Ана Брнабић: За сада неће бити увођења ковид пропусница на 24 сата

Оно што је мени изузетно важно и што мислим да не треба да се мења, а то је свакако да деца од првог до четвртог разреда основне школе наставе да иду у школу, казала Брнабић

Фото: Снимак екрана

КРАГУЈЕВАЦ – Председница Владе Србије Ана Брнабић је изјавила данас у Крагујевцу да је вакцинација против корона вируса одговор на пандемију и да „ту имамо, полако, раст – прешли смо 55 одсто вакцинисаних и то је оно што је најважније”. Брнабић је на конференцији за новинаре након обиласка крагујевачког предузећа за дистрибуцију топлотне енергије „Енергетика” рекла да за сада неће бити продужења важења ковид пропусница на 24 сата.

Она је на питање да ли мере против епидемије бити пооштрене рекла да „за сада треба у потпуности да имплементирано ову меру коју имамо и да све то заживи”.

„Притом ми идемо опет и са стриктним инспекцијама за остале мере, за маске на затвореном и отвореном, тамо где је немогуће држати дистанцу”, рекла је Брнабић и најавила да ће следеће недеље бити одржан састанак Кризног штаба за сузбијање епидемије против корона вируса, јавља Бета.

Спутњик: Ковид пропуснице ће се примењивати само после 22 сата

На питање да ли ће ђаци прећи на онлајн наставу, Брнабић је казала да Институт „Батут” држи састанке са медицинским делом Кризног штаба и са Министарством просвете о томе шта би биле даље препоруке за школу.

„Они ће у четвртак имати још један састанак и онда ће Кризном штабу дати неку своју препоруку. Очекујем да видим препоруку. Оно што је мени изузетно важно и што мислим да не треба да се мења, а то је свакако да деца од првог до четвртог разреда основне школе наставе да иду у школу”, казала је Брнабић.

Премијерка је додала да ће се разговарати и са синдикатима „да се чује и њихово мишљење”, као и да ће се разматрати могућност „да се мало помери (школски) распуст”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. За сада ће бити тужени и санкционисани сви који у име епидемије чествују у противуставном терору над грађанима. Устав МОРА да се поштује и у епидемији и у рату. Уцена и присила је озбиљно кривично дело.

Оставите коментар