обрнуто. Овај атак на слободу и здрав разум, овај атак на правни и цивилизавијски поредак ова глобалистичка агенда у служби геноцида и контроле, имаће епилог у виду великог судског процеса и кажњавања свих учесника у злочину против човечности.

  14
  1
 20. @Драган
  Драгане,
  1.Аустралија није твоја држава, ти си тамо само уљез који им се пришљамчио и за њих си лево сметало.
  2. Не пројектуј своју проваксерску патологију на нас.
  3. Ми настављамо као и увек до сада да живимо свој живот и пуштамо друге да живе, а за разлику од вас проваксера ми никоме не сметамо и никога ништа не присиљавамо.
  4 Ви насрћете на нас шприцевима, угрожавате наш психофизички интегритет и спутавате нас да наставимо нормалан живот.
  5. Ви кршите законе. Ширење мржње и панике, уцена, принуда, дискриминација и прогон становништва, представљају озбиљно кривично дело чак и злочин.
  6. Невакцинисанима подједнако припада држава као и вакцинисанима, ако не и више, јер су они аутентични држављани, док сте ви модификовани фалсификат.

  17
  1

Оставите коментар