Срђан Ђоковић: Тенис измислила енглеска буржоазија, а у том спорту један Србин најбољи већ 10 година

Новак ниједним својим гестом им не даје разлог да се тако понашају према њему, рекао отац Новака Ђоковића

Породица Ђоковић (Фото: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Срђан Ђоковић, отац Новака Ђоковића, гостовао је у емисији „Дневни ред“ на телевизији Б92.

Новак је недавно освојио Ролан Гарос, а тај успех није слављен само у Србији, већ и у земљама у региону.

„Није понос српског народа, већ свих народа у региону. Сви га цене, воле и поштују. Он цени и поштује све народе из бивше Југославије и никога не раздваја. Он им помаже, као што је помогао и Италији“, рекао је Срђан Ђоковић.

Новак у уторак стартује турнир на Мајорки, где ће учествовати у дублу.

„Требало је да оде у Вимблдон, али морао је да буде у мехуру, па је зато отишао на Мајорку, где ће играти у дублу. Отићи ће потом у Лондон, али тада ће морати да буде у балону, неће моћи да виђа породицу.“

Зашто људи широм света више навијају за Федерера и Надала?

„Чиме смо ми као народ и земља заслужили овакав однос Запада према нама? У историји смо увек били на правој страни. Ти што су били на погрешној страни више су цењени од нас. Ми нисмо геноцидан народ, ми смо део старе европске цивилизације. Било је грешака са свих страна, зашто смо само ми геноцидан народ? Па, нисмо. Што се тиче тога да ли Новака воле или не воле, то је вероватно зато што га је измислила енглеска буржоазија. То је њихов спорт, а у том спорту је један Србин најбољи на свету већ 10 година. Новак ниједним својим гестом им не даје разлог да се тако понашају према њему. За њега је читава Европа једно село, један град, један народ.“

Опрема: Стање ствари

(Б92, 21. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

 1. Енглези немају буржуазију, већ радничку класу и аристократију. Због тог су изгубили примат у свом спорту – од припадника класе које у Енглеској није било, пролетеријата. Радничка класа је презаузета да би се тиме бавила (била), а сваки и поготово спортски ”професионализам”, енгл. аристократија је сматрала недостојним своје етике. Тако да Срђане, сада напакон можете да остварите сан свога народа: да се од омраженог пролетаријата, унапредите у следећи ниво -буржуазију.

  4
  21
 2. У спорту на међународном нивоу наступа спортиста, али истовремено је представник свог народа и државе. Ту је проблем, јер није предвиђено да Срби доминирају, а посебно не у тенису, „белом“ спорту господе!

  27
  1
 3. Срђан Ђ. се пита:
  „Чиме смо ми као народ и земља заслужили овакав однос Запада према нама?“

  Одговор је: „Ничим!“

  Ми треба да сагледамо овај проблем са историјске перспективе, двеста и више година уназад.
  И у време Карађорђа Енглези су описивали Србе као неке дивљаке који тероришу мирне Турке. Кроз цео XVIII и XIX век су помагали Турке. Да није било енглеске помоћи у одржавању „болесника са Босфора“ Турци би отишли бар сто година раније са Балкана.

  Једина мала енглеска подршка Србима је била од Цера и Колубаре до Кајмакчалана и од 27. марта 1941. до пада Италије 1943. јер су се у тим кратким периодима њихови интереси поклопили делимично са нашим. Све остало време они нас виде као љуте непријатеље и то је тако и непроменљиво. Запамтите то.

  Балкан је раскрсница важних путева и ко контролише Балкан контролише и целу Европу. Било каква помисао на велику и снажну српску државу, која би уз то излазила на топла мора и била пријатељ Русима је за Енглезе ноћна мора. Од тога им се диже коса на глави. Зато ће подржати било кога ко је против Срба. Они су чак и друштвеним инжењерингом правили наше непријатеље и онде где их није било.

  Већ више од два века о Србима и Србији слободно пишу и говоре све најгоре. Према томе, било шта да учините против Срба је оправдано и пожељно. Ниједна српска жртва „на правој страни“ за њих није вреднија од комарца.

  Тенис и спорт као такав нису узузетак од овог горе реченог.

  26
 4. Bilo mi je veliko zadovoljstvo da sam upoznao nekog ko je svoj ceo Život DAO sinu (sinovima) ne misleći na cenu tog poduhvata i Božju žrtvu Oca, drago mi je jer je u pitanju Novak na koga gledam sa ljubavlju kao na dete svoje, na mog sina Grigorija… Jednom sam sinu, posle Novakovog osvajanja Wimbledon-a i pobede protiv Federera, rekao „e, vidiš, Srbin je na krovu Sveta, sam protiv svih, i uspeo je jer mu je Otac podario GEN SRPSKOG RATNIKA, kao i ja tebi“, složio se, pa smo sve zalili uz crno vino, srećni i ozareni pobedom Dobra nad Zlom.

  Nedugo posle toga, moj sin Grigorije se zaposlio kao jedini stranac u jednom kultnom arhitektonskom birou u Gracu gde i sada dominira nad Štajercima za koje su Srbi bili I ostali nedostižna vrednost, rekoh mu tada „pobedio si ih jer imaš naš Dinaroidni Gen Ratnika, kao Novak, oni su za tebe smešni, samo se pazi spletki, tu mi Srbi nismo vični jer uvek idemo napred Srcem i uzavrelom Krvlju sa Kajmakčalana“…
  Federer i Nadal su u potpunosti produkt novog (starog) svetskog poretka, imaju identičnu podršku, samo je Federer nemački direktan i jasno zao čovek po naci-genima koje nosi u sebi, dok je Nadal prikriveni psihopata koji vešto glumi korektnost iako je u duši beskonačno sujetan zbog Novaka. ***************** ********* ********* ********* ******

  Novaku prijatelji u teniskom svetu mogu biti samo ljudi čistog porekla koji su na strani Dobra kao što su Pospišil, Štepanek, Vajda, Izner, Del Potro, Marej, Fonjini,

  9
  1
 5. @Zoran Starcevic
  „Било каква помисао на велику и снажну српску државу, која би уз то излазила на топла мора и била пријатељ Русима је за Енглезе ноћна мора“.
  Nažalost, kada je u pitanju snažna srpska država sa izlazom na more, te na osnovu nedavnog Srpskog iskustva sa Ruskim „prijateljima“ može se nedvosmisleno zaključiti da se Ruska politika i interesi pa čak i „ljubav“ prema nama potpuno poklapaju sa interesima i „ljubavi“ Anglosaksonaca. U stvari, Srbi su u ovom slučaju jedini koji, po usaglašenom „partnerskom“ dizajnu naših „prijatelja“ i neprijatelja, imaju noćne more.

  7
  13

Оставите коментар