Сурфер Кели Слејтер: Можда би се Штокхолмски синдром могао преименовати у Mелбурншки

Тужно што „врли“ вакцинисани славе уношење подјеле… Ако сте вакцинисани, шта вас брига је ли и онај други, написао једанаестоструки свјетски шампион у сурфовању

Новак Ђоковић (Фото: AP Photo/Thibault Camus)

(Beach Grit, 20. 1. 2022)

Реагујући на забрану аустралијске владе Новаку Ђоковићу да се такмичи на Аустралијан опену, једанаестоструки свјетски шампион у сурфовању Кели Слејтер послао је сљедећу поруку:

„Можда би се Шткхолмски синдром могао преименовати у Мелбурншки, односно Аустралијски синдром. Тужно што „врли“ вакцинисани славе уношење подјеле… Ако сте вакцинисани, шта вас брига је ли и онај други… осим, наравно, ако вас то не штити? Или се бојите да ћете закачити вирус, или сте љути што сте морали ризиковати да се вакцинишете? Колико само мржње испраних мозгова, без обзира јесу ли вакцинисани или не.“

Извор: beachgrit.com

Слејтер је додао: „Петоро људи које знам умрло је у року од двије седмице од вакцинације.“

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Напомена Стања ствари: Хвала коментатору Disanje na trsku!Categories: Посрбљено

Tags: , , ,

3 replies

 1. Digital prison

  Digital fog
  Falls down
  Covers my thoughts
  Cools my heart

  My mind
  In a digital prison
  Digital prison
  Down under

  I’m digging a hole
  Deep in the ground
  I’m digging a tunnel
  To escape

  Momcilo

  11
 2. Подгрејан хладни рат је као подгрејана сарма: мирише на рат, има укус рата, месо се топи, кости се распадају, само је земљани суд избегнут … али се безусловно све омаже, без остатка.

  Како се о хладном рату ради, о „пет очију ми вирусу“, ради се заправо о хелсиншком синдрому.

  Беше тако једном на овим страницама један стални Дописник од одоздо али га нема већ неко време, надам се да је здраво и добро. Ко је пратио зна о коме/чему говорим а ко није нека узме здраво за готово да нам је са ових дописних кућица спочитавано мање више исто оно што је неформално спочитано грађанину Ђоковић Новаку, због чега је формално спроведен ван територије Комонвелта, а тиче се Богом дате слободе и постојања.

  Тај је Дописник више пута био умољен да преведе What is Helsinki Syndrome?, сржни део истоименог чланка (https://scandification.com/what-is-helsinki-syndrome/), или барем родоначени пасус – цитат из часописа The Nation (vol.241, 1985, p.8). Престао је да се јавља пре но што се на Аустралијан клозету одиграло то што се одиграло, нек му овај допис безусловно све омажем буде, без остатка.

  „Најстрашнији од свих скандинавских поремећаја је Хелсиншки синдром, у којем позитивно набијене честице информација погађају централни идеолошки систем жртве, и то тако да почиње да доводи у питање апсолутну моралну супериорност Америке у хладном рату. Стручњаци из ове области гледају на жртве овог синдрома као на „финландизоване“, дакле с ону страну опоравка.“

  Хвала Келију на подршци, да не замери на овој исправци.

  Поздрав из С(ек)токхолма!

 3. Uzgred, HOLM stara srpska rec (varijante su HLM, HUM ili HELM). Hum (I Zahumlje) poticu od te reci. Takodje I Homolje. Staro ime Balkana je Helm pre nego sto su mu Englezi dali tursko ime Balkan koje Turci nikada nisu upotrebljavali.

Оставите коментар