Марјан Вајда: Новак је јак, одлучан и још није рекао последњу реч у тенису

Тренер Новака Ђоковића истакао да дуго није видео овакву неправду 

Марјан Вајда и Новак Ђоковић (Фото: AP Photo/Mark Schiefelbein)

Марјан Вајда, дугогодишњи тренер Новака Ђоковића, први пут се огласио откако је његов ученик депортован из Аустралије, чиме му је онемогућено да се такмичи на првом Гренд слему сезоне.

Вајда се огласио преко словачких медија за које је говорио о тешком периоду у ком се нашао Новак Ђоковић, али и сви људи у његовом окружењу.

„Не знам како бих се понео да сам био тамо. Чак и код куће у Братислави нисам добро спавао и нисам веровао да таква ствар може да се догоди. Сви знају да је путовао само са једним циљем – да одбрани трофеј“, рекао је Вајда.

Дугогодишњи тренер најбољег тенисера света истакао је да се раније није огласио јер је морао да се смири.

„Дуго нисам видео такву неправду. Медији су такође великим делом криви јер су манипулисали информацијама. У Аустралији су, поготово, константно подгревали став против Новака“, додао је Вајда.

Ратомир Рале Дамјановић: Мохамед Али, Роберт Фишер, Ђоковић или Новаков пут ка Итаки

Марјан Вајда каже да би овај процес могао да има „значајне последице“ и „да неће бити лако Новаку да се врати.“

Тренер Новака Ђоковића дотакао се и саопштења Ролан Гароса који је, брже боље, објавио да невакцинисанима неће бити дозвољено учешће у Паризу.

„Не разумем зашто им је важно да сада то објаве, а турнир се игра у мају – свет не зна шта ће се у овој пандемији десити и за месец дана. Која је сврха у јануару расправљати о томе? Да ли је то и даље спорт?“, упитао је Словак.

Французи променили правила: Ђоковић без вакцине не може ни на Ролан Гарос?

Новак је после Аустралије допутовао у Београд, камере су га недавно снимиле у Црној Гори, а о даљим корацима у каријери још не знамо – као ни Вајда.

„Нико не зна. Јасно је да га је ово погодило ментално, болеће га дуго и биће му тешко да све ово избаци из главе. Ипак, познајем га, веома добро, Новак је јак, одлучан и још није рекао последњу реч у тенису“, закључио је.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 21. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

2 replies

  1. Marjan Vajda, dobar trener I cestit covek . Da li je Goran Ivanisevic dao neki izjavu? Svojevremeno je trazio od federal police u Austarlaiji da mi daju Kalashnikov da ubija Srbe.

  2. Јесте Вајда зрачи људскошћу.

Оставите коментар