Бранислав Тиодоровић: Тражимо оштрије мере и натпис на кафићима „Предност за вакцинисане“

Сматрам да не може да шкоди да на улазу у унутрашњост објекта стоји натпис „предност имају вакцинисани, они који су тестирани и преболели, рекао епидемиолог Тиодоровић

Бранислав Тиодоровић (Извор: N1)

„Морамо очекивати неку врсту заоштравања постојећих мера“, најавио је у разговору за новине „Нова“, а пред седницу Кризног штаба, епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Будући да је данас седница Кризног штаба, др Тиодоровић за Нова.рс открива шта нас све то очекује од нових мера које ће бити на снази ускоро.

„Морамо очекивати неку врсту заоштравања постојећих мера. То значи маске у затвореном простору, дистанца и у затвореном и отвореном простору и дезинфекција. Све је то у овом периоду прилично опало. Видимо да тога није било у тржним центрима, на скуповима, слављима и као последицу на то све имамо повећање броја оболелих. Код тржних центара, негде још постоје ковид редари који потенцирају да се носе маске, али то се више не практикује свуда“, објашњава епидемиолог.

Тиодоровић сматра да уколико се буду поштовале мере нема потребе за ограничењем рада угоститељских објеката.

Бранислав Тиодоровић: Ако се пређе број од 1.000 заражених дневно, поново затварање ноћних клубова

„Угоститељима ће бити упућен апел да сви њихови радници буду вакцинисани. Ово може да важи како за ресторане, тако и за ноћне клубове, и сматрам да не може да шкоди да на улазу у унутрашњост објекта стоји натпис „предност имају вакцинисани, они који су тестирани и преболели“. На тај начин би се створила једна атмосфера да сви буду упућени на вакцинацију или тестирање. Да ли се исплати да се сваки други, трећи дан тестирате, финансијски је то велико оптерећење. Зато је савет вакцинишите се, бићете слободни као птица на небу! То није само нека пропаганда, то је нешто нормално у свету“, наглашава епидемиолог.

Бранислав Тиодоровић указује на чињеницу да нам је ипак највећи број новозаражених дошао са летовања.

„Они су стигли из центра жаришта као што су Грчка, Црна Гора и далматинска обала. Међутим занимљив је и број наших радника који живе и раде у иностранству. Да би ушли у земљу, они би морали да имају ПЦР тест, али за наше људе чак ни то није било ограничење. По уставу и закону држављанин Србије може увек да уђе у земљу, чак иако је болестан. Ми смо имали ситуацију да када се уради ПЦР тога дана, он је меродаван 48 или 72 сата, али човек може и после два сата да се зарази“, наглашава доктор Тиодоровић.

Опрема: Стање ствари

(N1, 24. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

4 replies

 1. Тражимо кривичну одговорност за „господина“! Одмах! Подносимо пријаву.

  11
 2. Кажу да је шездесетих година у појединим кафанама у Загребу писало“:Забрањено за Србе и керове“.Не знам што ми то сада паде на памет.

  13
 3. “Бранислав Тиодоровић: Тражимо оштрије мере и натпис на кафићима
  ‘Предност за вакцинисане’ “- само за оне који су примили трећу дозу вакцине,
  попут ИЗРАЕЛА!

 4. Мицо,
  у праву сте ја гарантујем, својим очима сам то видео као војник у Загребу 1980. у кафићу највише зграде на тадашњем тргу Републике.
  Што се тиче јављања његовог височанства Тиодоровића, очигледно је стигла повишица на “ плату “ .

Оставите коментар