Заветници подржали Окупљање за Косово и Метохију

У потпуности делимо став српских интелектуалаца и јавних радника да Београд не треба да пристане на предлоге за решење конфликта који излазе из уставног оквира и важеће Резолуције 1244, стоји у саопштењу

Српска странка Заветници поздравља позив истакнутих српских интелектуалаца на обједињавање државотворних снага у очувању Косова и Метохије у саставу Републике Србије.

„Косово ће у 21. веку бити мера и провера свих нас“, подсећањем на речи блаженопочившег патријарха Павла пружамо пуну подршку успостављању националног јединства и друштвеног консензуса. Верујемо да је то најбољи пут да се одупремо спољнополитичким притисцима који су усмерени ка томе да од Србије изнуде правно обавезујући споразум са Приштином, којим би се легализовала узурпација наше државне територије.

Проглас за окупљање у одбрани Косова и Метохије

У потпуности делимо став српских интелектуалаца и јавних радника да Београд не треба да пристане на предлоге за решење конфликта који излазе из уставног оквира и важеће Резолуције 1244.

Српска странка Заветници ће подржати све иницијативе и конкретне активности које подстичу сабирање одговорних друштвених и политичких чиниоца који се недвосмислено залажу за неповредивост нашег суверенитета и територијалног интегритета.

Двери подржале Окупљање за Косово и Метохију

Формирање једног оваквог заједничког националног фронта гарантује да се нити једна власт у будућности не сме усудити да потпише било какав вид признања лажне косовске независности, без обзира на притиске и уцене који долазе из иностранства. Насупрот томе, једини прави циљ и задатак сваке будуће власти мора бити враћање Косова и Метохије у пуну уставно-правну надлежност државе Србије.

(Стање ствари)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар