Никола Варагић: Пад Британске империје

Енглеску (или Велику Британију), која у својим стратешким плановима Србију третира као непријатеља који се мора уништити, Србија не може сматрати пријатељском државом, још мање савезником

Никола Варагић (Фото: Соња Ракочевић)

Након нестанка балканских православних држава крајем средњег века, долази до уздизања Запада. Од 17. века Германи и протестанти преузели су доминацију од Романа и католика. Међу Германима, као лидери издвојили су се Англосаксонци – Лондон је постао светски центар финансија, трговине, обавештајне делатности… Али, у периоду од 17. до 20. века долази до успона и православне Русије. Лондон је заменио Рим/Ватикан на западу Европе, а Москва је заменила Цариград на истоку Европе. Главни конкурент Енглеске, до 20. века, била је Русија, која је лукаво сломљена Великим ратом и Бољшевичком револуцијом, а затим је СССР измучен Другим светским ратом и Хладним ратом. Иако су Сједињене Америчке Државе већа држава од Велике Британије, Лондон је остао главни центар моћи Запада, оно што је Рим био вековима пре тога. Сви путеви на Западу сад воде у Лондон.

Од настанка модерне српске државе, Енглези су били непријатељи српског народа, али нису били препознати као непријатељи од стране српског народа, јер британска империја никад није ратовала против српске војске – све до последње деценије 20. века. Током 19. и 20. века, Енглези су били у савезу са Турцима против Србије и Русије, у немачком народу подстицали су расизам и агресију према Словенима и са папистима су направили савез за напад на Православље. Енглези су желели да контролишу средиште Европе или Евроазије, простор од Балтика до Балкана, свесни да једино тако могу да буду (остану) господари света. На том простору доминирају Словени и Германи и рат између Германа и Словена је највиша одговарао Англосаксонцима. Током оба светска рата Енглези су били (неискрени) савезници православних Словена, а пре и после светских ратова непријатељи. (Енглези су се поставили као посредници и између Грка и Турака.)

Са друге стране, од почетка 19. па до краја 20. века Срби су идеалистички, наивно гледали на Енглезе, и у Енглеској видели савезника, али и узор демократске државе. То је почело да се мења 1999. године кад Енглеска или Велика Британија први пут у историји објављује рат Србији и напада Србију – у оквиру агресије НАТО алијансе. Енглези су 1999. године заједно са Немцима, Италијанима и Турцима (архинепријатељима српског народа), напали Србију и окупирали КиМ (током бомбардовања, британски специјалци покушали су и да упадну у Србију преко јужне границе, и били су елиминисани).

Драган Крстић: „Трава све боље расте, што се ниже коси“ – енглески одговор на геноцид над Србима

Међутим, ни бомбардовање није била кап која је прелила чашу. Мислим да ће та кап бити све ово што се дешава Новаку Ђоковићу у Аустралији, која је 100% под контролом Велике Британије, део Комонвелта. Сад је и најнаивнијем православном Србину јасно да Енглези немају добре намере према Србима и да је Србија за Енглеску непријатељ. За Србе ће, од сада, Енглези бити исто што и Турци, или Немци, или паписти („лукави Латини“). Лукави Енглези и јесу исто што „лукави Латини“, само је Србима било потребно 200 година да то схвате. Енглези су лукаво користили Турке, Немце, Јевреје, затим САД, сад Аустралију…

Лондон је главни центар антихришћанске елите Запада која жели да уништи Православље и тек онда следе Њујорк и Вашингтон, Берлин, Рим и Париз, и Тел Авив (Лондон је центар и јеврејске финансијске елите, главно упориште Јевреја на Западу). Лондон је привукао и руске и кинеске милијардере и арапске шеике… У данашњем свету, све је новац, а Лондон је финансијски центар света. Да би то и остао, Лондон користи своје главне савезнике или бивше колоније (САД, Аустралија, Канада, Холандија, Данска, Израел…) да напада главне конкуренте (Кина, Русија) и ништа се у тим државама не догађа без знања Лондона.

Енглези знају да су православни Словени бољи и да их у свему могу победити. Енглези се плаше конкуренције и више чак ни у спорту не знају шта је фер-плеј. Доказ је и ово што се догодило Новаку Ђоковићу у Аустралији. Осим тога, Енглеска је делом колевка и данас је најјаче упориште материјализма, савремене или западњачке медицине, а која, на пример, у потпуности искључује знања и искуства кинеске или руске медицине. Аустралија у свему прати Енглеску, и овај скандал са Новаком Ђоковићем око уласка у Аустралију је обрачун вакцинациста са слободним светом. Добили су жесток отпор нормалних људи. Симбол тог отпора на светском нивоу постао је Новак Ђоковић – православни Србин који је у спорту енглеске и евроатлантске елите постао најбољи и то та елита не може да поднесе.

Срђан Ђоковић: Тенис измислила енглеска буржоазија, а у том спорту један Србин најбољи већ 10 година

Дакле, сад кад и Срби и Руси знају да је циљ Лондона да контролише простор од Балтика до Балкана, и да је Енглеска непријатељ православних Словена, баш ме занима колико ће још дуго да постоји британска империја – колико дуго ће још Енглези, уз помоћ технике „завади па владај“, контролисати простор од Балтичког мора преко Карпата и Паноније до Балкана (и Мале Азије, Црног и Егејског мора), средиште Европе или Евроазије?

На крају, да истакнем да не мислим да је енглески народ непријатељ српског народа и да би требало мрзети Енглезе. Овде под Енглезима подразумевам енглеску (или британску) владајућу елиту (финансијску олигархију, аристократију) која не брине о интересима свог народа, него о својим интересима, и која је главни стуб мултинационалних корпорација на Западу. Владајућа елита Запада је наднационална, трансхуманистичка и жели да обрише све границе, али се Енглези увек издвајају и највише штите своје интересе, интересе своје елите. Зато Енглеску (или Велику Британију), која у својим стратешким плановима Србију третира као непријатеља који се мора уништити, Србија не може сматрати пријатељском државом, још мање било каквим савезником (против било кога).

Лондонски Сити (Извор: Печат)

У политици нема љубави, само интерес. Интерес Енглеске је да се уништи Србија. Србија нема други избор, осим да уништи британску империју. Наравно, то Србија не може сама, али у савезу са осталим православним и словенским народима – може. Кад су Срби, Грци и Бугари створили савез избацили су Турке са Балкана, Руси и Срби били су савезници у оба светска рата и избацили су Немце… Сад је време да се и лукави Енглези избаце из овог дела Европе. Мозак свих операција, везаних за тзв. меку моћ у државама које се претварају у колоније (а људи у робове), налази се у Лондону. Православна Црква преживела је ударе јеретика и са Истока и са Запада, верујем да ће надживети и британску империју. Једну од главних улога у опстанку Православне Цркве и рушењу британске империје имају Срби – познати по томе што су на првој линији одбране Православља, као рушитељи империја.Categories: Да се ја питам

Tags: , , , , , ,

20 replies

 1. Читајући Ваш чланак, стичем утисак да и Ви припадате немалом броју, ако не и већини, која верује да ће нам сванути кад пропадну Америка и Енглеска? Или да бар као Србија постану земље пролетерске???
  Чини ми се да Срби томе придају већи значај од новозаветног пророчанства о новом Христовом доласку, као и чињеници да живе у Брозовој земљи пролетерској.
  Енглези су стари разбојници и ту нема шта да се дода, на крају њихова чувена, да не погрешим, можда и Черчилова, да Енглези немају пријатеље него искључиво интересе, довољно говори. Али исто тако не треба заборавити да су југословенски радикали и комунисти више од стотину година извођачи најпрљавијих радова за рачун Лондона.
  Али хајде да да мало завиримо у “Нови органон”, сер Фенсиса Бекона, хрватско издање 1986. где он каже:
  “Ljudski razum nije čisto svjetlo, nego je pod utjecajem volje i afekta, što rađa proizvoljna znanja. Što čovjek naime voli da bude istinito, on to radije vjeruje.
  Stoga on zbog nestrpljivosti u istraživanju odbacuje ono teško; ono trijezno, jer stješnjava nadu; ono više u prirodi zbog praznovjerja; svjetlo iskustva iz objesti i oholosti, kako se ne bi činilo, da se um bavi beznačajnim i nepostojanim stvarima;ono paradoksno zbog mijenja svjetine. Konačno na bezbroj načina, katkada i na neshvatljive, afekt ispunjava i zaražava razum.”

  Лондонска коалиција 666 пропашће кад се Власи досете…Али наша неспособност и одбијање да поправљамо сопствени карактер, да се обрачунамо са властитим заблудама и лажима остаће доминантна и фатална.

  29
  10
 2. @Предраг Вулин

  На основу чега сте то закључили?

