АП: Не очекујте да ћете бацити маску после корона вакцине

Аутор агенције АП Лоран Нергард отворено рекла читаоцима да не очекују да ће бацити заштитну маску и да ће се вратити нормалним активностима после вакцине против вируса корона

Извор: АП/Снимак екрана

Амерички мејнстрим медији на удару су критика због објављивања чланка у којем се Американцима говори да се живот неће вратити у нормалу чак и након што сви приме вакцине против ковида-19. Критичари тврде да порука обесхрабрује процес вакцинације.

У чланку америчке агенције АП објављеном у суботу, а који су пренели многи медији, ауторка Лоран Нергард, која се бави медицинским темама, отворено је рекла читаоцима да не очекују да ће бацити заштитну маску и да ће се вратити нормалним активностима пошто се вакцинишу против вируса корона.

„То ће за многе људе бити разочарање, ако не и шок“, додала је она.

Порука није добро прошла код читалаца, који су упозорили медије да ће тврдње које распршују наду о брзом повратку у нормалу послужити само у одвраћању Американаца од вакцине.

„Ова порука неће подстаћи скептике на вакцинацију. Учиниће управо супротно“, тврди један корисник друштвених мрежа, док је новинарка Кристин Расел упитала: „Зашто би неко примио вакцину након читања овог текста?“

Друге медијске личности су поруку назвале токсичном и вероватно највећом опасношћу коју тренутно имамо за јавно здравље и тврде да би права порука требало да буде да ће вакцинација довести до брзог повратка у живот какав је био пре карантина и полицијског часа.

Људи из целог света одавно су уверени да ће масовна вакцинација окончати рестриктивне мере. Током скоро годину дана пандемије ковида-19, тврдило се да се живот можда неће вратити у нормалу најмање неколико година – ако се уопште и врати.

Колебање око примања вакцине постало је све већа брига медицинских званичника и јавних личности које подржавају масовну вакцинацију против ковида-19, а извештај Pew Research из децембра показао је да се 39 одсто Американаца, више од 100 милиона људи, противи примању вакцине. У Великој Британији и САД ангажоване су популарне личности како би се промовисала корисност вакцинације у тим земљама, пише РТ.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТ/Спутњик, 23. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар