Двери подржале Окупљање за Косово и Метохију

Формирање једног оваквог заједничког националног фронта гарантује да се нити једна власт у будућности не сме усудити да потпише било какав вид признања лажне косовске независности, без обзира на притиске и уцене који долазе из иностранства

Радни Сабор Српског покрета Двери у Ивањици (Извор: Двери)

Српски покрет Двери пружа искрену и максималну подршку „Прогласу за окупљање у одбрани Косова и Метохије“ групе од 50 истакнутих српских интелектуалаца да дође до обједињавања свих родољубивих снага у један заједнички национални фронт за одбрану и очување Косова и Метохије у саставу Србије.

И Емир Кустурица подржао Окупљање за Косово и Метохију

Изражавамо пуну спремност да будемо део тог заједничког подухвата и сарађујемо са свим другим политичким странкама, нестраначким удружењима и појединцима којима је стало до поштовања Устава Србије и Резолуције 12 44 СБ. Сви који су против признања лажне државе Косово, који се противе било каквој подели јужне српске покрајине и притисцима из западних центара моћи који иду у правцу нашег прихватања да лажна држава Косово уђе у међународне организације, а пре свега УН — треба да буду део јединственог патриотског блока. Само један овакав српски државотворни блок може, уз помоћ и подршку Српске православне цркве, спречити било какву предају Косова и Метохије и угрожавање српских националних и државних интереса.

Формирање једног оваквог заједничког националног фронта гарантује да се нити једна власт у будућности не сме усудити да потпише било какав вид признања лажне косовске независности, без обзира на притиске и уцене који долазе из иностранства. Насупрот томе, једини прави циљ и задатак сваке будуће власти мора бити враћање Косова и Метохије у пуну уставно-правну надлежност државе Србије.

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Сајт Двери, 25. 9. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар