Ана Брнабић: Ако може – вакцинација медицинара да буде обавезна

Председница Владе Србије истакла да је изузетно важна и вакцинација младих, којих је у Србији вакцинисано тек око 20 одсто

Ана Брнабић (Извор: Танјуг/Сава Радовановић)

Лекари морају да воде примером, то је део њихове одговорности и сматрам да 100 одсто здравствених радника треба да буде вакцинисано против ковида, поручила је данас премијерка Србије Ана Брнабић.

Она је на ТВ Прва рекла да ће једна од тема на данашњој седници Кризног штаба бити и обавезна вакцинација здравствених радника.

„Имамо 66 одсто здравствених радника који су вакцинисани, огроман број њих није. Основна одговорност је да се вакцинишу. Ако можемо, ја бих ишла на обавезну вакцинацију за њих”, рекла је Брнабићева, јавља Танјуг.

Каже, изговори да се не вакцинишемо се увек могу тражити, али, поручује да треба веровати лекарима и науци.

Брнабићева је истакла да је изузетно важна и вакцинација младих, којих је у Србији вакцинисано тек око 20 одсто.

Како је навела, изричито је против мера затварања, јер, сматра да сви морају да науче да живе са вирусом.

Татјана Аџић Вукичевић: Праве се спискови, невакцинисаним медицинарима упола мања зарада

Премијерка је нагласила и да је значајно да се до краја године отвори Центар за секвенцирање генома и биоинформатику за праћење мутација вируса, у шта је уложено пет милиона евра.

„То ће бити ствар националне безбедности”, нагласила је Брнабићева.

(Политика, 24. 8. 2021)

Директор Дома здравља Савски венац: Време за ковид пропуснице, ако постоји законска могућност

Координатор вакциналног пункта на Београдском сајму, директор Дома здравља Савски венац Зоран Бекић сматра да је право време да се уведу ковид пропуснице, ако постоји законска могућност, јер ће, како каже, помоћи у садашњој ситуацији да не долази до даљег брзог заражавања.

То ће, како додаје, бити и један од мотива да грађани који су лимитирани оду на вакцинацију зато што ће то олакшати живот.

Бекић је на РТС-у рекао да је и даље успорена вакцинација у Србији, да се дневно апликује између три и пет хиљада првом и другом дозом, док је у јеку вакцинације било више од 82.000.

Предраг Кон: Дошло до пробоја имунитета, оболевају нам и вакцинисани

„До јуче је укупно апликовано пет милиона и 700.000 доза, два милиона и 900.000 првих доза и два милиона и 800.000 других доза”, изјавио је Бекић.

Према његовим речима, држављани Србије примили су два милиона и 735.000 првих и два милиона и 632.000 других доза, а вакцинисано је и око 150.000 странаца.

„Постоји далеко веће интересовање сада за трећу дозу. До јуче смо апликовали 29.000 трећих доза, на Сајму 2.800 грађана је примило, а предоминантан је био Фајзер – 1.700”, изјавио је Бекић, јавља Танјуг.

Навео је да сви они код којих је прошло шест месеци од примања друге дозе могу да, без пријављивања, приме трећу дозу, и да су сви грађани у могућности да приме трећу дозу, јер она, како тврди, треба да продужи и појача имунитет.

Грађани су, према његовим речима, у могућности да изаберу вакцину коју желе, а клиничке студије указују да нема нус ефеката ако се комбинују различите вакцине.

Фото: Стивен Дан/АП фото

Бекић је нагласио да је вакцина симбол здравља, што је ствар која људима омогућава да живе безбедно.

„Ником нису потребне ковид болнице”, указује Бекић, додајући да у Дому здравља Савски венац у амбулантама број прегледа износи 100 последњих дана, од којих су 28 ковид позитивне особе.

Сада се, према његовим речима, отвара још више ковид амбуланти, а расте број оболелих и код одраслих и код деце, због чега је апеловао да се сви грађани што пре вакцинишу.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

5 replies

 1. Е па не може.(обавезна вакцинација)

  12
 2. Време је да горепоменути господин “мало” кривично одговара. Уцена и условљавање живота насилним методама је тешко кривично дело. То је чиста деликвенција.

  12
 3. Он-она нам каже, …… „ изговори да се не вакцинишемо се увек могу тражити, али, поручује да треба веровати лекарима и науци „.
  ++++
  И наставила али, само за С*ање ствари:
  „ Наравно, не свим лекарима, таман посла, само оним најстручнијим које је ДрКон предложио влади у свој стручни тим. Оно што треба да радује грађане они нису на нашем платном списку, и ту смо уштедели велике паре. Још нешто, у светлу задњих догађаја, тражила сам ( и ја ) од управника логора Србија, тјс. нашег вољеног Председника да види са оним својим пријатељима, побегуљама из Авганистана да на Батајнички аеродром спреме један Ц-117 за 500-1000 душа, пу-пу-злу не требало. А он ће мени, „ Душице моја плашљива, знаш ли ти са ким сарађујеш ? спремио сам ја за мене и фамилију један хеликоптер, танкиран и са увек спремним возачем одавно, а биће места за тебе и твоју драгу, остале ко ј***, нека се сналазе како знају и умеју, за све њих заболе ме стојко „.
  Још, кад ме нежно погледа оним његовим буљавим очима, а мени све нешто топло.
  И би ми лакше.
  Да простите.

  П.С. плашим се за њега !
  Много.
  Само, да им утекне.
  https://nova.rs/wp-content/uploads/2021/07/31/1627715170-Mrtrva-trka-1-750×389.jpg

  5
  1
 4. Oбавезна вакцинација за полицију!
  Обавезна вакцинација за војску!
  Обавезна вакцинација за здравство!
  Обавезна вакцинација за просвету!
  Обавезна вакцинација за старе!
  Обавезна вакцинација за све запослене!
  Обавезна вакцинација за све пунолтне до 65 год.!
  Обавезна вакцинација за старију децу од 12-18 год.!
  Обавезна вакцинација за труднице!
  Обавезна вакцинација за децу!
  Обавезна вакцинација за свештенство!
  Обавезна вакцинација за вернике!
  ….
  Из обавезне вакцинације се изузимају ”ОСЕТЉИВЕ МАЊИНСКЕ ГРУПЕ” и
  мигранти!
  Ковид пропоснице да важе само за оне који су примили трећу дозу вакцине,
  по угледу на ИЗРАЕЛ!

 5. Ја бих додао : ако може, сваки хомосексуалац да се вакцинише против Сиде иначе не сме нигде да се креће без потврде. Шта , немате вакцину против Сиде ? Толике године од констатовања постојања болести а нема вакцине, макар са привременом дозволом. Пуна уста бриге за хомиће а неће да их лече.

Оставите коментар