Александар Вучић: Бојао сам се да ће Бош да оде, даваћемо страним инвеститорима дупло

Београд – Александар Вучић каже да се размишља да се пронађе додатни новац за субвенције инвеститорима, како би Србија била конкурентна у привлачењу нових улагања.

vucic-bos

„Имамо их (инвеститора) више него што смо планирали и веома сам срећан због тога“, рекао је српски премијер новинарима у Инђији.

Он је нагласио да држава треба да даје и више субвенција и да он хоће да се даје „два пута више“.

„Ми дајемо укупну вредност до 50 одсто инвестиције, у то се рачуна земљиште и инфраструктура“, рекао је Вучић.

Бојао се, каже, да је „један велики Бош“ могао да оде из Србије, односно Пећинаца након што су тражили да да, на пример, вода буде без мангана, али смо ми то успели да испоручимо.

„Али сада смо у прилици да одемо где год и да кажемо да имамо Бош, а то значи да можете да привучете и друге. Зато је боље да смо на то давали него на било шта друго“, рекао је премијер.

Вучић је истакао да се прате подаци о државним субвенцијама за сваку инвестицију и да то ради Развојна агенција Србије, наводећи да је тај процес потпуно транспарентан.

„Имамо озбиљну и прецизну анализу за све инвестиције“, нагласио је он.

На питање какве гаранције да ће остати у Србији дају инвеститори који добију субвенцију, Вучић је рекао да је немогуће предвидети какво ће бити стање на тржишту, од којег зависи пласман производа, али да је велика корист што стране компаније запошљавају раднике који добијају редовне плате и науче да раде.

Истакао је да су у плану и подстицаји за предузетнике и почетак бизниса и да се ту очекује да 30 одсто њих успе, као и да је то је просек и у ЕУ.

„Ми хоћемо да подстичемо и домаће предузетништво. Ако успе и 25 до 30 одсто њих ми ћемо бити срећни“, рекао је он.

(Бета/Б92, 27. 4. 2016)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7wY



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading