Словеначки лекар се заразио после обе дозе вакцине

Како је пренела телевизијска станица ПОП-ТВ, реинфекција је могућа јер ниједно цепиво није сто одсто ефикасно

Фото: EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

ЉУБЉАНА – Словеначки доктор, запослен у Клиничком центру у Марибору, поново се заразио корона вирусом након што је претходно био вакцинисан са две дозе вакцине, потврдили су у другој највећој словеначкој болници.

Лекар се недавно вратио из Африке па се претпоставља да се можда инфицирао заразнијим јужноафричким сојем вируса, што још није доказано, преноси Танјуг.

АП: Не очекујте да ћете бацити маску после корона вакцине

Како је пренела телевизијска станица ПОП-ТВ, реинфекција је могућа јер ниједно цепиво није сто одсто ефикасно, а након потврде заразе ПЦР тестом поступили су по предвиђеном протоколу и обавестили епидемиологе.

Како је данас на редовној конференцији владе изјавила микробиолог Тјаша Жохар Чретник из Националне лабораторије за здравље, околину и храну, за секвенционирање генома вируса и потврду соја микробиолозима треба најмање недељу дана, а у Словенији до сада није забележен ниједан случај јужноафричког соја.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Ако ниједно цепиво није 100% ефикасно а такође ни безбедно онда не може бити ни обавезно. Двоструки ризик не може бити оправдан никаквим изговором да би се икоме наметнуо.

Оставите коментар