Пол Крејг Робертс: Да ли ће живот на Земљи бити следећа жртва Вашингтона

Холокауст Средњег Истока

(Блог Пола Крејга Робертса, 30. 3. 2015)

pol-kreg-roberts-200Живим већ дуго, и доживео сам више од већине. Садашње стање је – по мом искуству –најопаснији од свих периода по човечанство.

Нуклеарно оружје није више под стегама хладноратовске MAD доктрине[1]. Вашингтон га је ослободио и дао му облик превентивног првог ударца (pre-emptive first strike form). Русија и Кина – циљеви тих превентивних удараца – то знају, јер Вашингтон јавно разглашава своју неморалност у отвореним документима, са описом своје ратне доктрине.

Резултат тога је максимирање шансе за нуклеарни рат. Да сте ви Русија и Кина, и да знате да Вашингтон има ратну доктрину која дозвољава изненадни нуклеарни напад, да ли бисте мирно седели чекајући док Вашингтон све више појачава своју антируску и антикинеску пчропаганду, демонизујући те две земље као претњу „слободи и демократији“?

Будале се у Вашингтону сада играју са нуклеарном ватром. Ноам Чомски је истакао да смо и у мање опасном времену од овог садашњег дошли врло близу до нуклеарног рата:

https://philosophynow.org/issues/107/Noam_Chomsky_on_Institutional_Stupidity.

Харолд Пинтер, један од последњих западних интелектуалаца, схватао је опасност ароганције Запада. Осудио је злочине Запада и захтевао да се они подвргну слову закона пре но што постане сувише касно за човечанство: „Донели смо мучења, касетне бомбе, осиромашени уранијум, небројене случајеве насумичних убистава, сиромаштво, глад, понижење и смрт народу Ирака и то смо назвали ` доношење слободе и демократије на Средњи Исток`. Колико људи треба да побијеш да би се квалификовао за масовног убицу и ратног злочинца? Сто хиљада? Мислим да је то више него довољно. Према томе – праведно је да Буш и Блер буду изведени пред Међународни кривични суд“ (Harold Pinter, 2005 Nobel Prize Acceptance Speech).

„Ирачки холокауст“ Гидеона Поље, као и његов „Геноцид у Ираку“ (Gideon Polya  http://www.countercurrents.org/polya230315.htm и http://www.countercurrents.org/polya150315.htm) пружају обиље доказа за оптуживање Буша и Блера.

 

Др Гидеон Поља је професор природно-техничких наука (a professor of science) на једном од водећих универзитета Аустралије[2]. Он поседује моралну савест, што је све ређе у западном свету.

Његови чланци се углавном заснивају на изузетно документованој двотомној књизи „Геноцид у Ираку“, Абдул-Хак-Ал Анија и Тарика Ал-Анија, коју је објавио Clarity Press (Genocide in Iraq by Abdul-Haq Al-Ani and Tarik Al-Ani). Абдул-Хак-Ал-Ани је адвокат са докторатом из међународног права, школован у Британији. Тарик-Ал-Ани је архитекта, преводилац и истраживач.

Ја сада читам ту двотомну књигу и имам намеру да напишем њен приказ. Али, и чланци професора Поље су довољни као увод у „Геноцид у Ираку“. Вашингтон је у наше име извршио страшан злочин. Вашингтон није само убио Ирак – Вашингтон је убио Средњи Исток. Вашингтон и његови презрења достојни вазали – „Коалиција вољних“ (”the Coalition of the Willing”) – одговорни су за холокауст Средњег Истока.

Те чињенице су поражавајуће по душе људи који поседују моралну савест у англоамеричком свету. Становници оних држава чије су владе биле у саставу „Коалиције вољних“ запрљани су ратним злочинима које су њихове владе починиле у Ирачком геноциду. Уништена је напредна модерна држава, и побијено је 2,7 милиона људи (and 2.7 million Iraqi people were murdered)[3].

Тај злочин је био прикривен пропагандом која је демонизовала Садама Хусеина и изазивала страх од непостојећег оружја за масовно уништавање.

Геноцид у Ираку је био заснован на лажи, што су обојица – и Буш и Блер – знали. Та двојица сатанских предводника су једноставно одлучила да униште један народ кога су прво демонизовали и маргинализовали.

Чејни и неконзервативци настављају да оправдавају тај геноцид и незаконити режим тортуре, који су створили са циљем да производе лажне „терористе“ као оправдање за своје ратне злочине. Западни медији, а нарочито „Њујорк тајмс“, такође су саучесници у ирачком геноциду, баш као и безбрижни народи Запада који су мирно стајали и клицали док су милиони људи уништавани на основу безочне и провидне лажи.

Шта представља Запад? Похлепу? Лажи? Рат? Тортуру? Ратне злочине? Себичност?

Нетолеранцију? Уништавање живота на Земљи?

Тај „хришћански“ Запад је мајстор пропаганде и самозаваравања. Погледајте само евангеличке цркве (evangelical churches: протестантске цркве). Оне подржавају криминални, нехумани режим, док саме проповедају да су следбеници Христови.

Погледајте америчке „конзервативце“. Они подржавају милитаризовану полицијску државу. Они подржавају рутинска полицијска убиства тамнопутих америчких грађана. Они подржавају сваки рат који Вашингтон замисли – па и више од тога. И заиста – нема довољно ратова да се задовоље Републиканци у Конгресу, који сада желе рат са Русијом, и рат са Ираном.

Погледајте те Републиканце у Конгресу и у владама [савезних] држава. Они мрзе животну средину. Они воле загађиваче. Они обожавају Израелово уништавање Палестинаца и настављање крађе палестинске земље, што је активност стара већ 60 година. Само погледајте мапу Палестине која се смањује. Сваког дана се све више краде.

Вашингтон је подржавао ту крађу целе једне земље. Па ипак, Вашингтон је у стању да се маскира као велики бранилац људских права. Чијих права? Права Вашингтона и Израела – ничија друга права се не узимају у обзир.

Како свет преживљава америчко-израелску агресију? Вероватно и неће. Зло се сада управило на Иран, Русију и Кину. Такве земље се не могу бомбардовати из године у годину, у годину, а да то нема последице по оне који бомбардују.

Иран има ограничену разорну способност. Али, Иран би могао да уништи Саудијску Арабију и Израел. Русија и Кина могу да униште САД и све Вашингтонове вазалске државе. Интензитет Вашингтонове ратне пропаганде гура свет у пропаст.

Како то може да се заустави, када и сам Путин стално понавља да Вашингтон игнорише све што говори руска влада. Путин је миротворац. Сваки мировни предлог који он износи, Вашингтон игнорише и у одговору на то све гласније лупа у ратне бубњеве.

Уколико владе Европе не схвате опасност Вашингтонове агресивности и не распусте НАТО, планета Земља неће још дуго живети.

Америчка јавност мора да разуме последице вашингтоновске незаконитости и криминалности. С једне стране то значи да они који су подвргнути агресији Вашингтона треба да трпе ратне злочине, али с друге стране то значи и пораст мржње према Америци. Како се исцрпљују лаки циљеви Вашингтона, он заподева кавгу са земљама које су у стању да му силом одговоре на силу.

Уколико се неоконзервативци не избаце из Обаминог режима и не онемогући им се учешће у било којој будућој влади Америке, над Вашингтоном, Њујорком, Бостоном, Атлантом, Лос Анђелесом, Сан Франциском, Сијетлом, Даласом, Хјустоном, Сент Луисом, Кливлендом, Чикагом ће се уздићи [нуклеарне] печурке облака. Амерички Средњи Запад у коме се налазе силоси интерконтиненталних балистичких ракета (ICBM silos) постаче немогућ за живљење – изузев бубашвабама.

Американцима и становницима држава – сателита Америке, очајнички је потребно да схвате да Вашингтон није способан да говори истину о било чему. Вашингтон је зла сила. Вашингтон је Саурон[4]. Вашингтон је Сотона.

Видите Ирак. Видите Авганистан. Видите Либију. Видите Сирију. Видите Сомалију. Видите Украјину. Од Вашингтона не долази ништа сем разарања. Да ли ће живот на Земљи бити следећа жртва Вашингтона?

Са енглеског посрбило: Стање ствари

__________________________________

[1] Прим. Ур.: http://nl.wikipedia.org/wiki/Mutual_assured_destruction

[2] Прим. Ур.: За разлику од Робертсове тврдње, на Гуглу о Пољиној академској каријери (универзитету на коме је професор) није могуће наћи директан податак, док се на руском Јандексу налази да је раније био ванредни професор, а сада предавач на аустралијском LaTrobe University (http://yandex.ru/yandsearch?lr=10466&text=Gideon%20Polya ). Према Шангајској ранг листи, тај универзитет се налази у категорији 401-500 од 500 светских универзитета (http://www.shanghairanking.com/World-University-Rankings/La-Trobe-University.html ), а у групи аустралијских универзитета на истој листи, није ни поменут после последњег у ранг листи  аустралијских универзитета  (19-ог),   Deakin University, који се , као и   LaTrobe на светској ранг листи налази на последњем месту  – у групи 401 – 500 (http://www.shanghairanking.com/World-University-Rankings-2014/Australia.html).

[3] Прим. Ур.: Удружење Iraq Body Count (https://www.iraqbodycount.org/ ) набраја од  1.01. 2003.  г. –  1.04.2015. г., 211.000 мртвих (ратника и цивила), насупрот Робертсовом податку од 2,7 милиона.

[4] Прим. Ур.: Саурон је Господар прстенова из Толкинових књига.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3XKCategories: Посрбљено

Оставите коментар