Мирсад Ђерлек: Четири милиона доза вакцине даје резултате, али однос према мерама није за похвалу

Велика је друштвена одговорност на младима и радно способном становништву од 40 до 60 година, изјавио државни секретар у Министарству здравља, позивајући их да се вакцинишу

Фото: Небојша Марјановић

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек рекао је данас да четири милиона доза вакцине против короне, колико је досад дато грађанима Србије, „даје резултате”, што се види и по мањем броју новооболелих, али да придржавање епидемијских мера „није баш за неку похвалу”.

„Велики део грађана их поштује али солидан део то не чини. Треба нам још опреза, није ништа готово”, нагласио је Ђерлек за телевизију Пинк, преноси Бета.

Он је указао да је сад „велика друштвена одговорност на младима и радно способном становништву од 40 до 60 година”.

„Верујем да од њих зависи да ли ћемо 30. јуна имати оно што смо зацртали – три милиона ревакцинисаних грађана”, рекао је Ђерлек, позивајући их да се вакцинишу.

Како је истакао, „нада се да су они свесни да се одазову масовној вакцинацији”, похваливши старосну групу од 64 године и више, који су се показали лично велику одговорност”.

Он је навео да победити корона вирус није лако, указујући да, „неће нас лако напустити, треба бити реалан”.

„Бројке су много боље него што су биле, али једино ако будемо имали испод 100 (новооболелих) на дневном нивоу тад можемо да кажемо да смо победили корону”, рекао је Ђерлек.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар