Александар Вучић: Њих не интересују РКС и КС таблице, већ само да нигде не постоје КМ

Никада ништа није ни избило због таблица, већ је питање безобзирности једне стране и њихових помагача који мисле да могу да поништавају Србију и српски народ на КиМ, рекао председник Србије

„Очигледно је да они желе кризу и да праве проблеме. Веома сам забринут због тога и видећемо како ће се ствари одвијати“, поручио је данас председник Србије, Александар Вучић, уочи најављеног почетка пререгистрације возила са ознакама српских градова на Косову на „РКС“ и увођења декларационог листа за оне који поседују српска документа, а по одлуци владе у Приштини.

Током обиласка завршних радова на Кули Београд, српски председник поручио је да Приштину заправо и не интересују таблице, већ да је суштина у томе да они само желе да укину таблице са косовскомитровачким ознакама.

„Сва суштина није у томе, ни у КС ни у РКС таблицама. Не интересује то њих. Њих интересује само да нигде не постоје КМ таблице“, истиче.

Како каже, и док са једне стране говоре о КС и РКС таблицама, са друге основних шест тачака из споразума Приштина, како тврди, није и не жели да испуни.

„То је тамо неки анекс споразума, те би било нормално да кажемо да нам не пада на памет ништа друго да радимо сем Заједнице српских општина, пошто је то суштина Бриселског споразума“, нагласио је Вучић.

Петер Стано: Приштина има право да постепено укине КМ таблице

На питање новинарке Н1 шта се може очекивати 1. августа, када се најављен почетак регистрације на РКС за возила са Севера, Вучић поручује да заправо „никада ништа није ни избило због таблица, већ да је питање безобзирности једне стране и њихових помагача који мисле да могу да поништавају Србију и српски народ на КиМ“.

Када је реч о „причи о реципроцитету“, Вучић поставља питање „А где то пише?“, а потом и одговара:

„Пише у глави Аљбина Куртија и земаља Квинте. Зато што је за њих Косово држава и пошто је он за њих држава, он има право да исто ради централној Србији, што Србија као суверена и међународно призната држава може да ради њима“, поручује.

Тврди да тај део који се тиче српских личних карата, „ни из чега нису извукли“.

Опрема: Стање ствари

(КоССев, 28. 7. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. Аман човече, престани већ једном да нас лажеш! Какве таблице, какви бакрачи! Све је то твоје дело! Ето те на слици са лепотицом Кетрин Ештон, код које си се ваљао по поду, и све потписао, тада и до сада! Ти си де факто признао монстгрум дражву, сад те терају твоји спонзори из ЕУ да потпишеш и де јуре! И приче о реципроцитету, да си хтео, могао си да им све правце затвориш и нек иду преко Албаније! Али не! Све радиш у њихову корист, а на штету Србије. Чак и парадјз из Албаније увозиш, само да нашкодиш српском сељаку!
  Мука ми је од њега и његове секте СНС! И од свакодневних лажи којима хипнотише своје бираче, оне које његови називају „безубим“ и с којима се спрда! А они, овце, све му верују! Верују чак да им ОН даје пензију! Е јадо, сироти мали хрчци!

  29
 2. Човек се брутално спрда са нама, као да смо идиоти (..и јесмо) глуматајући борца и заштитника Срба. Све што је урадио ових десет година је у туђем интересу, као и личном .Пример је и отворени Балкан којим ће се Косово и Метохија безболно исисати из (сећања)Србије! Ово са таблицама је само завршни чин којим ће се пресећи кончић којим су Срби везани за Матицу!

  10
  1
 3. Рођака ради на жељезници и каже да у последњих месец дана сви вагони су заузети превозом жита на Космет , Македонију , Албанију и Монтенегро . Све ( што би Руси рекли пријатељским земљама ) . Ако жетва подбаци , нама шта остане . Подлост према овом народу , поред новог наметања братства и јединства , опет на нашу грбачу која се сада зове отворени Балкан је у још једном виду . Наиме брозовштина је толико против овог народа да уместо да запосли наше раднике и млинаре па да извози брашно и нашом руком произведено замрзнуто пециво и друге производе који су и скупљи , они продају жито по вероватно багателној цени . Доказ да су ово све Брозова деца на власти је и то што понављају потпуно исти систем , ми Словенцима воће будзашто а они нама сокове од тог истог воћа . Зарада њихова … Није оно била глупа него визионарска узречица : „ и после тита , тито .

  12
  1

Оставите коментар