Александар Вучић: Албанци, представници Америке, ЕУ – сви желе независно Косово

Вучић је рекао да постоји огроман проблем са обуком и додатним наоружавањем такозване косовске војске, али је поручио да ће Србија бити заштићена

Александар Вучић у Бања Луци, 23. 7. 2020. (Фото: Кабинет председника РС)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је потпуно свеједно да ли се разговара са Албанцима или представницима САД и ЕУ, када сви они мисле и желе исто – независно Косово у оквирима који су прокламовали Албанци.

Вучић је рекао да је Србија осам година користила маневарски простор, који се скраћује.

„Aко не одемо на разговоре, бићемо изоловани и проказани“, указао је предсједник Србије и оцијенио да ће Србија у неком моменту бити притиснута.

Он је поручио народу да је политички ветеран и зна какве посљедице то може имати по њега, а познате су му и све друге посљедице.

„Заштитићу земљу, а не себе. Не интересује ме што ће да протестују, мене интересује воља народа, а не воља силе и насилника. Нећу никоме да се додворавам“, поручио је Вучић и подсјетио да је данас 10 година од када је Србија изгубила пред Међународним судом правде.

Вучић сматра да се нешто чудно дешава јер је примијетио да се у региону сви наоружавају, али не мисли да ће Албанци на Косову и Метохији добијати „леопард“ тенкове, док не искључује могућност да добију оружје за уништење противоклопних возила.

Он је, упитан за наводе о наоружавању Приштине од стране Њемачке, рекао да је тражио од обавјештајне агенције све податке.

„Не мислим да ће добијати тенкове „леопард“, али не искључујемо могућност и наше службе кажу да је могуће да добију оружје за уништење оклопних возила и за уништење хеликоптера и нисколетећих авиона, односно „стингере“, као и „хеклер кох“ пушке“, навео је Вучић за РТС.

Вучић је рекао да постоји огроман проблем са обуком и додатним наоружавањем такозване косовске војске, али је поручио да ће Србија бити заштићена.

Он је најавио да ће у нареднима данима бити направљена највећа наруџбина „лазара“ и „милоша“ за Војску Србије и додатно ремонтовање борбених возила.

Вучић је најавио и нове мјере које ће држава предузети како би помогла привреди, а које подразумијевају да ће за јул и август држава плаћати 60 одсто од минималца за предузетнике и раднике микро, малих, средњих предузећа.

„Плаћаћемо тај дио, не зато што они нису радили, већ зато што хоћемо да их додатно финансијски подржимо“, навео је Вучић.

Он је рекао да ће најмање још један мјесец бити одгођено плаћање пореза и доприноса, што је мјера која државу кошта око 300 милиона евра.

Вучић је најавио и пројекат „Прва плата“, у оквиру којег ће држава послодавцу дати 20.000 динара за ново запошљавање једног средњошколца, а за запошљавање факултетски образованог лица 24.000 динара.

Он је рекао да се ради на формирању нове Владе, а избор се очекује крајем августа.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 23. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. … кад имају оваквог портпарола.

    Ово да се „нешто чудно дешава јер је примијетио да се у региону сви наоружавају“ мора да му је претходни председник дошапнуо током консултација.

    Шта би са оним „Србија нема непријатеља“?

Оставите коментар