Никола Варагић: Геноцидна србофобија

Ако српски народ сад одоли овом притиску (геноцидних) Западноевропљана да се српски народ означи као геноцидни, међусобне спорове решаваће Бошњаци и Срби без утицаја странаца

Фото: Фронтал

Крајем јуна написао сам да не смемо да дозволимо да непријатељи који доносе резолуције о Сребреници остваре свој циљ – да се утврди лаж да се у Сребреници догодио геноцид да би се српски народ етикетирао као геноцидни народ, а онда (то је и тајни план британске владе) да у српском народу победи аутошовинизам. Ако ништа друго, да се изазове сукоб између српског и бошњачког народа да би Босна и Херцеговина остала протекторат НАТО алијансе. Том циљу служи оно што је урадио крајем јула у Босни и Херцеговини одлазећи високи представник међународне заједнице (тачније, ВБ, САД и ЕУ), када је наметнуо одлуку о изменама Кривичног закона у БиХ, чиме је негирање геноцида кажњиво (само се злочин у Сребреници назива геноцидом, што је бесмислено, али потребно србофобима).

Кристијан Шмит и Валентин Инцко (Фото: АП)

Бошњаци који мрзе Србе и Републику Српску, радосно су дочекали ту одлуку и верују да ће се Срби брзо одљутити и сарађивати са новим високим представником. Да ли су, овог пута, погрешили Бошњаци који тако размишљају? Да ли ће победити аутошовинисти? Спорну одлуку високог представника Валентина Инцка, иницирали су Лондон, Берлин, Вашингтон и Брисел  – престонице неких од најгеноциднијих држава на свету. У Белгији су и после Другог светског рата постојали зоолошки вртови са децом из Африке. Злочин у Сребреница не може да се пореди и изједначи са Аушвицем или геноцидима у Африци и Северној Америци, или Јасеновцем, Јадовном и Пагом, да не помињем злочине и геноциде Османлија – дакле, са геноцидима које су спровели они који сада српски народ називају геноцидним. Сребреница не може да се пореди са њиховим геноцидима – у Сребреници није било геноцида. Нико од њих нема право да држи било какве моралне лекције српском народу. Само аутошовиниста то може да дозволи и да осећа стид пред њима. И патриота осећа стид због злочина које су учинили неки Срби током рата, али пред прецима и Богом. Пред Богом имамо чега да се стидимо, а непријатељи могу само да се стиде пред нама.

Као одговор Републике Српске, Скупштина РС усвојила је два закона, са циљем да стави Инцкову одлуку ван примене. Предлагачи закона су сви посланички клубови. Република Српска је јединствена по овом питању, све странке у РС су патриотске. Република Српска има и бољу опозицију, и бољу власт, него Србија (кад би опозиција сменила Додика, не бих бринуо за будућност РС). Државотворни политичари, кад прети спољашња опасност, националне интересе стављају испред дневне политике и сујете. Надам се да ће и Београд бити слободан попут Бањалуке. Република Српска не може више од овога и неће још дуго остати слободна од спољашњег окупатора, ако се и Београд не ослободи. Београд ће бити слободан кад на власти у Србији буду људи који смеју да кажу да у Сребреници није било геноцида, већ великог злочина (који, наравно, осуђују, као и све злочинце), и желе добре односе са суседима (и наравно, да се боре против корупције, да поштују људска права…).

Скупштина Републике Српске (Фото: Фена)

Ако Срби из РС остану одлучни да не поштују одлуке високог представника, мислим да Бошњаци неће желети да угрозе опстанак БиХ и да ће схватити да БиХ може да опстане само ако не буде протекторат. Кад буду гласнији Бошњаци који нису србофоби и не мислe да је РС геноцидна творевина, онда ће и међу Србима бити мање националиста који траже независност Републике Српске. Од Бошњака највише зависи будућност БиХ.

Последња одлука Валентина Инцка делује као очајни покушај да се спаси што се спасти може. Не постоји ниједан разлог да канцеларија високог представника постоји или да БиХ остане протекторат. Наше је да будемо одлучни и јединствени што се тиче одлуке високог представника у БиХ и да оставимо пружену руку помирења бошњачком народу.