  Британци имају Бекона, ми православци имамо нпр. митрополита Неофита, ево цитат из текста објављеног пре пар дана на СС:

  Данас смо на служби добро певали. И у једном тренутку, на Литургији, дошла ми је горда помисао: „Како смо добар манастир изградили! Како лепо певамо, како је свуда око нас прекрасно!“ Почело је славословије… Хвала Богу, одмах сам се досетио: „Неофите, шта то радиш? Себе уздижеш? Приписујеш дела Божија себи?“ И тада, окренувши се Светом Престолу где су стојали Свети Дарови, рекао сам: „Господе Исусе Христе, молим Те: научи ме да желим само Твоју славу. Ти јеси моја слава – ја сам без Тебе ништа. Без Тебе сам немоћан“. Само је такав начин мишљења православан.

  Тако се поправља сопствени карактер и обрачунава са властитим заблудама и лажима.

  33
  7
 3. Ако је све тако лако и једноставно, како Ви кажете, ова прича о Енглезима није Вам била ни потребна…Решење се већ назире…срдачан поздрав….

  14
  15
 4. @ Predrag Vulin, duboko postovanje od mene.

  9
  8
 5. Прије свега да кажем да са задовољством читам Ваше текстове, г. Варагићу.

  Почећу с краја вашег текста. Рекли сте да енглески народ не сматрате за непријатеље. У принципу се слажем. Ниједан народ нам није непријатељ. Непријатељ су „елита“ и њени „пси“. Овдје под „псима“ подразумијевам „ниже класе“ у том (али и другим народима) добро издресиране путем main stream медија и релативно добро плаћене. Елита обично не прља руке. Радије хушка своје, али и „туђе“ псе. Овај канцер наше планете је већ посијао своје метастазе широм свијета. Па и код нас. Имамо и ми нашу „елиту“. Али која није наша. Већ је то само једна од метастаза широм свијета. Ни „пси“ код нас, нису наши. Они обично припадају локалној метастази. А неки су оданији свјетском центру. Небитно. На истом су задатку.

  Мислим да је, због огромне концентрације капитала, проценат припадника „елите“ и „паса“ код Енглеза много већи него код других народа. И тиме одређује карактер нације. На неки начин.

  За тренутак, оставимо Енглезе по страни. Осврнимо се на наш народ и народе потекле од нас. Иако су су нам „елите“ танане, чопоре „паса“ никако не смијемо занемарити. Они одређују карактер нације. Мислим на „псе“. На миг својих хендлера (handler) на све су спремни. Историја нас томе учи.

  Хендлери јесу (највјероватније) у Лондону, а проксији (proxy) су разасути свуда. Метастазе.

  Рационално анализирајући ситуацију, нисам оптимиста. Напротив, изразити сам песимиста. Али „чудни су путеви Божији“. Трула је конструкција зидана на лажи. Канцер када побиједи, уништи и себе. Стога, само је један исход могућ. Побједа Добра над злом. А ми? Ако се будемо држали Пута Божијег, нико нам ништа неће моћи.

  PS
  Кад кажем „наш народ“ мислим на народ Србски. Кад кажем „ми“, мислим на Србе. Ипак, фокус нисам хтио усмјеравати на нас. Па чак ни на Енглезе. Бар не превише. Хтио сам се фокусирати на квазиелите и њихове „псе“. Можда би био био бољи термин „кербери“. Јер пси су, у суштини, дивне животиње. Све док их „људи“ не искваре. Мислим на нељуде.

  И сви народи су, у суштини, дивни. Али неке су више, а неке мање искварили. А неке су и истријебили. Нељуди.

  26
 6. @saffron…хвала Вам…🙂

 7. @ Predrag Vulin, posedujete visoki nivo, kritickoga razmisljanja , sto je dokazani znak visoke inteligencije. Kriticko razmisljanje dovodi izmedju ostaloga u resavanju zivotnih problema izazova bez slogana na primer Kada dodju moji brojevi na lutriji sredicu Moj zivot ili Amerika I Engleska bice zemlja proleterska svanuce Srbiji . Postoji I onaj slogan Komunizam je Pao na djubriste istorije cime smo se zanosili 90 tih. Vama svako dobro od srca zelim, na mladjima svet ostaje. Meni je ovo zadnji mesec pre odlaska u Srbiju, mada mi poznati kazu da trebam posetiti psihijatra.

  9
  4
 8. @Saffron

  Само дођите, не слушајте песимисте 🙂

  @Момчило

  ,,Ако се будемо држали Пута Божијег“, онда нема разлога за песимизам? 🙂

  14
  1
 9. Предраг Вулин:

  Али наша неспособност и одбијање да поправљамо сопствени карактер, да се обрачунамо са властитим заблудама и лажима остаће доминантна и фатална.

  Момчило:

  Елита обично не прља руке. Радије хушка своје, али и „туђе“ псе.

  Имамо и ми нашу „елиту“. Али која није наша. Већ је то само једна од метастаза широм свијета.

  @Никола Варагић
  Кроз историју, нетачне информације добијене из лоших извора, обмањујући пук, биле су узрок многих финансијских, војних и личних катастрофа. То правило функционише кроз целу историју људског рода.

  Људи су веома налик стаду животињa.
  Успевамо да опстанемо само у добро координисаним групама. Појединачно, веома смо рањиви јер се највише орјентишемо токовима заједнице којој припадамо, наше одлуке и решења готово увек усклађујемо са понашањем блиских људи, из наше заједнице. У идеалним околсностима (држави), то би било сасвим исправно понашање.
  У пропалој држави, као што је тренутно наша, тај начин размишљања и реаговања нема никаквог смисла и логике.

  Предраг и Момчило су све рекли, у само две реченице које сам извукао.

  Да нагласим, ЗАБЛУДЕ и ДОГМЕ су највећи кривци погрешног схватања и поимања.

  3
  3
 10. @Ненад

  Човек је створен по лику и подобију Божијем. Да је човек настао од мајмуна, да су људи налик стаду животиња, уче неки други, то није православно учење. То су прве заблуде и догме којих се као народ морамо ослободити. После ће све бити лакше.

  7
  3
 11. смо рањиви јер се највише орјентишемо токовима заједнице којој припадамо, наше

  Јесте Ниџо, то је тачно, али је исто тачно да ми ти ниси одговорио, већ рониш по
  (твојој) догми. Добро си ти разумео шта сам написао али (за сада) немаш одговор.

  Ја нигде нисам написао да су људи НАСТАЛИ од мајмуна.
  Дакле, још једном простудирај шта сам тачно написао па покушај да одговориш.
  А када си се већ дотакао православног учењења, нешта ти се не уклапа најбоље
  у “догму”.

  “Новак Ђоковић – православни Србин”

  Замолио бих те да у претрагу на Јутјуб укуцаш

  Ђоковић медитација

  Јел видиш како једноставно испари твоја “догма”?
  Нема је више, мрак мркли.

  Иначе, слажем се са твојим писањем у много чему, међутим, у темама много
  “заваћаш у цугу”, а то тако не иде, да би дошао до истине, мораш лагано,
  једно по једно клупко да одмотаваш.

  Имао бих ја много тога да напишем, и о енглезима и о кабли-бабли, луци-сото
  талмудима и палмудима, али најпре треба исткати потку па тек потом ћилим.

  9
  6
 12. @Ненад

  Свете врлине су свете догме.

  Нигде нисам написао да сте ви написали да су људи настали од мајмуна.

  Прозивате Новака док је он у Острогу са митрополитом Јоаникијем.

 13. Свете врлине се не бране ловом измишљеним (придодатим, искривљеним) речима.

  Не прозивам никога, ни тебе ни Ђоковића,
  Ђоковић је „кул“ момак, спортиста, забављач .. и од свих тенисера икад, највећи донатор.
  А што је у Острогу, нећу да коментаришем, то је његова приватна ствар.

  Уздајмо се у Господа и творимо добро; живимо на земљи и хранимо истину.

