Александар Вучић: Не смем да дозволим кршење Устава које би невакцинисане ставило у гето

Вакцинација је најважнија, рекао председник Србије и додао да је многе успео да убеди да се вакцинишу, али да не може да уради све

Александар Вучић (Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да апсолутно подржава вакцинацију, али да не сме да дозволи доношење легислативних аката који би кршили Устав и ставили у гето део популације која не жели да се вакцинише.

„Не могу да кршим врховни легислативни акт. Не могу да затварам људе у гето јер нису хтели да се вакцинишу. Ја то не могу да натерам своје војнике, а њих има 15-18%“, рекао је Вучић.

Он је прокоментарисао тврдње опозиције да се не замера антиваксерима због предстојећих избора.

„Мислим да сам увек имао озбиљан став по том питању. Вакцинација је најважнија. Нико од политичара није критиковао теорије и глупости да вам шерпе и лонци стоје на рукама када се вакцинишете“, рекао је он.

Медицински факултет у Београду увео ковид пропуснице за студенте и запослене

Додао је и да је многе успео да убеди да се вакцинишу, али да не може да уради све.

„Омогућили смо шведски сто. Ускоро стиже и Модерна – пета вакцина“, нагласио је он и додао да ће се ускоро појавити и наша производња руске вакцине, па онда и наша кинеска из наше производње“, изјавио је Вучић гостујући на ТВ Пинк.

„Ја никада ништа не радим за изборе. то кажу људи који полазе од себе. Они већ четири године говоре да смо стално у кампањи. Ја не гледам Србију како ће изгледати у марту него како ће изгледати 2025, 2030, зато што ме Србија интересује више од тога ко ће бити на власти“, јасан је био Вучић.

Нагласио је и да „не може да буде чвршће за вакцинацију“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 26. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Dragi gledaoci u današnjoj epizodi Stradija pod nazivom „Damage control“ gledaćete: glavni junak Vučići demantuje izjave svog poslušnika Lončeta, neće da krši ustav (ali hoće da ga menja), brine o svojim vojnicima (sigurni glasovi), omogućuje neki švedski sto (+3 bućkuriš vakcine) i još mnogo toga…

    12

Оставите коментар