Лично сам против поделе Босне и Херцеговине и волео бих да дође до помирења између српског и бошњачког народа, и да буду бољи односи између Федерације БиХ и Републике Српске, и Босне и Херцеговине и Републике Србије, али као реалан човек не одбацујем и поделу БиХ, ако Бошњаци не желе добре односе са Србима и желе да укину РС. Можда ће и Европа да се подели! Можда се само Европа подели, а БиХ да остане заједничка држава српског и бошњачког народа и део неког новог блока, уније или савеза држава где би биле и Србија и Црна Горе, дакле, све три државе у којима живе и Срби и Бошњаци. Верујем да већина Бошњака у БиХ не жели да Босна и Херцеговина остане колонија Империје и да не жели још један рат против Срба. Постоје и Бошњаци који воле Србе. Ако Бошњаци желе лоше односе са РС и да БиХ остане НАТО протекторат или колонија, Федерација БиХ ће остати без Бошњака, због тога што ће већина Бошњака отићи на Запад, због новца.

Фото: Фејсбук страница Град Бања Лука

Ово је преломни тренутак у савременој историји овог дела Балкана, можда целог Балкана. У Србији, власт и већи део опозиције нема ту свест и зато нема одлучне подршке српском народу у Републици Српској. Надам се да ће се ускоро то променити – да ће тајни планови НАТО држава све теже пролазити на Балкану, исто као и планови корпорација попут Рио Тинто, тј. да ће нове генерације и нови лидери побеђивати лукаве Енглезе и остале лукаве Латине и у умном рату. Балкан је у много чему одувек био испред западне Европе.

Дакле, ако српски народ сад одоли овом притиску (геноцидних) Западноевропљана да се српски народ означи као геноцидни народ и трајно покваре односи између бошњачког и српског народа, тј. ако однесемо прву победу у умном рату, међусобне спорове решаваће Бошњаци и Срби без утицаја странаца, то се може проширити на цео Балкан или већи део Балкана, све док Балкан не буде припадао само Балканцима. Осим тога, као што видимо, наши северни суседи – државе Вишеградске групе – све су даље од Европске уније и ЕУ их све мање жели. Може да се каже да Западноевропљани никад нису желели или да више не желе да приме Србију и Босну и Херцеговину (и Северну Македонију и Црну Гору) у ЕУ (а можда би избацили и Бугарску и Румунију, можда и Грчку, из ЕУ). Русија захтева да се укине функција високог представника у БиХ. Чак се и Кина укључила у тај спор. Како да се овај део света ослободи окупације Империје са Запада, а да не постане колонија нове империје са Истока? Једино удруживањем држава средње, источне и југоисточне Европе…

Никола Варагић (Фото: Соња Ракочевић)

Ако победи мудрост и дође до помирења између српског и бошњачког народа, за Балкан и овај део Европе долазе бољи дани. Толико су важни односи између Бошњака и Срба. Само добри односи доносе бољу будућност и једном и другом народу (на пример, у економији – српски привредници и амбасадори могу да отварају бошњачким компанијама тржишта православних држава, а бошњачки привредници и амбасадори могу да отварају српским компанијама тржишта исламских држава). Да ли постоји критична маса, и у бошњачком, и у српском народу, која више неће радити оно што Империја жели (или, неће дозволити да на власти буду квислинзи), него само оно што је добро за државе и народе у којима живе и Бошњаци и Срби?

Прочитајте још



Categories: Разномислије

Tags: , , , , , ,

9 replies

  1. „Верујем да већина Бошњака у БиХ не жели да Босна и Херцеговина остане колонија Империје“

    Ви живите у свету снова, Варагићу. Не само да сте преспавали Турску, Аустрију и Немачку, већ се још нисте пробудили.

    „Лично сам против поделе Босне и Херцеговине и волео бих да дође до помирења између српског и бошњачког народа али као реалан човек не одбацујем и поделу БиХ“

    Претпостављам да је аутор и против поделе Косова, и да жели да дође то помирења између српског и албанског народа. Можда је и реалан човек који ипак не одбацује поделу Космета.

    Овакви дефанзивни, болећиви и по српске интересе компромисни ставови, основни су узрок српске пропасти. Не треба нама никакав спољни непријатељ, ми најбоље сами себе убијамо. У периоду покоља 1941-1945 омасовљује се идеја о „братству и јединству наших народа“ и није се чудити Варагићу, пошто није ништа гори од ондашњих Срба.