  7
  2
 14. Као миленијалац тј. дебил, ипак морам да напишем да сви овде коментатори доста удаљавате нас млађе пошто не гледамо исто на будућност. Мора то боље, мора да се разумемо, да прескочимо тај биолошки јаз. Видим да сте сви доста искуснији и образованији од мене дебила, али мало претерано филозофирате, без намере да вас вређам, све горе написано о брозовштини и комуњарштини у односу на Енглезаре је скроз тачно, од њих је тај смрад и кренуо. Овај проблем имам мало и са дивним професором Антонићем, верујем да нисам једини. Међутим, ево мог виђења: „Енглези знају да су православни Словени бољи и да их у свему могу победити.“ Ово нажалост није скроз тачно, ево и зашто. Површна анализа нам говори да су Словени несложна група, одувек смо то били. Значи, то нема везе искључиво са Србима, не видим зашто све најгоре морамо да будемо управо ми. Има везе са рецимо Пољацима-Русима, Чесима-Словацима. Да ли видите куда идем са овим? Прва два народа се мрзе, а друга два народа су растурила сопствену државу створену после толико векова германске окупације, постали су два натовска ду*ета од држава, да простите, спрдња. Зашто то? Руси и ми се само по комуњарштини везујемо, зашто то? Ваљда, основно је да смо некад били исти староверници, данас смо Православци и да је то та наша веза.. Зашто је само комуњарска веза јака? То уопште није добро, морамо бити свеснији првобитне везе. Е, сад, оптимиста сам, вероватно због овог миленијалац синдрома: последњих пар година све више Пољака и Срба се кроз десно-оријентисане групе младих мушкараца повезују, Срби са Чесима такође, чак и Словаци и Чеси опет крећу у јачу причу. Сами Руси и Пољаци се још увек мрзе, али не толико као пре. Дакле, можда на крају испадне да су управо Срби ти који могу да уједине Словене хаха. Слажем се да је небитно да ли ће да пропадну Германи јер само је најбитније да ли ћемо ми Словени да се коначно умножимо и ујединимо, да се отарасимо комплекса ниже вредности у односу не само на Германе него на све друге етносе и расе. Мени лично, и Германи и Кинези и Турци су окупатори, блокада свима, не правим разлику уопште! Што се Новака тиче, видим, жена му је доводила секташке смрадове из Индије типа саи баба (фора украдена од Оца Јоила) у манастире Српске Православне Цркве, тако да док не изађу из сектемне могу да их готивим. Питање је да ли ћу и после изласка из секте да их готовим, једноставно то су неке ствари преко којих Срби и иначе Православци не требају лако да прелазе. Они су српска елита и одговорни су за своје понашање и морају да дају добар Православни узор младим Србима. Ако желе да буду блазирани дебили типа факултетски мољац и љубитељ ријалитииа Ћирјаковић или неокупани Теофил Панчић, нека онда скини српску заставу са свог успеха и идентитета. Наравно, жао ми је што су Новака депортовали, али тим судијама иде пирова победа. Тек сад ће бутновни клинци и ми килави миленијалци да живнемо, да полудимо за њим. Ево, одавно кренула манија по твитеру. Велики поздрав за поштованог господина Варагића , надам се да ја сад нисам превише сморио и филозофирао. Живело „НЕ“ на окупаторском референдуму! Такође, поздрав за професора Слобицу и доброћудног професора Ломпара!

  13
  3
 15. Замолио бих све вас који узимате у уста Новака Ђоковића и његову породицу да прво избројите до сто, па тек онда откуцате свој коментар.

  Иза сваког успјешног човјека стоји жена. Па и иза Новака стоји Јелена.

  Кад доводите њихово Православље у питање, упитајте се колико сте Ви у складу с Православљем.

  Човјек није острво. Мора се дружити и са другим. Православним и неправославним. И куповати знање и мудрост.

  Мислим да су нам сви гуруи овог свијета нанијели мање зла од самог нпр. „фра Сотоне” Филиповића – Мајсторовића. Па ипак, наш духовни вођа љуби руку тренутном чувару извора с којег се „фра Сотона” напајао.

  Такође многи што (и у вријеме Поста) ждеру (изворно турске) ћевапе, замјерају Новаку на вегетаријанској исхрани. А она му годи. И толико је слична Православном Посту. Наш Свети Патријарх Павле је (кажу) постио од своје 40-те године. Без прекида. Толико од мене.

  10
  2
 16. “Мора се дружити и са другим”-Слажем се поштовани Момчило, али не требамо да се дружимо са секташима. Поготово не српска елита. Морам да напишем: Саи баба и они секташи што су дошли са Новаком су под један мужеложници, тј. практикују интимне односе са својим мушким следбеницима, под два деле жене међусобно. То је све што треба да научимо о њима, нема ту неког дубљег учења, то је чисто блазирање као на хипи журкама. “Иза сваког успјешног човјека стоји жена.” Са овим се не слажем јер мислим да је то оправдање за слабиће, сваки мушкарац мора самог себе да представља и да га прате жена и деца. Ми Срби смо и у старој вери били патријархат, такође то смо задржали и у Православљу. Матријархат је нешто најгоре што може да нас снађе. Морам да направим разлику овде између Хрвата и Католика. Тај смећар Мајсторовић је Хрват, њих има све мање и мање, ево за 30 година су успешно угасили себе за милион људи. Такође, Хвати су највеће комуњаре међу такорећи Католицима, тј. они су можда некад и били Католици али су сви до једног данас комуњаре, иако глуме да нису. Све папе такође су смећари, али они нису ни католички монаси ни Католици, они заправо представљају корпорације, не верују у Бога, носе Прада ташне и ципеле. Ја сам упознао праве Католике, тј оне који се још увек воде вером о рађању и породици и верују у Бога, за разлику од Папе: овде у Србији Словаке, у иностранству Мексиканце, Еквадорце, Пољаке, традиционалне Шпанце и Французе и знам да су ми браћа јер без комплекса прилазе мени Православцу. За исхрану стварно никад не бих писао, не гледам људима у тањир, то ми је стварно некултурно. Велики поздрав!

  6
  3
 17. @Милован
  Колико видим, међу нама се више ради о терминолошким размимоилажењу, а мање шуштинским. Генерацијски јаз.
  Поготово ми се свиђа ваш први коментар. Поштујем Ваш тврд став, који иде с младошћу. Било би ми драго да се цијела Ваша генерација окрене Православљу. А финесе долазе с искуством.

  Речено је: „Кућа лежи на жени, а не на земљи.“
  Али и: „Муж је глава жени.“
  Суштински оба брачника имају своје улоге. Не ваља кад једно од њих превише пређе у зону одговорности другог. А ако се то и деси, ствари треба вратити на своје мјесто.

  Што се тиче мужелоштва, оно је заиста много распрострањено у Индији. Генерално. Распрострањено је и међу римокатоличким свјећеницима широм свијета. Па чак и међу православним клиром. Истина, много рјеђе.

  Имао сам прилику да сретнем Далај Ламу. Нисам осјетио неку духовност, иако се трудио да шармира присутне. Један католички бискуп ми је одавао дојам љигавости и претворности. А један наш православни владика ме је необично подсјећао на змију. Ипак, као владици, сам му указивао поштовање. Поштовање према Цркви.

  Срео сам и Патријаха Павла. Било је очигледно да је Он светац. А ако није, онда ме нико не може убиједити у постојање светаца.

  Генерално сматрам да нам, ако смо укоријењени у Православљу, неће превише сметати ни сусрети са другима. Наравно, не и заједничке молитве. Било са нехришћанима. Било са неправославним „Хришћанима“.

  Од Бога вам свако добро желим!

  PS
  О Хрватима не бих . Јер ако начнемо тему о етничким Хрватима и покатоличеним Србима, отићи ћемо предалеко.

  10
  1
 18. @Милован
  Колико видим, међу нама се више ради о терминолошким размимоилажењу, а мање шуштинским. Генерацијски јаз.
  Поготово ми се свиђа ваш први коментар. Поштујем Ваш тврд став, који иде с младошћу. Било би ми драго да се цијела Ваша генерација окрене Православљу. А финесе долазе с искуством.

  Речено је: „Кућа лежи на жени, а не на земљи.”
  Али и: „Муж је глава жени.”
  Суштински оба брачника имају своје улоге. Не ваља кад једно од њих превише пређе у зону одговорности другог. А ако се то и деси, ствари треба вратити на своје мјесто.

  Што се тиче мужелоштва, оно је заиста много распрострањено у Индији. Генерално. Распрострањено је и међу римокатоличким свјећеницима широм свијета. Па чак и међу православним клиром. Истина, много рјеђе.

  Имао сам прилику да сретнем Далај Ламу. Нисам осјетио неку духовност, иако се трудио да шармира присутне. Један католички бискуп ми је одавао дојам љигавости и претворности. А један наш православни владика ме је необично подсјећао на змију. Ипак, као владици, сам му указивао поштовање. Поштовање према Цркви.

  Срео сам и Патријаха Павла. Било је очигледно да је Он светац. А ако није, онда ме нико не може убиједити у постојање светаца.

  Генерално сматрам да нам, ако смо укоријењени у Православљу, неће превише сметати ни сусрети са другима. Наравно, не и заједничке молитве. Било са нехришћанима. Било са неправославним „Хришћанима”.

  Од Бога вам свако добро желим!

  PS
  О Хрватима не бих . Јер ако начнемо тему о етничким Хрватима и покатоличеним Србима, отићи ћемо предалеко.

 19. Bravo za komentar Milovane! Iako pripadam starijoj generaciji mislim kao i Vi!

 20. Поздрав, брате Нани, извините због кашњења у одговору. Свако добро!

Оставите коментар