Покретачи Апела: Вучићев „компромис“ око КиМ је заправо бедна капитулација

Српски народ мора наћи начина да заустави Вучића у његовом сулудом подухвату, а ми, покретачи и потписници Апела, од тога, нити од српскога Косова и Метохије – НЕ ОДУСТАЈЕМО

 

Јуче је, после, очигледно, врло непријатног разговора са представником америчког Министарства спољних послова, коначно разобличена вишемесечна инсценација српских власти звана „унутрашњи дијалог о Косову и Метохији“, чиме су, нажалост, потврђене бојазни покретача Апела за одбрану Косова и Метохија с краја прошле године. То је учинио сам Александар Вучић изговарањем следеће реченице:

Највећа препрека на нашем путу ка ЕУ јесте проблем КиМ, и ЗАТО смо спремни на компромис, али не на понижење.“

Дакле, разлог инсистирања на тзв. „историјском споразуму с Албанцима“ јесте искључиво улазак у Европску унију, а не настојање да се тобоже скине тешко бреме с леђа будућих нараштаја, како нам се председник Србије све време заклињао. Проблем КиМ жели се „решити“ сада, не зато што наше власти знају како да га реше у корист Србије, већ зато што је то уцењивачки предуслов Брисела и Берлина за евентуално чланство у кризом уздрманој ЕУ. Притом, исправно проценивши неразумну фиксацију Вучића за ЕУ, Запад у име тзв. „власти“ у Приштини, као што смо и јуче видели по Вучићевом неуверљивом глумљењу чврстине и достојанствености, иступа и с новим уценама. А председник Србије, нашавши се у чуду што од њега траже и више од онога што је одавно обећао, немоћно и понизно је завапио да је „спреман на СВАКИ компромис“.

Тиме је несвесно признао да је, поред осталога, и аматерско лицитирање у јавности људи из његове екипе о преговорима с Тираном о подели КиМ – по „принципу“: нама три и по општине, а Шиптарима све, баш све остало, уз наше признање њихове независности – имало за сврху само формулисање изговора за препуштање КиМ. Дакле, Вучић, у својој државничкој недораслости, али и ништа мањој људској посрнулости, не покушава да изнађе споразум који би колико-толико одговарао Србији – будући да је свима, па и њему, јасно да у постојећим условима то напросто није могуће – већ грозничаво настоји да склепа било какав пропагандни модалитет којим би коначно сламање Србије пред западњачком уценом српском народу представио као тобожњи „компромис“, а не као оно што он заправо јесте: бедна капитулација, којом би се данашњи нараштај неповратно одрекао Косова и Метохије, трајно обрукавши претке, неповратно постидевши потомке.

Српски народ мора наћи начина да заустави Вучића у његовом сулудом подухвату, а ми, покретачи и потписници Апела, од тога, нити од српскога Косова и Метохије – НЕ ОДУСТАЈЕМО.

Београд, 15. март 2018.
Саопштење покретача Апела за одбрану Косова и МетохијеCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Поштовани, слажем се са вама да је оно што Вучић назива компромисом уствари бедна капитулација, којом би трајно обрукали претке и неповратно постидели потомке, али се не слажем са вама да је то у овом тренутку могуће спречити (што не значи да не треба свим силама покушавати), а још мање да би тим срамним чином за сва времена изгубили КиМ. Зашто је немогуће спречити? Ово је озбиљно питање које захтева опширнији одговор, али за ову прилику је довољно и то да подсетим да у ово тренутку све патриотске партије заједно имају подршку једва 5% гласача у Србији. Под патриотским подразумевам ДСС, Двери и СРС при чему је и сам патриотска оријентација СРС данас под знаком питања? Да не помињем однарођену и продану друштвену, културну и привредну елиту. Да ли је реално очекивати било шта од таквог друштва? Што се тиче друге тачке мог неслагања са вама, пракса је показала да и у односу међу људима и међу државама не важи правило да се отето кад тад враћа а поклоњено никада. Много је примера где је оспорено и поништено поклон зато што је поклонодавац био неурачунљив или зато што је поклон учињен под неком претњом и притиском. Код држава је још лакше. Кад нека оштећена држава држава постане довољно јака она просто саопшти да не признаје поклон који је у њено име учинио неки лудак и да враћа своје, као што је нпр учинила Путинова Русија са Кримом који је у њено име ,,лудак,, Хрушчов поклонио Украјини. Наравно, оштећена држава мора да преживи време свога лудака (или својих лудака) и да сачува здраво патриотско семе које ће кад тад да никне и да плодове и ваше ангажовање видим као огроман допринос томе.

 2. Овде и сада, издани, преварени, понижени и унесрећени народ противу власти, опозиције, елите, окупатора и окупаторске служинчади – са и за Бога, на челу са СПЦ, часним припадницима војске и полиције изаћи на улицу, бојковати сваку владину одлуку до оставке, тихи, непоколебљиви бунт без узмака и повлачења…Голорукост да буде привидна, кукавичлук и компромис оставити противничкој страни…Сам чин овакве борбе и очувања части и образа, посве је остварив и можан…Већи је страх у издајничких властодржаца и хуља које им под скутом вире, народ је несвестан своје снаге и љубави према слободи и отаџбини, народ на улици – вучић и олош његов у рупи мишјој… По вољи је тада ја л’ крпе палити ил’ мишомором правду дозивати…Неумољива вера у Бога и себе српске улице веома брзо учиниће предворјем слободе…Да се крене, чим издајник болесни изложи свој идиотски монолог на пинку…

 3. @ Покретачима Апела за одбрану Косова и Метохије

  Поштовани,
  Са великом пажњом прочитао сам Ваш апел.
  “ Српски народ мора наћи начина да заустави Вучића у његовом сулудом подухвату, а ми, покретачи и потписници Апела, од тога, нити од српскога Косова и Метохије – НЕ ОДУСТАЈЕМО“.

  Лепо, а ево Вам и један конкретан предлог.
  Љубазно се обратите редакцији листа Таблоид ( tabloidmagazin@gmail.com ).
  Они имају видео снимак који су момци из Војно безбедносне агенције направили маја 2008 године о банди која је маја 2008 године примила аванс и задатке од крволочних убица нашег народа за све оно што и данас ради на уништавању наше домовине, наше дечице и свих нас.

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  Верујем, да Ви као Покретачи Апела за одбрану Косова и Метохије имате знања и могућности да тај филм виде наши грађани.
  Зар не мислите да би чињеница, да када сами грађани у ударном термину на тв са националном фреквенцијом виде ту банду својим очима и чују својим ушима то можда била та каписла која би упалила пламен у срцима нас грађана и означила почетак борбе за коначно ослобођење ?
  А онда би верујем, и много оних који сада из незнања ( неки из страха ) подржавају ту багру прогледало и било на правој страни-са својим народом, када почне коначна борба за ослобођење наше јадне, опљачкане и окупиране домовине.
  Само немојте да ми кажете да у логору који зову Србија нема таквих.
  Надам се ускоро.
  Уз Божију помоћ !

Оставите коментар