    28
    1
  2. Господине Варагићу не постоји народ чије је име Бошњаци. Наравно, не спорим право босанским муслиманима да себе зову како год хоће, али ми себи не смемо да допустимо глупост да их тако зовемо. Назив народа Бошњак и језика Бошњачки (Босански) је аустроугарска ујдурма смишљења против Срба. Њихова логика је проста али ефеикасна. Ако је Немачка држава немачког народа, Француска француског , Србија српског, онда је и Босна држава Бошњачког народа. Та конструкција је је захваљујући и нама Србима, или прецизније, захваљујући пре свега нама Србима, на жалост легализована и нормализована у последње време, иако нема везе ни са чињеницама ни са здравим разумом. Само након другог светског рата тај „народ“ је себи три пута мењао име. Прво су били Срби мухамеданске вере, па муслимани, затим Муслимани и на крају Бошњаци. Друго, шта још треба да нам се деси да не би више били наивни? Данас не постоје Бошњаци који не мрзе Србе и Републику Српску. Пар изузетака само потврђује правило. Такође, по свим критеријумима држава БиХ је немогућа држава. Не постоји ни један једини датум, ни један историјски догађај или историјска личност око које Срби и муслимани у БиХ могу да се сложе. Све што је за нас бело за њих је црно и обрнуто. Једине могућности да држава БиХ опстане су да буде протекторат, што је у прошлости углавном и била, а и сада јесте, или да се Срби у БиХ толико развласте и понизе да егзистирају само физички у тој квази држави, на чему се у последње време интензивно ради.

    35
    1
  3. NIKADA VIŠE “ ZAJEDNO SMO SKUPA I SKUPA SMO ZAJEDNO“.
    NIKADA VIŠE“ NAŠE“.
    ZAUVEK , ZANAVEK , I VAZDA , SAMO “ SRPSKI SVET“.

    20
  4. @Милан

    Као што сам написао, ,,ако Бошњаци желе лоше односе са РС и да БиХ остане НАТО протекторат или колонија, Федерација БиХ ће остати без Бошњака, због тога што ће већина Бошњака отићи на Запад, због новца“. Дакле, они ће бити криви због тога, ни Бошњаци ни било ко други неће моћи да оптужи Србе за геноцид. А њих, као и нас, чека економски геноцид ако останемо колоније Империје.

    Ово је умни рат. И деценијама само нижемо поразе.

    Поред емотивних националиста који немају план (осим ако план није да се уђе у рат са скоро свим суседима и НАТО пактом) нама нису потребни спољни непријатељи. Можда су и такви националисти један од основних узрока српске пропасти? Такви националисти раде оно што непријатељи желе, а што не желе пријатељи српског народа, па испадну кривци за изазивање рата и онда остану без савезника да ратују против вишеструко јачег непријатеља који десеткује српски народ, због чека смо пред нестанком… Као да то не може другачије да се ради, тј. да се мало више користи ум за одбрану државе и народа или победу над непријатељима.

    Зашто сте стали са претпоставкама на КиМ, могли сте у том смислу да поменете и Војводину, Бујановац, Рашку област…?

    @Драган Р

    Ако дајете право босанским муслиманима да себе зову како год хоће, и ако они себе зову Бошњацима, логично је да поштујете то право. А ако је њихова логика да је Босна држава Бошњачког народа, наше је да то не дозволимо и да БиХ буде држава и српског народа. Ако то није могуће, ако њихова логика остане таква, поделиће се БиХ и Бошњаци ће бити криви. Ако су Срби за помирење и компромис, а Бошњаци то одбију, јасно је ко је крив за дестабилизацију БиХ и региона.

    Ја их лично не зовем муслиманима јер данас има много Бошњака који нису муслимани, а мислим да има и мало више него што ви мислите Бошњака који поштују православље и Србе (своје српске корене). Осим тога, као хришћанин морам да љубим и непријатеље, не само Бошњаке, имамо много непријатеља (мора да се има у виду да међу непријатељским народима имамо и много пријатеља, попут Хандкеа међу Германима). Као хришћанин не могу да ширим нехришћанске поруке или учење. Христолика љубав је оно што разликује хришћане од нехришћана… То је најбољи начин да се победи непријатељска пропаганда.

    Народ који шири христолику љубав не може бити означен као геноцидни народ, нема такве пропаганде која ту лаж може наметнути целом свету.

    1
    6
  5. “Aко Бошњаци желе лоше односе са РС и да БиХ остане НАТО протекторат или колонија, Федерација БиХ ће остати без Бошњака, због тога што ће већина Бошњака отићи на Запад, због новца”

    Хтео сам већ и ово да прокоментаришем, али сам ради сажетости одустао. Ово је експоненцијално погрешно.

    Прво, инсистирате на називу “Бошњаци”, што би био еквивалент инсистирању на изразу “Косовари” за Шиптаре. Да ли исти критеријум примењујете на косовске Шиптаре? Одговорићу уместо вас – не. Зашто не? Ви, наиме, сматрате да Срби треба да деле Босну са “Бошњацима”, али… мислите да Србија има ексклузивно право на Косово. Једини објективни разлог за ово је ваше кратко памћење, или непознавање историје. Слободно онда и Шиптаре називајте Косоварима. Да ли су вам јавили да они тако себе зову? Мора да нисте обавештени.

    Друго, нема места никаквом “ако” у смислу “ако потурице мрзе Србе”. Босански Турци ВЕКОВИМА желе истребљење Срба, односно, што бисте ви рекли, “лоше односе” са Србима. При томе не бирају да ли им је савезник Турска, Аустрија, Немачка, или САД. Није ваљда да оспоравате ову ноторну чињеницу!?

    Треће, босански Турци би одмах пристали да изгубе пола становништва егзодусом на Запад, ако би то значило да ће се Срби у међувремену пре њих иселити. Проста математика каже да хоће, и да ће, ако већина Турака оде на запад, то значити да ће они у потпуности овладати Босном. Ви сте чак преспавали чињеницу да се ти болесници колективно РАДУЈУ што су деведесетих изгинули као снопље, јер им неизмерну сатисфакцију даје чињеница да су допринели разбијању српске државе. Знате ли шта је то антисрпска мржња? Није ваљда да сте расли у саксији.

    Четврто: луди моји Срби, за случај да вас нису обавестили – за љубав је потребно двоје! Можете ви искати “мир” и “љубав” колико год хоћете, џабе вам ако то друга страна не жели.

    Пето, какви то “емоционални националисти”, или чак било какви националисти, или чак било какво национално планирање? Ко су вам ти, где сте то видели? Ми смо, човече, под менталном окупацијом од 1945, и од тада нема никакве националистичке политике, сем у главама оних што су испрепадани службиним карикатурама која се одазивају на име Шешељ, Бокан или слично.

    “Христолика љубав је оно што разликује хришћане од нехришћана… То је најбољи начин да се победи непријатељска пропаганда.”

    Невероватно. Домановић је невиђено актуелан. Понављам линк:

    https://domanovic.org/2014/11/12/hajduk-stanko-1/

    13
  6. @Милан
    Све сте убедљивији и убедљивији, поштовани. Делатни и врли. Мало ли је ?🙂

  7. Све је то лепо, Зоране, ако се не заврши на оној “трла баба лан”. Нада умире задња, а у сваком случају, ја рекох и душу спасих. Поздрав и Николи Варагићу, написао је знатан број одличних текстова. И он рече, и душу спаси – а без греха нико није, ни ја, ни он. А грешке и да не помињемо.

  8. Како рече уважени коментатор Милан; “ За љубав је потребно двоје“…Сходно томе, предлажем да Г-дин Варагић, након што је скенирао Бошњаке, својом следећом студијом обухвати Војвођане…Ем су бројнији, а институционално значајно супериорнији. ..Имају и егзит

  9. @Милан

    “Ми смо, човече, под менталном окупацијом од 1945, и од тада нема
    никакве националистичке политике, …”

    Ментална окупација, ипак, креће мало раније, од 1915., договарањем
    Декларације о уједињењу ”Južnih Slavena” у Нишу, а потврђено
    потписивањем на Крфу 1916.
    Наставља се забраном ћирилице у окупираној Србији од стране Германа,
    све до ослобођења 1918., а од 1919.,оснивањем Краљевине СХС, и
    касније Краљевине Југославије, latinica и даље остаје као обавезно
    писмо заједно са ћирилицом.
    Одрицањем од крштеног и мироипомазаног имена, још од времена
    Светога Саве, ћириличног имена Краљевине Србије и прихватање
    некрштеног имeна нове државе, ћирилилно-latiničnog имена
    КРАЉЕВИНА/KRALJEVINA ЈУГОСЛАВИЈА/JUGOSLAVIJA, почиње
    духовно пропадање Срба и Србије.
    Срби почињу да се одричу свог србског порекла и прихватају нови дух
    југословенства, за разлику од осталих JUŽNO-SLAVENSKIH maroda i
    narodnosti, и тако, добровољно, падају у ментално/духовно ропство.
    Latinica postaje – ”KUL”, a ћирилица – ”БЉАК”?!
    Агресивни латински дух покушава да 1937. , Унијом са Ватиканом, стави
    под потпуну окупацију Православно/Светосавски Дух СРБског народа,
    али им ”КРВАВЕ ЛИТИЈЕ” УЛИЦАМА БЕОГРАДА МРСЕ РАЧУНЕ.
    Окупација се наставља и у ратним годинама, наставља од 1945.,
    под фирмом – “Комунизма”, а од 5 .октобра под фирмом –
    ”Демократија”?!

    8
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading